Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet hozzászoktatni,...

Hogy lehet hozzászoktatni, hogy ne csak síri csöndben tudjon aludni?

Figyelt kérdés

Mióta a kedvesemmel együtt élünk, minden este ki kell venni az órából az elemet, mert kattog. Konyha ajtót és a szobaajtót becsukni, mert a hűtő hangos. Ha nem tudok elaludni (pl. fáj a fejem) nem nyithatom ki egy picit az ablakot, mert kintről bejön a zaj, és ő nem tud aludni. Akkor van lámpaoltás mikor ő aludni akar. hétvégén nem lehet zenét hallgatni ha ő otthon van, mert ő pihenni akar. Persze, ha én szeretnék egy könyvet olvasni, bömbölteti a tv-t, vagy úgy telefonál, hogy kihangosítja.

Szeretném ha megtalálhatnánk a középutat. Nekem egyáltalán nem jó ez így, hogyha ő este 8kor alszik, maradjak csöndbe este 10ig, vagyis amíg el nem alszom. 21L

2010. jan. 9. 13:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

esélytelen,én ezzel 3 éve probálkozok...

ha ő 8kor álmos,akkor én is aludjak,ha ő reggel 7kor kel,akkor én is keljek,gép mellett nem tud aludni,szomszédokhoz (panel) átkopog 8után,hogy legyenek csendesebben,ha szüleimnél vagyunk,akkor meg kisöcsémet kell csitigatni,hogy ne zajonjon...

annyit sikerült elérnem,hogy péntek este probálom tovább ébrentartani,akkor alszik tovább szombat reggel,vagy napközben "lefektetem" (istenem,mintha lenne egy gyerekem,néha olyan:D),és akkor szombat-vasárnap nincs ezzel gond

22/L

2010. jan. 9. 14:01
 2/15 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, mint ő, és koliban kell laknom :( 2 éve nem tudtam hozzászokni, 2-3 órákat alszom naponta, és kávén élek...
2010. jan. 9. 14:04
 3/15 A kérdező kommentje:
Nálunk az a "baj", hogy ő dolgozik, én főiskolára járok. Minden reggel korán kel, sokáig dolgozik, elfárad. Én ezt meg is értem, tiszteletben tartom. De nem várhatja el tőlem, hogy a plafont bámuljam 2 órán át, míg el nem alszom. Ha nem bírom idegekkel, kimegyek a fürdőbe, és a telefonommal játszok. Kb 30 perc után bejön, és "rám parancsol", hogy feküdjek le aludni oda mellé.
2010. jan. 9. 14:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Te mondtad már neki is,hogy neked nem tetszik,hogy 8-kor ágyban kell lenned,hogy ne bömböltesse a tévét,ha te szeretnél olvasni,pihenni stb vagy csak nekünk? Beszélni kell vele és meg kell értetni,hogy az együttélés kompromisszumokkal jár.Ha ő 8-kor akar aludni,hát ámen,tegye,de te nyugodtan olvasgass a másik szobában,vagy feküdj be a kádba,hallgass zenét fülhallgatón,olvass közben és relaxálj stb.Amig neked jól esik.Ezzel nem zavarod őt,de nem vagy a gyereke és ő nem a koliparancsnokod,hogy márpedig 8-kor lámpaoltás neked is.Felnőtt emberek vagytok és amig te tiszteletben tartod,hogy neki kell a csend és 8-kor aludni aakr,akkor ő se jöjjön utánad,hogy neked is aludnod KELL!
2010. jan. 9. 14:11
 5/15 anonim ***** válasza:

első vagyok megint

én párom is dolgozik,mellette levelezőn hétvégén egyetem,bár szerencsére ő akkorra jár melozni amikorra akar,csak legyen meg az átlag 8 órája,de hétköznap ezzel nem tudsz mit kezdeni

én ezért mondtam,hogy ha összeköltözünk,akkor kell egy alvosszoba,és külön egy szoba,ahova el lehet vonaulni,és akkor ő alhat amikor akar,nekem nincs 10 órányi alvásigényem

együtt laktok?miota vagytok együtt?vele tervezed hosszutávon?

2010. jan. 9. 14:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként gyógyszertárban lehet kapni füldugót, ami elég jól hangszigetel!

Olyan meg nincs, hogy rád parancsol. Nem a rabszolgája vagy, hanem a barátnője. Állj a sarkadra, és ha így viselkedik, hagyd ott, mert nem érdemel meg téged!

2010. jan. 9. 14:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ő is egy magának való ember lehet. Nem is való neki párkapcsolat. Nem akartalak megbántani, de én megkérdezném tőle, hogy szeretne-e inkább egyedül élni? Akkor nem zavarná senki!
2010. jan. 9. 14:21
 8/15 A kérdező kommentje:
igen, beszéltem már vele. De nem változott semmi. 3 hónapja lakunk együtt egy 1 szobás lakásban.
2010. jan. 9. 15:52
 9/15 anonim ***** válasza:

már ne haragudj, de nekem szegény nagyapám volt ilyen, amikor már nem volt teljesen tiszta tudatú.... :(

a barátod nem viselkedik normálisan. ha én álmos, fáradt vagyok, akkor egy rockkoncerten is el tudok aludni.

ja, és nem a macija vagy, h nélküled nem tud aludni...

leszoktatni nem tudom hogy lehetne, de én biztos nem tűrném el ezt senkinek...

2010. jan. 9. 16:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy " hozzá lehet szoktatni".Sajnos, én is csak csendben tudok elaludni, engem is zavarnak a zajok. De adok pár jó tanácsot. Nálunk elemes,világítós óra van, az nem ketyeg hangosan,és még jó is mert éjjel látom, hány óra:)A hűtő ne legyen a közelben....Én a kispárnámat a fejemre szorítva alszom el.:) A párom horkolása rettenetesen zavart mindig, ezért én már régóta a gyerekekkel alszom. Próbáljatok meg külön aludni, ha megoldható,és ennyire zavarják dolgok.de megváltozni nem fog szerintem. Szeretnék én is olyan lenni mint a férjem ,aki mellet ágyút lehetne elsütni, meg a földön is elaludna....de mit tegyek ,ha ilyen vagyok,41/N
2010. jan. 9. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!