Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek anyósomnak van igaza?
A saját házamba az jön, akit én beengedek vagy a férjem. Másnak beleszólása nincs.
Igaz, mi későbbiekben egyenlő módon támogatjuk majd az öregeket mind a két részről. Nem lesz az, hogy az egyik kap, a másik nem. Az egyiknek bevásárolunk, a másik oldja meg, mert megtudja.
Vannak helyzetek, amik kötelezőek a felmenőkre nézve. Egy egészséges kapcsolatban az öregeket a leszármazottak mindig segítik, ott ahol tudják.
Hiszen előtte pont fordítva működik a dolog.
A haszonélvezet nem azt jelenti hogy megmondhatja, ki mehet be a házba.
Egyébként meg egyetértek az előttem szólókkal.
Szerintem azért jó részt meg igaza van anyósodnak. Ok, nem mondhatja azt, hogy ne menjen többet hozzátok anyukád(bár a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál, több köze van a lakáshoz, mint mondjuk neked) de felhívhatja rá a figyelmed, hogy ez nem annyira jó így. Menjen anyukád a lányához beszélgetni, látogatni, segíteni, se hogy "elég sűrűn pénzt kérni" ... Nekem ez nem fér bele.
Mi is segítjük a szüleinket, de nem úgy, hogy ők a nyakunkra járnak pénzt kérni. Leültünk, kiszámoltuk mennyi az amennyiből kijönnek egy hónapban, mennyi a bevétel, a fennmaradó részt meg kipótoljuk mi, meg a többi gyereke. Így nem kellemetlen nekik sem, nekünk sem.
Meg kicsit olyan érzésem van, hogy anyukádnak nem a megélhetése múlik ezen, és esetleg anyósod csak azt nem akarja, hogy kihasználjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!