Most akkor mi értelme összeházasodni, ha külön ágyban kell aludni?
Szeretem és tiszteletben tartom nagymamámat, de néha teljesen ki tud borítani mindenkit az okoskodásaival.
Folyton azt mondogatja nekem, az unokatestvéreimnek, anyumnak, nényémnek, stb., hogy nem illik egy ágyban aludni férfival még ha az a férj is. Próbálunk nem törődni a beszólásaival, de ez az utóbbi időben egyre nehezebb.
:) Annak idején, mikor az unokatestvéremnek megszületett a kislánya, a nagyi azt kezdte részletezni, hogy akkor onnantól kezdve az unokatestvérem ne aludjon tovább a férjével, mert ugyebár már van gyerek.
Egyáltalán le lehet valahogy állítani mamát, vagy már reménytelen eset?
Én tényleg ilyen nagymamáról még sosem hallottam, aki olyat mond, hogy nem illik ágyban aludni a férjjel sem. Tényleg nem akarlak megbántani, csak nagyon el vagyok csodálkozva, mert a mi családunkban ilyen beleavatkozás sosem volt.
Először is érdeklődnék, hogy melyik évben született a nagymamád? Vagy milyen családban nőtt fel? Mert lehet, hogy ebben van magyarázat. Lehet, hogy ő ilyen körülmények között nőtt fel... vagy az ő idejében más volt a helyzet?
Szerintem beszéld meg mindenképpen a családtagjaiddal, hogy meg tudjátok mondani közösen a nagymamádnak, hogy természetes dolog együtt aludni egy férfivel.
Hát ő 90 éves lesz decemberben.
Persze mindenki úgy csinálja a dolgait ahogy akarja, csak néha, főleg társaságban olyan kínos tud lenni.
elég érdekes a nagyid. helyeselni kell és talán abba hagyja.
az én nagyim meg a másik véglet. mikor összejött egy férfival kb 60 évesen kijelentette, hogy ekkor brét még életében nem látott mint amekkora neki van....köszi nagyi.... (a férfi mellesleg a másik nagyapám..értsd: anyám anyja és apám apja is egyedül maradt és összejöttek)
valamelyik előzőnek: ennek köze nincs a kommunizmushoz, az pont, hogy behozta a nők egyenlőségét (néha jobban is a kelleténél, lásd traktoroslány), ez inkább régi vidéki szokás. nagymamám se ült le enni a vendégekkel soha, még ha közeli családtagok is voltak, csak ha nagyon unszoltuk.
mondjuk ő ilyet nem mondott volna, hogy nem illik egy ágyban aludni meg mások előtt enni, pedig alig egy hónappal volt fiatalabb a kérdező nagyijánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!