Kinek a ferje szokott otthon segiteni?
Nálunk általában én csinálom a házimunkát (takarítás, mosás) viszont övé a kert. A mosogatást szoktuk felváltva. Főzés nagy részben én, néha ő. Vagy egy-két étel, amit mindig ő szokott elkészíteni.
Ha nem vagyok otthon munka miatt, vagy beteg vagyok, akkor ő is meg tud mindent csinálni.
Miért írod, hogy segíteni? A te dolgod, amiben ő SEGÍT? nem a közös háztartásotok?:)
Nekem nem "segít", hanem fel sem merül benne, hogy ne tegye meg a dolgokat. Pl. látja, hogy van mosatlan, vagy látja, hogy főzni kellene (bár utóbbit együtt csináljuk, mert szeretjük a kedvenc szitkomunkat nézni közben a konyhában). Látja, ha van szemét (leviszi), látja, hogyha van szennyes ruha (a mosógépünkön konkrétan egy gombot kell csak hosszan megnyomni).
De ő életképes, előttem élt lakótársakkal már, szóval nem anyutól "hoztam el":) És van szeme. A tiédnek van szeme? Nem lehet, hogy ez a baj?:)
27N
Most már értem!:) Azt hittem, rólad van szó.
Szerintem ezek a nők az anyjuktól hozták el a pasit, ahol szintén nem látták a férjeik, hogy az apukájuk segít, esetleg a feleségek rontották el, hogy eleinte mindent megcsináltak, később meg már nem bírták. Vagy: otthon vannak, nem dolgoznak.
Mindenki maga választ párt, ha egy lusta embert, az már az ő hibája, ne sajnálja magát miatta.
Az én párom mosogat, porszívóz, port törölget, pakolászik, felmos, meg mindent csinál amit tud. Főzni nem tud, igaz azt én sem...
Nem segít, mindent ugyanannyira megcsinál mint én.
Általában én főzök többször, emitt ő takarít többször..
Nálunk a 11 év alatt kb. kialakult, ki-mit csinál otthon:
férjem: mosogatógép A-Z-ig az ő reszortja, szemétlevitel, porszívózás, konyhai előkészületek (pucolás, reszelés stb.)
én: a takarítás többi része, mosás-vasalás, főzés
Amit többnyire közösen csinálunk, az a bevásárlás, tankolás.
Természetesen a fiunkkal is foglalkozunk, ált. én többet, de a férjem is kiveszi a részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!