Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van élet a házasság után?...

Van élet a házasság után? Vannak gyerekeink, házunk, hitelünk, tehát minden, ami egy "normális" családnak. Csak éppen életünk nincs.

Figyelt kérdés

Minden nap tök egyforma, teljesen mindegy, hogy hétvége vagy ünnep, vagy akármi. Egész nap csinálom a dolgom, mosok,főzök,takarítok,gyereket nevelek (legalábbis próbálkozom vele), de semmi látszat.. A párom dolgozik,de ha itthon van, akkor is a tv előtt ül vagy fekszik. Én elhiszem, hogy ő is elfárad, de én sem a manikűrösnél töltöm a napjaimat. Ráadásul úgy érzem, hogy semmire nem becsüli a "munkámat". Hogy várjam el a gyerekektől, hogy elpakoljanak maguk után, ha látják, hogy az apjuk is széthagy mindent? Hogy etessem őket az asztalnál, ha az apjuk sem eszik ott???

Beszélgetni nem nagyon szoktunk, hiszen olyan kevés az az idő, amikor két film között reklám van!?

Próbáltam, de minden csoda három napig tart.

A gyerekeimet imádom, de nem úgy terveztem, hogy így élem le az életemet, házasságban, de magányosan. Lehetek még boldog valaha?

2010. jan. 9. 19:22
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Ez is annyira elkeserítő, hogy ennyien vagyunk ugyanabban a cipőben. A barátaim között is vagy egynéhány és senki nem tudja, hogy mit csináljon. És félre ne értsetek, ezzel nem a férfiakat akarom szidni, főleg nem általánosítani, távol álljon tőlem, de sajnos nagyon sok ilyen van. Összeházasodnak, jönnek a gyerekek, és utána vége mindennek, mintha elvágták volna. Ő dolgozik amíg te a gyerekeket neveled, utána már te is dolgozol, de még mindig te csinálsz minden egyebet. Pedig nem kellene sok, csak egy kis odafigyelés, egy kis segítség. És ha szólok, akkor megkapom, hogy én nem "fizikai" munkát végzek, ezért hallgass a nevem..
2010. jan. 9. 20:12
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérd meg, hogy ezeket amiket ide írtál, írtunk olvassa el, és lehet, hogy ettől kinyílik a szeme. Lehet, hogy azt hiszi, jól van így minden, így kell lenni. És nem is sejti, hogy mi megy benned végig!

Amúgy nem tudom, miért gondolja némely hozzászóló, hogy aki a házasságában így van, az el is hanyagolja magát, és otthon ül egész nap. Hiába vagyok olyan mintha most lptem volna ki a divatlapból, ha a férjemmel mégsem jó a kapcsolat, és hiába járok szórakozni, társaságba, a barátnők nem a párunk!

2010. jan. 9. 20:13
 23/32 anonim ***** válasza:
80%
Én 16 év után "mondtam fel", pont ezért. Magányos voltam és boldogtalan. Most egyedül vagyok két gyerköccel,már két éve. Kösz megvagyok.Hétvégenként hasonló barátnömmel -szintén elvált- elmegyünk mozi, néha szorakozni, vagy csak sétálni. Jó ez igy. Nem mondom, hogy nem hiányzik egy társ,néha jó lenne valakihez odabújni, megsimogatni, de ez van.Sokkal jobban érzem magam igy.amugy meg még találhatok valakit, nem igaz? 37/N
2010. jan. 9. 20:16
 24/32 A kérdező kommentje:
Ó, írtam már neki, mivel beszélgetni nem "lehet", ezért leírtam mindent egy levélben. Amit két napig ide-oda tologatott és miután rávettem, hogy elolvassa még én voltam a hibás, hogy ne a múltba éljek, stb.. Nem mondom, hogy én tökéletes vagyok, sőőt, rengeteg hibám van, mint mindenki másnak, DE úgy gondolom, hogy mindenkinek egy kicsit magába kéne szállni, hogy vajon tényleg mindent jól csinálok?? Ha én azt mondom, hogy fehér, ő azt mondja, hogy fekete. És én ezt miért nem láttam az elején? Akkora lehetett a rózsaszín köd?? És ha már így alakult, akkor miért nem lehet változtatni rajta? Talán mert mások az igényeink, talán mert amíg neki elég, hogy hazajön, tv-zik, kiszolgálom, eszik-iszik, nekem ennél több kell, vagy többet szeretnék. És ezt nem lehet a pénztelenségre fogni, ha valaki szeretne több törődést, az ingyen van, csak szívből jön. Ez az, ami hiányzik, hogy foglalkozzanak velem, ne csak foglalkoztassanak.
2010. jan. 9. 20:27
 25/32 A kérdező kommentje:
Azt mondják az "okosok", hogy mindenkinek van valahol egy párja, de mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindenki időben találná meg, nem? :)
2010. jan. 9. 20:32
 26/32 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!!! Az utolsó komid utolsó mondatában mennyire igazad van!!!! És tényleg mennyire jó lenne, ha mindenki azt a személyt, férfit/nőt találná meg, akivel az életét leéli, akire egész életében várt!!! Visszatérve a problémádra: rossz dolog úgy házasnak lenni, h magányos vagy! :( Próbálj leülni a férjeddel és beszélgetni, vedd rá szép szóval, h tegye meg ezt az aprócska dolgot!! Szükség van arra, h meg tudjátok beszélni a kialakult helyzetet, azt, h milyen érzések, vágyak, tervek van benned/bennetek
2010. jan. 9. 20:51
 27/32 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vok!!! Bocsánat, de véletlenül elküldtem a választ, pedig nem is fejeztem be!! Tehát ott tartottam, h meg kell beszélni az érzéseket, vágyakat, terveket, mert csak így tudtok előre lépni! Ha mind a ketten hallgattok az érzéseitekről, magatokba fojtjátok, azzal nincs megoldva, sőt, a probléma csak nagyobb és nagyobb lesz!!! Ha igazán szeret tégedet a párod, akkor megért, és 1 estére nem a Tv előtt ül, hanem a Feleségével, az Élete Értelmével beszélget, aki mindennél és mindenkinél többet jelent számára!!! De ha sokszori próbálkozás után sem hajlandó úgymond "tárgyalóasztalhoz ülni" veled, elgondolkodtató, h tényleg ő az Életed Szerelme egyáltalán, ha még beszélgetni sem akar veled 6 évi házasság után!! :O Minden esetre én sok sikert kívánok Számodra, kívánom, h tudjatok közös nevezőre jutni!!!

20/L

2010. jan. 9. 21:09
 28/32 anonim ***** válasza:
Ezek után még csodálkoznak, miért nem akarok megházasodni :D
2010. jan. 9. 21:53
 29/32 anonim ***** válasza:

én sem házasodnék semmi pénzért. hitelünk hálistennek nincs kilátásban, mivel van saját lakásunk.

TV-nk sosem volt, mióta együtt élünk. van anyukám lakásában 2 is, el is hozhatnánk, de minek? csak a szenny van benne.

szoktunk beszélgetni, netezni, néha filmeket nézni dvd-n.

a TV-t tényleg dobd ki. komolyan mondod, h semmi szükség rá. épp egy éve, hogy közelébe se mentem, és sokkal tartalmasabb az életem nélküle, mint vele...

2010. jan. 10. 00:27
 30/32 anonim ***** válasza:

aZÉRT A TV-T NEM DOBNÁM KI.Jaj, nagybetű!

Néha el lehet rajta bámészkodni, de nem kell mindig előtte heverni. Kell tudni magadat kontrollálni, jól néznénk ki, ha mindent kidobnánk, mert nem tudunk ellenállni. Normális keretek között mindent lehet, csak sajna egyesek túlzásokba esnek. De, tudod, ha a szódással van bajod, ne a lovát verd meg!

2010. jan. 10. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!