Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van az anyósomnak?

Igaza van az anyósomnak?

Figyelt kérdés

Tavasszal vett egy nyaralót a Balatonnál. Mivel dolgozik még, így csak hétvégékre megy le.

Kaptunk, illetve a párom kapott hozzá kulcsot, hogy menjünk csak, amikor akarunk.

Ma délután szerettünk volna menni, csak péntek estig, hogy grillezzünk a kertben, meg holnap strandoljunk pár órát.

És szerettük volna magunkkal vinni a legjobb barátomat is. Felhívtuk anyósomat, mondtuk hogy akkor mennénk hárman, erre ő közölte, hogy idegeneket ne vigyünk oda.

És jött azzal, hogy azért, mert jaj, még nincs átfestve a nappali, és idegenek ne lássák, hogy néz ki. Pedig semmi baj nincs a házzal, teljesen rendben van.

És én ezt kifogásnak érzem, nekem úgy jön le, hogy bennem nem bízik meg. A legjobb barátom nem "idegen", anyósom ismer engem, tudhatná, hogy nem fogok olyan embert odavinni, akiért nem vállalom a felelősséget. Ez így nekem olyan, mintha azt mondaná, hogy nem bízik meg a barátomban, nem bízik abban, hogy normális embert választok barátnak.

Persze tudom, hogy mivel övé a nyaraló, semmi jogom odavinni valakit, ha ő megkér rá, hogy ne tegyem, így nem is megyünk.

Csak rosszul esik nagyon.

Szerintetek kombinálok csak, és az anyósomnak van igaza ebben a dologban? Szerintetek nincs mögötte az, hogy bennem nem bízik meg? Én vagyok a hülye?

2014. júl. 10. 12:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van anyosodnak es te ne azt erezd hogy benned nem bizik...hisz van nalatok is 1 potkulcs!!csak fel az idegenektol...foleg hogy a nyaralot bem is hasznalja tehat meleteg egyedul all ott a nyaralo.... en sem engednem meg mert pl idegenek ne tudjak mar hol van egyedul a nyaralo amit nem is laknak...es ha epp betores tortene a grill parti utan...sz lenne anyosod gondolta jogosan. .mert minden fe idegent vitetetek le ....... stb.

Anyosod nem.ismeri neki idegen!! Legyel megertesel anyosod irant.....

Rt

2014. júl. 10. 12:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engednék idegent a nyaralómba. Van aki csak azért vesz nyaralót hogy ő és a családja nyaraljon benne. Csak ők aludjanak az ágyban, csak a család használja a fürdőt. Egy idegen után mindent kisikálnék.

A főnökömék is most újították fel a nyaralójukat és ő sem enged idegent, szerinte csak a család menjen bele.

Anyósod nem akart vitát , nem akart sértődést, remélte hogy ti ebből a dumából érteni fogjátok a dolgot.

Amúgy azt sem értem ha a párod haverja, akkor miért nem a fia beszélte meg a dolgot az anyjával, te miért akarsz mindenáron belekeveredni? És ti ketten miért nem mentek? Nem jó nektek együtt? Mindenképp kell a gyertyatartó?

2014. júl. 10. 12:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Az én legjobb barátom, csak a párom is jóban van vele.

És azért hívta meg, mert a srác nem tudott kivenni szabit, csak erre a két napra egész nyáron, és szerettük volna, ha legalább két napot tudna "nyaralni". Tehát miatta mentünk volna most le.

Mi ketten azért nem megyünk, mert akkor inkább elnézünk valami koncertre, stb, most nincs annyira jó idő, hogy legyen értelme másfél napra leruccanni. Nemsokára megyünk majd két hétre.

És ne értsetek félre, én nem haraszom anyósomra emiatt, csak nem értem. Nálunk a családban ez úgy működik, hogy "ami az enyém, az a tiéd is". Nálunk nem szokás engedélyt kérni, hogy akármelyik barátunkat elvihessük családi összejövetelre vagy valakinek a lakásába. Mi bízunk a másik ítélőképességében, hogy normális embert hoz oda, stb. Én így nőttem fel, nekem ez a normális, és furcsa, ha más nem így gondolja. Dehát ahány ház, annyi szokás.

2014. júl. 10. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

nálatok nem szokás

nála szokás

el kell fogadni, nem szervezkedni, hanem előbb kérdezni!

2014. júl. 10. 12:55
 15/19 anonim ***** válasza:
47%

Ez szívatás, ne is haragudjatok meg.

Anyósoméknál többször szilvesztereztünk míg egyetemisták voltunk vagy éppen gimibe jártunk.

Sosem volt olyan kikötésük, hogy az én barátaimat nem vihetjük mert "jajj idegen"...Pedig az nem is nyaraló volt, hanem a saját otthonuk.

Anyósod kavarja a vihart egy kanál vízben. Gondolom felnőtt emberek vagytok, ha oda adja a nyaraló kulcsát, gondolhatná, hogy nem csak kettesben akartok majd menni...

Én megmondanám Neki, hogy koszi de nem kérek ez esetben a nyaralóból, szerintem sértő. Nem banzájt akarsz csapni, csak egy barátot odavinni...

A legjobb barátnőm anyósát tegezem, többször voltam náluk, aludtunk ott a párommal, rohadtul idegenként, mégis barátként fogadtak. Úgyhogy no comment.

Az igaz, hogy az övé a nyaraló, viszont ez olyan, hogy adott is meg nem is. Ez pont olyan amikor valamit kapsz kölcsönbe és olyanok a feltételek, hogy mire az illető a végére ér, kell a fenének az illető dolog....

Valamit vagy adsz, vagy nem adsz. Értem hogy az ő háza, az ő vára, de nem házibulit akartatok csapni, csak odamenni hárman.

2014. júl. 10. 13:01
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Anyósodnak van igaza és hidd el, amiben te nőttél fel, az a fura az emberek többségének.

Én tök örülnék ha kapnánk egy kulcsot egy nyaralóhoz és az a minimum, az illem, hogy előtte megkérdezem a tulajt, hogy nem baj e ha még valaki megy.

Fordított esetben nézve: senkinek nem adnék kulcsot a rokonságban, lehet jönni, ha otthon vagyunk. Anyósom évek óta könyörög, hogy "takaríthasson" nálam amíg nem vagyok itthon. Hahaha! Őt sem engedem be, nemhogy egy idegennel karöltve.

2014. júl. 10. 13:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül veled van baja, én sem engednék idegent a házba.
2014. júl. 10. 14:21
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

Van akinek ez a heppje, h nem bír idegenek után lenni. Valaki pl. ilyen miatt egész életében nem megy hotelba, mert nem akar idegen után aludni egy ágyban. Lehet anyósid is ez a típus.

Szerintem nem veled van baja, mert akkor nem adott volna kulcsot.

Ja és a másik legfontosabb amit nem írt senki: üdülési adó! Feljelenthet egy "kedves" szomszéd, h idegen nyaral ott, nem a család, aztán majd fizetheti anyósod büntetést. Van is rá törvény, csak ugye nehéz ellenőrizni, legtöbben nem tartják be, de ha valaki feljelent és kimennek ellenőrizni, nehezen tagadod le.

2014. júl. 10. 16:16
 19/19 anonim ***** válasza:
75%
Én sem értem mit ugrál anyósod.Akkor nem bízik a saját gyerekében sem?Hiszen a párod is ismeri jóba van a haveroddal.nem olyan "idegent" vinnétek akit csak te ismersz.Nálunk a fiam szokott bulikat rendezni,annyit mondtuk neki utána rend legyen.Már pedig az összes haverját nem is ismerjük.
2014. júl. 11. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!