Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Üdv! Ti mit tennétek a helyemben?

Üdv! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Apósnál és mostoha anyósnál lakunk "ideiglenesen"...Elviselhetetlenek , ahogyan a párom is. Mostoha anyósom állandóan csak döglik és a fiával csacsog egész nap a telefonon.Semmiben nem segít , egyedül főzök , takarítok, mosok , teregetek , mosogatok stb.2 gyerekem van és 2 és fél éves és 1 éves , illetve várom a 3.-at.Velük sem foglalkozik , annyit nem kérhetek tőle ,h. figyeljen rájuk 1-2 percre , amíg elmegyek a wc-re.Amúgy beteg egy nő , gyógyszereken él.Após mindig ezzel jön , hogy ezért nem tud csinálni semmit sem , meg ezért alszik egész nap..könyörgöm a fiával bír beszélni?Másrészt a saját haját nem bírja leseperni a mosdóról , após és anyós után is nekem kell a szart kisúrolni a wc-ből , mert arra nem képesek , mindig mindent összecsesznek amit állandóan nekem kell rendbe raknom.Szó szerint a szaros bugyijukat meg gatyájukat is én nekem kell kimosnom...Párom igaz , h. dolgozik , de még a gyes-t és a családit is ő akarja beosztani.A pénzt szórja , nagy álma egy Iphone 4s és 120.000 ft-os játék kormány 50.000 ft-os vidikártya...stb.A gyerekeknek meg nekem cipőnk illetve ruhánk sincs.Még azt sem mondhatom , h. jól lennénk tartva , mert kaja se mindig van.Elméletileg számlatartozás után visszaköltöznénk apósék belvárosi lakásába.De a párom elviselhetetlen a kisszobába akarja benyomorítani a 3 gyereket . h. ő nyugodtan tudjon gépezni a nagy szobában...Itt mindent megjavít ott a konyhai csapot nem tudja , h. ne a fürdőben kelljen mosogatnom , mint egy putrisnak...Másrészt mindenki jön azzal az anyja is , h. nyaljam a seggét ...gyerek etetés közben álljak fel és vigyek neki vizet...pedig ráérne gépezés(játék) közben...mindig ki van mosva mindene , vasalva is reggeli...ebéd már 10 órakor , gyerekeket csak én látom el illetve , nevelem , amennyire lehet...Tegnap azért dobott szemen párnával , mert nem voltam hajlandó megvakarni a hátát...(besz*rtam úgy fájt a hasam (terhesen) , de az le van sz*rva...Max édesanyámhoz tudnék költözni , de ő is gyógyszereken él , és saját magát nem tudja fenntartani.Mindig azzal jönnek , h. úgy se tudnék odamenni , mert elintéznék, h. elvegyék a gyerekeket.Mit tegyek , bírjak még ki annyit , h. tudjak menni dolgozni , vagy lépjek most?Lassan megőrűlök itt , de tényleg.

2014. júl. 22. 13:40
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de ha ez a kérdés megint nem kamu, akkor rettenetes az a felfogás, ahogy a családról, megélhetésről gondolkodsz.

Igen, te.

Az egy dolog, hogy a férjed/élettársad lusta és esetleg játékfüggő is, az édesanyja esetlen mentálisan beteg (vagy ő is csak simán lusta eltartott) és összességében a "párod" családja valószínűleg egy egyik napról a másikra élő, szociálisan- kulturálisan is inkább lecsúszófélben lévő család.

De te MINDEZT TUDTAD ÉS AKARTAD, már akkor, amikor a nyakukra költöztél és azóta is, pedig 3 pici gyerek FELELŐS, gondoskodó anyja lennél, vagy mi a szösz...

Nagyon mélyen elítélem azt az életvitelt, amit TE folytatsz- mert ez valahogy nekem a megélhetési gyerekgyártásra nagyon hasonlít.

Gyes és családi pótlék alanyi jogon járó juttatások, csak mert terhes maradtál (nagy valószínűséggel felelőtlenül becsúszott gyerekekről van szó, 3 év alatt háromszor, vagyis fél éves babák mellett rendszeresen újra terhes lettél...no comment)- és most a felelőtlenséged következményeivel nem tudsz megbirkózni.

Pedig amit lehetne (persze ehhez fel kellene adni az eddigi felfogást és életvitelt):

- válás, gyermekelhelyezés és tartásdíj megállapítása iránti kereset beadása

- a döntésig ideiglenes intézkedés kérése és azt az időt kibekkeled az édesanyáddal

- a pici megszületése után legalább fél évvel célszerű meglépni a fentieket is, mert akkor a nagyobbat már oviba, a középsőt és a picit bölcsibe tudod szoktatni (igen!) és a kilátástalan helyzetetekre tekintettel bizony hozol egy nehéz döntést és minden követ megmozgatva elmész dolgozni.

- a keresményedből, a továbbra is még legalább 3 évig járó gyesből (lehet dolgozni mellette!), a családi pótlékokból, az apától kapott tartásdíjból (az apa nettó jövedelmének felére számolhatsz kb.) kitelik egy kisebb albérlet és a megélhetés.

Ja, hogy ez nem tetszik? Akkor menjél főállású anyaságira, még legalább 8 évig "otthon" lehetsz ebben a "felelmelő" közegben (a pénz pontosan ugyanannyi lesz, mint most)- hőböröghetsz tovább, de dolgozni nem kell...

Csak szegény kicsiket sajnálom.

Főleg ha a jövőbeli kilátásaikat, tanulási-továbbtanulási és életkezdési esélyeiket nézem vagy azt a "nagyszerű" családi mintát, amit most is kényszerülnek magukba szívni.

Téged nem tudlak sajnálni, a gyerekeket annál inkább.

Üdv: egy édesanya

2014. júl. 22. 14:07
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Kamuzol vagy szellemi sérült vagy.

Épeszű ember még a gondolatbába se merül fel az, hogy gyereket szüljön ilyen helyzetbe.

2014. júl. 22. 14:08
 13/37 A kérdező kommentje:
Nem potyogtatom a gyerekeket...3.-al voltam terhes mikor kiderült , h számlatartozás miatt kikötnek mindent..ide kellett költözni , akkor a párommal jóban voltunk , segített mindenben , nem sajnálta a pénzt...Itt ellenünk van úszítva , h. nekem mindenben ki kell őt szolgálnom...stb.Sajnos az apja nagyon jól tudja manipulálni , mivel kb 5 éve foglalkozik vele újra , gyerekkorában leszarta...úgy ,h. ő most mondhatni fülig odáig van apucikájáért...anyja ugyanilyen , csak a fiamnak legyen minden jó...szóval itt nem gyengén le vagyok nyomva , h. mindenkinek nyaljam a seggét...
 14/37 anonim ***** válasza:

Kamuzol vagy szellemi sérült vagy.

Épeszű ember még a gondolatbába se merül fel az, hogy gyereket szüljön ilyen helyzetbe.

15/37 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig 2. vagyok. 120.000 fizettek havonta apóséknak? Akkor tényleg menjetek albérletbe, hátha megoldódik a gond. Mondjuk nem kell 3 szobás szerintem, add kicsit lejjebb az igényeket. Párod hajlana erre szerinted vagy ez neki így nagyon kényelmes? Ha azóta ilyen amióta itt laktok, amit azért kétlek, biztos voltak legalább jelek, akkor le kell vele ülni beszélni és kész tények elé állítani. Amúgy nem hiszem, hogy három ilyen pici gyereket elvennének tőled és ilyen körülmények közé ítélné a bíróság. Házasok vagytok? Anyukádnál nagyon rossz a helyzet? Az egy dolog, hogy beteg, ha Te ott tudsz megfelelő körülményeket biztosítani. De bárhogy is döntesz eszedbe ne jusson egy 4. gyerek, könyörgöm.
2014. júl. 22. 14:11
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Parod akkor meg nem sajnalta penzt, de szamlakat nem fizettetek, kikoltoztettek!??
 17/37 anonim ***** válasza:
De mi az, hogy akkor derült ki a számlatartozás? Saját házatokban laktatok? Ha igen, akkor te hogyhogy nem tudtál arról, hogy áll a rezsi?
 18/37 A kérdező kommentje:
Elmondom őszintén nem sokat találkoztam a családjukkal..., mert párom mondta , h. mindig beleszóltak az előző kapcsolataikba...már nem azért , de most jövök rá mennyire képmutatók..párom tesójának a barátnője jön látogatóba és nyalva van a segge..jönnek nekik mindig azzal h. mikor lesz baba meg stb...örülnének neki már nagyon...ugyanazt csinálják mint velem...háta mögött meg lehordják...h. mikor mondja h. valamikor a párja(Lackó főz meg stb...hogy milyen dolog h. férfi létére a fia főz stb...nekem is a mézes madzagot adagolták...addig jó volt ,míg havi 1x jöttünk látogatóba...de az együttélés velük..leheteteln...mindenkit uszítanak mindenkivel össze...én nem tudtam , h. a páromat így megváltozatják és ,h.valójában ilyen képmutató emberek...
2014. júl. 22. 14:12
 19/37 A kérdező kommentje:
Másrészt mikor megengedték ,hogy a belvárosi lakásukban lakjunk nagyon rendesek voltak...bútorokat is adtak stb...mióta itt vagyunk , jön a b*szogatás , h. ott lakásért cserébe majd mi fogjuk őket gondozni , ha idősek lesznek...meg ha majd dolgozok , akkor eltartjuk őket...stb...akkor szó nem volt ilyen alkudozásokról...
2014. júl. 22. 14:14
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
A 11-es válaszoló teljesen jól leírt mindent. Olvasgasd a válaszát.
2014. júl. 22. 14:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!