Vőlegény vagy legjobb barát?
Van egy legjobb barátom, akit bölcsis korom óta ismerek. A vőlegényemmel már 4 éve együtt vagyunk, 2 éve együtt élünk. 2011 nyarán szeretnénk összeházasodni. A legjobb barátomat szeretett volna felkérni tanúnak, de azt mondta, ő nem jön el az esküvőmre, ha hozzámegyek a vőlegényemhez. Sajnos évek óta utálják egymást.
Egyik egyetemi tanárommal bsezélgettem, ő azt mondta, hogy a legjobb barátom életem végéig a barátom lesz, a vőlegényem meg lehet, hogy esküvő után pár évvel megcsal és elhagy. Nagyon szeretem a Kedvesemet, a legjobb barátomat is, szinte a testvérem. Gondoltam rá, hogy átrakjuk az esküvőt 2012-re, hátha addig megbékélnek. Persze egyik sem akar hallani a másikról.
24L
Igazából nem tudom, miért is utálják egymást. Mindkettő annyit tud mondani, hogy "Csak!".
Nagyon szeretném, ha legalább köszönő viszonyban lennének.
"Egyik egyetemi tanárommal bsezélgettem, ő azt mondta, hogy a legjobb barátom életem végéig a barátom lesz, a vőlegényem meg lehet, hogy esküvő után pár évvel megcsal és elhagy."
- Nahát, hol tanít az illető? Ezek szerint a jövőbe lát? Nagyon sablonszöveg ez, és a tapaszutalat egyáltalán nem igazolja.
Szerintem egy legjobb baráttól elvárható, hogy megtegye ezt a szívességet, és ne gyerekeskedjen egy ilyen fontos eseménnyel kapcsolatban. Válaszd a vőlegényed.
Szerintem mindenképp ülj le a barátoddal, és mondd el neki, ha igazi barát, akkor azon az egy napon a te boldogságodat fogja nézni. A vőlegényed szerintem azért utálja a barátod, mert a barátod is utálja őt. És igaza van, hisz ha a barátod ennyire fúj, ő miért legyen barátságos hozzá?
A tanárod hozzáállása meg baromság. Egy barátság is megszakadhat pillanatokon belül, ugyanúgy, mint a házasság. Véleményem szerint még könnyebben, mert ott nem köt egymáshoz semmi titeket.
Én a helyedben először megbeszélném a baráttal, megkérném, hogy szeressen annyira, hogy ezt az egy napot kibírja, és ha még így is nemet mond, akkor leszarnám, és egy darabig nem is keresném, mert az ilyen nem igazi barát. Számomra a párom fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!