Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van az anyósomnak?

Igaza van az anyósomnak?

Figyelt kérdés

Tavasszal vett egy nyaralót a Balatonnál. Mivel dolgozik még, így csak hétvégékre megy le.

Kaptunk, illetve a párom kapott hozzá kulcsot, hogy menjünk csak, amikor akarunk.

Ma délután szerettünk volna menni, csak péntek estig, hogy grillezzünk a kertben, meg holnap strandoljunk pár órát.

És szerettük volna magunkkal vinni a legjobb barátomat is. Felhívtuk anyósomat, mondtuk hogy akkor mennénk hárman, erre ő közölte, hogy idegeneket ne vigyünk oda.

És jött azzal, hogy azért, mert jaj, még nincs átfestve a nappali, és idegenek ne lássák, hogy néz ki. Pedig semmi baj nincs a házzal, teljesen rendben van.

És én ezt kifogásnak érzem, nekem úgy jön le, hogy bennem nem bízik meg. A legjobb barátom nem "idegen", anyósom ismer engem, tudhatná, hogy nem fogok olyan embert odavinni, akiért nem vállalom a felelősséget. Ez így nekem olyan, mintha azt mondaná, hogy nem bízik meg a barátomban, nem bízik abban, hogy normális embert választok barátnak.

Persze tudom, hogy mivel övé a nyaraló, semmi jogom odavinni valakit, ha ő megkér rá, hogy ne tegyem, így nem is megyünk.

Csak rosszul esik nagyon.

Szerintetek kombinálok csak, és az anyósomnak van igaza ebben a dologban? Szerintetek nincs mögötte az, hogy bennem nem bízik meg? Én vagyok a hülye?

2014. júl. 10. 12:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%

ő nyaralója

ha ő oda nem akar olyan embert, akit nem ismer, akkor el kell fogadni

előszór őt kell megkérdezi, hogy kit hívhatsz meg oda, nem meghívni vkit, aztán lemondani!

2014. júl. 10. 12:08
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Nem leszek népszerű, de nem is fontos.

Anyósodnak teljesen igaza van. A Te barátod neki nem barátja, nem ismeri, szóval idegen.

A nyaraló az övé. Tök jó fej dolog tőle, hogy a rendelkezésetekre bocsájtja, és akkor használjátok amikor akarjátok. Szerintem jó a hozzáállása.

Nem benned nem bízik, egyszerűen nem szeretné ha idegen lenne a házba. Nektek adja oda, nem másnak.

Gondolj bele, hogy a lakásotokat odaadjátok anyósotoknak pár napra, bármi miatt. Anyósod meg közölné, hogy viszi magával lakni a barátnőjét is. Szerintem neked se tetszene.

Itt nem kell különválasztani, hogy lakás vagy nyaraló, hiszen az érzés számít ezzel kapcsolatban.

2014. júl. 10. 12:10
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Az övé a nyaraló, azt enged be, akit akar. Neki a te barátod idegen.
2014. júl. 10. 12:11
 4/19 Sün!! ***** válasza:
91%
Kombinálsz :) Tök jó, hogy van egy anyós akinek van egy nyaralója a Balatonnál, amelyet ti is használhattok. Te ismered a nőt, szerintem szereti ha minden rendben van és szép, hogy ne mondhassák idegenek, hogy "na milyen lepukkant". Elvégre nem azt mondta hogy soha, csak azt, hogy "amíg nincs kifestve". Ez érthető, elvégre én is összepakoltam annak idején a szobámat, ha jött a barátnőm!
2014. júl. 10. 12:12
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem én hívtam meg a srácot, hanem a párom. De mindegy is. Az oké, hogy az ő nyaralója, mondom, nem is megyünk.

De az a kérdés, hogy emögött most az van, hogy velem szemben bizalmatlan? Vagy én fújok fel egy tök normális dolgot?

2014. júl. 10. 12:12
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

Nezd, ez tipikusan a kisujjat nyujtja, kell a karja is esete.

Az o nyaraloja, felajanlotta, hogy mehettek oda hetkozben ha akartok. Ez a reszerol mar igy is egy szivesseg. Nem kell visszaelni vele.

2014. júl. 10. 12:14
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Egy példa, csak hogy értsd, mert úgy látom, még mindig nem világos: te meghívsz engem ebédre, én viszem a szomszédaimat is, és bejelentjük, hogy egy hétig maradunk.

És ha nemet mondasz, az nekem rosszul esne nagyon.

Na melyikünknek lenne igaza?

2014. júl. 10. 12:18
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"De az a kérdés, hogy emögött most az van, hogy velem szemben bizalmatlan? Vagy én fújok fel egy tök normális dolgot?"

Feljebb már meg lett válaszolva, de akkor ismét kicsit konkrétabban.

Igen, te fújsz fel egy tök normális dolgot.

Valamelyik válaszolónak meg tökéletesen igaza van abban, hogy először a párodnak kellett volna kérdeznie, hogy meghívhatja-e.

Nem is értem, hogy nálatok ezt nem szokás előre megbeszélni, ha máshoz visztek valakit.

Én a saját anyukám lakásába, de még az udvarába se viszek be senkit az ő engedéjük nélkül. Nem azért mert szólnának, hanem azért mert totális bunkóság.

2014. júl. 10. 12:18
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj,de szerintem anyósodnak igaza van. A te barátodat ő nem ismeri,neki idegen,bennetek bízik,hiszen ha nem bízna akkor nem is adta volna oda nektek a nyaralót.

Nekünk is van pár éve nyaralónk a Balcsin,eleinte mi voltunk a "jó fejek",hogy odaadjuk a lakást barátoknak,rokonoknak,az egyik kitépte a konnektort,a másik eldugította a csapot,a harmadik kint hagyta a csónakot és ellopták stb. Azóta csak a szűk család. Kész. Úgyhogy én értem mitől fél anyósod. Pedig mi is rendes embereknek adtuk csak.

2014. júl. 10. 12:28
 10/19 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem az a baja, hogy a legjobb barátod pasi, és nem bízik benned, hogy csak barátok vagytok. Védi a fiát. Vagyis nem bízik benned.

Anyósomék nyaralójába mindig haverokkal megyünk, és soha nem volt ellene kifogása. Ha ő nincs ott akkor miért probléma, ha 1 valakit elvisztek magatokkal, én se értem. Ha tizen-huszon emberrel akartok buli csinálni az más lenne.

2014. júl. 10. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!