Ti támogatjátok, hogy a gyereknek saját kocsit venni 17-18 évesen, és fizetni minden költségét?
A szülők vesznek a gyereknek saját kocsit, akár használtat, ők fizetik a benzint, az adókat, a javíttatást.
Ti támogatjátok ezt? Azért kérdem, mert ha megkapja a fiatal a kocsit, az nem fogja annyira nagyon értékelni, mintha 2025 évesen tudott volna venni egy kocsit a saját pénzéből?
Szóval nagy az esély arra, hogy aki a jogsi megszerzése után kap egy autót akár 10 milliósat, akár fél milliósat, nem fog nagyon vigyázni rá, és széthajtja, lerepül vele az árokba, nem vigyáz rá?
Szerinted jó ötlet egy fiatalnak venni saját kocsit, úgy hogy nem kell semmit tenie érte?
Egyértelműen NEM. Olyan nincs, hogy az ő autója, de te fizetsz neki mindent. Inkább használja a családi autót, arra fog vigyázni, mert letekered a fejét ha tönkreteszi. Ha csak külön neki veszel autót és fizetsz neki mindent szarni fog rá magasról, nem fogja értékelni, és sokkal valószínűbb, hogy vagánykodni fog vele, és összetöri. A családi közös autóval kevésbé lesz bátor, mert tisztában van vele, hogy lesz ne mulass ha az ő hibájából megy tönkre.
Valamint véleményem szerint, nem is tesz jót a jellemének, ha mindent a segge alá tolsz csak úgy...
Még saját magamnak sem tudok venni!
Nem hogy a gyereknek!
Én 18 éves koromban is tudtam normálisan közlekedni és vigyázni a kocsira. Ha oda kerül a gyerekem és megtehetem, és szüksége van kocsira(!), akkor miért ne segíteném, hogy megszerezze. De a fenntartást nem fizetném, azt ő oldja meg. Legfeljebb ha becsúszik egy költséges javítás, amit nem tud kifizetni.
És sosem fogom megérteni azokat a szülőket, akik nem segítenek a gyereknek, pedig megtehetnék. Az ilyennek minek gyerek? Azért, mert nekem meg kellett dolgoznom valamiért, azt miért ne adhatnám meg a gyerekemnek, hogy ő fontosabb dolgokra tudja fordítani az idejét, mint a spórolás.
Épp az, h érdemes venni.
Annyi, h nem újonnan, hanem pár százezerért egy használtat.
Ha megtöri hát megtöri, tanulóautónak tökéletes.
Plusz jó, ha van a nevén autó, mert később a biztosításnál, ha majd vesz egy drágábbat akkor a gatyája nem fog rámenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!