Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet hozzászoktatni,...

Hogy lehet hozzászoktatni, hogy ne csak síri csöndben tudjon aludni?

Figyelt kérdés

Mióta a kedvesemmel együtt élünk, minden este ki kell venni az órából az elemet, mert kattog. Konyha ajtót és a szobaajtót becsukni, mert a hűtő hangos. Ha nem tudok elaludni (pl. fáj a fejem) nem nyithatom ki egy picit az ablakot, mert kintről bejön a zaj, és ő nem tud aludni. Akkor van lámpaoltás mikor ő aludni akar. hétvégén nem lehet zenét hallgatni ha ő otthon van, mert ő pihenni akar. Persze, ha én szeretnék egy könyvet olvasni, bömbölteti a tv-t, vagy úgy telefonál, hogy kihangosítja.

Szeretném ha megtalálhatnánk a középutat. Nekem egyáltalán nem jó ez így, hogyha ő este 8kor alszik, maradjak csöndbe este 10ig, vagyis amíg el nem alszom. 21L

2010. jan. 9. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én lány vagyok, de én is csak csöndben tudok aludni. a párom zene, tv, ricsaj, minden mellett jól alszik, engem minden zavar. pl óra egy sincs a lakásban, mert éjjel megőrülök a kattogásától. egyszer kaptam egy szépet, már másnap tovább is adtam. mi is mindig egyszerre fekszünk, mert még úgy sem tudok elaludni, hogy ő számítógépezik, pedig az nem igazán hangos.

szerintem azt beszéld meg vele, hogy akkor ő is legyen rád tekintettel, mert az alvási szokásait nehéz megváltoztatni. nekem se ment, így a párom hozzászokott. 20/L

2010. jan. 9. 17:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is a férjem a rosszabb alvó, ő folyamatosan füldugóval alszik. Amíg albérletben laktunk, ami szintén egyszobás volt, és én egyetemre (is) jártam, ő meg dolgozott, akkor ha éjszakába nyúlt a tanulás, kivonultam a konyhába olvasni, tanulni. Kilencig nem bír ébren maradni, hogy köztes megoldás legyen? Akkor csak egy órát kell csendben eltöltened, azt olvasással is lehet, vagy voltak korábban "csendes" ötletek.
2010. jan. 9. 17:29
 13/15 A kérdező kommentje:

Ritkán van, hogy 9ig esetleg fél 10ig fent van.

Ha a konyhában vagyok, oda is utánam jön, hogy zavarja a villany. Ha éjjel megszomjazom, csapvizet lehet csak inni, mert azt lehet csendben is.

2010. jan. 9. 17:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha rendesen elálmosodik, úgyis elalszik. Én van, hogy egész éjjel nem tudok elaludni.
2010. jan. 9. 20:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Itt nem a hangokkal van a gond, hanem a barátoddal, egyértelmű. És természetesen lelki.

Olvass utána a borderline-nak, és nézz körül itt a kérdések közt példa után kutatva, 80%-ig állítom, hogy a barátod borderline-os.

De az ilyennel is együtt lehet élni. Szóval gondolj bele, hogy milyen lenne, ha nem ilyen lenne.. Akkor meg nem érdekelné, mit csinálsz.

De ha te akarod őt "kikúrálni", akkor szerintem kezdjétek ott, hogy tv mellett alszotok el, és beállítjátok, hogy magától kikapcsoljon.

2010. jan. 11. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!