Hogyan lehet segíteni az otthon maradt családtagokat ha
különélünk?
Figyelt kérdés
Sokszor olvasom h azt tanácsolják a annak aki költözik otthonról,hogy segítse az otthoniakat. Pl a gyerek külön költözik,segítse a szüleit akiket ott hagyott.
De nem tudom hogyan lehet ezt megtenni sima minimálbéres fizetésből? Az épp hogy arra elég h lakjon vhol és ellássa magát. Ebből hogyan lehet segíteni a szülöket?
2012. márc. 3. 19:21
1/7 anonim válasza:
Szerintem akkor kell igazán a támogatás, ha valamelyik szülônk egyedül marad. Akkor mellette kell állni és segíteni minden értelemben.
Szüleid igénylik a támogatást?
2012. márc. 3. 19:52
2/7 A kérdező kommentje:
Szegények nagyon. csak anyukám(aki dolgozik) és a bátyám van,aki jelenleg munkanélküli. Amig otthon laktam sok pénzt adtam le,de így se volt elég semmire. Meguntam h dolgozok a semmiért,szó szerint. Több mint egy évembe telt mire a kaukciót össze gyüjtöttem,havi 2-3 ezret tudtam csak félretenni. A fizetésemből ha 10 ezer ft maradt amit elkölthettem már soknak számított. belefáradtam,így elköltöztem. Sajnálom az anyám és a bátyám olyan helyzetbe van amilyenben,de akárhogyan számolok és spórolok nekik nem tudok pénzt adni.
2012. márc. 3. 20:05
3/7 anonim válasza:
Én nem értem a topicnyitódat, hiszen azoknak könnyebb, akik többen laknak együtt, akkor egy főre kevesebből ki lehet jönni, mint egyedül egy önálló háztartásban.
A kirepült gyerekeket mindig a szülők szokták támogatni éppen ezért; segítenek felújítani, berendezni, haztartast vezetni, stb. Nem hiszem, hogy bármiféle nyomásnak meg kéne felelned, és támogatnod a többieket.
2012. márc. 3. 20:11
4/7 A kérdező kommentje:
betársultam egy albérletbe és sokkal jobban megélek így mint mikor otthon laktam. most már tudok magamnak néha venni ruhát,cipőt vagy bármit. mindig tudk mit enni. De pont kijövök a pénzemből. Míg otthon akkor az összes pénzem a sok tartozásra,meg az elmaradt számlákra ment el,hitelekre ami azért lett felvéve mert tudtunk számlát ,vagy másik hitelt fizetni. Elegem lett,mert anyám és a bátyám semmit nem csináltak h jobb legyen. Anyám még a lakást sem hajlandó meghirdetni h legalább azt ne kelljen fizetni. Egyszer el tudta volna adni,de akkor nem maradt volna semmi pénze,pont annyiért vették volna meg mint amennyit a banknak vissza kell fizetni. Így nem ment bele. Azóta több a tározás.
2012. márc. 3. 20:25
5/7 A kérdező kommentje:
*tartozás
2012. márc. 3. 20:25
6/7 anonim válasza:
Minimálbérből,vagy kicsivel többől sehogy.
Örülök ha magam eltartom,felnőtt emberek,oldják meg.
Anyáméknak cigire van havi 50-70 ezrük,akkor ne sirjon nekem hogy nincs kaja,nekem albérlet,rezsi kifizetése után jó ha marad 40ezrem kajára,mindenre.
2012. márc. 4. 17:42
7/7 anonim válasza:
Én segítettem sokszor,de ebben nem volt köszönet.Kellett volna még több,és több.Anyám még mindig kéreget,nem mondhatok nemet,mert ugye mégiscsak az anyám,meg kenyérre kell,de ennél többet nem adok,elegem van ebből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!