Ti mennyire hagyjátok, hogy a párotok beleszóljon abba, hogy támogatjátok-e anyagilag a saját családotokat?
Bezzeg mindenki mást írna, ha egy feleség panaszkodna, hogy a férj az anyóst pumpolja, és a közös kasszából megy el a pénz.
Ez a kettős mérce. A nő támogassa az anyját, de a férfi ne!
Bocs, de a hapsid egy tirpák paraszt. Mi köze neki ahhoz, hogy te segíted e a szüleidet? Ha nekem ilyet mondana valaha is, hogy "másszanak ki belőle ők, az ő bajuk, ne segíts nekik" és hasonlók, tuti kirúgnám a ház oldalát, de talán még őt is! Ugyanez a helyzet, ha a saját szüleivel is így viselkedne: mert bakker, felnevelték, úgy ahogy tudták, de felnevelték! Az a minimum, hogy segít, ahogy tud! Nem?
A párod inkább lenne büszke Rád, arra, hogy anyósék ilyen gyereket, ilyen EMBERT neveltek, aki segíti a szüleit, nem pedig magasról tesz rájuk, elfelejti őket.
Szerintem akár külön, akár közös a kassza, a saját fizudból támogathatod a szüleidet, főleg annak tudatában, hogy nem megy a közös rovására.
Az egyik válaszolónak meg nagyon igaza van: gondolkozz el rajta milyen EMBER a párod...mennyire EMBER ő.
#13:
Nagyon egyetértek veled, csak nem akartam ilyen végletesen fogalmazni, mert mégis csak kívülálló vagyok. Ha ez velem történne meg, és a "párom" beszólna, akkor én ugyan nem szoktam ház falát kirúgni, de tuti nem sokáig lenne a párom.
(Az volnék, akit az utolsó soraidban emlegettél.)
Mi el közös kasszank van, teljes mértékben van beleszólása.. mindenbe amihez a pénzünknek köze van.
Ebből egyébként sosme volt gond még nálunk.
Sőt még ő mondja, kérdezzem meg, pl új szemüvegmvásárlása esetén, hogy hogy oldják meg.
Mi mindent megbeszélünk, azt is ha valakinek ajándékba pénzt adunk...minden közös, a kiadások és az ajándékozások cekkjei is.
A szüleinket nem kell támogatnunk egyelőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!