Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vőlegény vagy legjobb barát?

Vőlegény vagy legjobb barát?

Figyelt kérdés

Van egy legjobb barátom, akit bölcsis korom óta ismerek. A vőlegényemmel már 4 éve együtt vagyunk, 2 éve együtt élünk. 2011 nyarán szeretnénk összeházasodni. A legjobb barátomat szeretett volna felkérni tanúnak, de azt mondta, ő nem jön el az esküvőmre, ha hozzámegyek a vőlegényemhez. Sajnos évek óta utálják egymást.

Egyik egyetemi tanárommal bsezélgettem, ő azt mondta, hogy a legjobb barátom életem végéig a barátom lesz, a vőlegényem meg lehet, hogy esküvő után pár évvel megcsal és elhagy. Nagyon szeretem a Kedvesemet, a legjobb barátomat is, szinte a testvérem. Gondoltam rá, hogy átrakjuk az esküvőt 2012-re, hátha addig megbékélnek. Persze egyik sem akar hallani a másikról.

24L

2010. jan. 8. 19:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha ilyenen hezitálsz, nem való neked még a házasság. Nem is értem, hogy miért van előrébb a barát érdeke, mint a leendő férjedé. Sőt meg is szakítanám vele a barátságot, ha ez ekkora ellenérzéseket vállt ki a vőlegényből.

A tanárod meg nagyon rosszul látja a dolgokat, nagyon hibás tanácsot adott.

2010. jan. 8. 20:45
 22/26 A kérdező kommentje:

A kedvesemet is nagyon szeretem, nem fogom elhagyni a legjobb barát miatt. De vele sem fogom megszakítani a kapcsolatot.

Meg szeretném találni az arany középutat. Kompromisszumokat kötni stb.

2010. jan. 8. 21:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen nem erveznék 2011-re esküvőt. A az érzésem, hogy - több ok miatt is - meg fog hiusulni. Így szépen minden megoldódik.
2010. jan. 8. 21:09
 24/26 anonim ***** válasza:

Kedvesemet is nagyon szeretem... fura a megfogalmazás

Szerintem "nézd át" még egyszer az érzéseidet, a vőlegényed irányába.

A sikeres házassághoz kell a szolidaritás, Popper szerint, vagyis olyannal nem ápolok mély köteléket, akit a házastársam nem bír elviselni.

20:45-ös

2010. jan. 8. 21:11
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem nincs gyerekkori barátom, ezt elég sok körülmény akadályozta meg, de a legjobb barátaim olyanok, akikkel nem szakítanám meg a kapcsolatot, és eddig egy párom se (nem mint ha sokan lettek volna) problémázott ezen, viszont a barátaim se problémáztak a páromon, ha látták, hogy 100%-ig biztos vagyok az érzéseinkben.

Szerintem gondold át az érzéseidet, de egy hisztis pasinak se hagynám, hogy a legjobb barátaimat eltávolítsa tőlem, az igaz barát pedig nem bántja a páromat, ha ő az Igazi.

2010. jan. 8. 21:38
 26/26 anonim ***** válasza:

Én egyrészt kifaggatnám a barátom, hogy mi a baja vele, nem tágítanék, míg nem ad választ.

És szerintem a tanárodnak igaza van. A barát ott esz veled az összes esküvődön. :D

2010. jan. 9. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!