Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti támogatjátok, hogy a...

Ti támogatjátok, hogy a gyereknek saját kocsit venni 17-18 évesen, és fizetni minden költségét?

Figyelt kérdés

A szülők vesznek a gyereknek saját kocsit, akár használtat, ők fizetik a benzint, az adókat, a javíttatást.

Ti támogatjátok ezt? Azért kérdem, mert ha megkapja a fiatal a kocsit, az nem fogja annyira nagyon értékelni, mintha 2025 évesen tudott volna venni egy kocsit a saját pénzéből?

Szóval nagy az esély arra, hogy aki a jogsi megszerzése után kap egy autót akár 10 milliósat, akár fél milliósat, nem fog nagyon vigyázni rá, és széthajtja, lerepül vele az árokba, nem vigyáz rá?

Szerinted jó ötlet egy fiatalnak venni saját kocsit, úgy hogy nem kell semmit tenie érte?

2013. szept. 17. 17:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
70%
előző vok, nekem ez tök mindegy. "Szerinted jó ötlet egy fiatalnak venni saját kocsit, úgy hogy nem kell semmit tennie érte?" Hát, ha van is rá keret, meg használná is a gyerek, és szeretne tényleg kocsit, és belefér a költségvetésbe, meg a gyerek is megbízható, akkor nekem aztán tök mindegy, vesztek-e vagy nem:D:D:D
2013. szept. 17. 18:34
 12/29 anonim ***** válasza:
75%

*ti pénzetek!:)

(ez még lemaradt:))

2013. szept. 17. 18:35
 13/29 anonim ***** válasza:
70%
Nem...
2013. szept. 17. 18:38
 14/29 anonim ***** válasza:
72%

Ez olyan kérdés, hogy a tiniknek miért van meg a legújabb iPhone, vagy Galaxy S telefon?

Aki megveszi, ő úgyis meg fogja venni, aki nem, az nem.

Én viszont, amondó vagyok, hogy ha a gyerek, szeretne autót vezetni, akkor nem mondanék nemet, de használja azt, ami van. Nem érdemes, egy külön autót finanszírozni neki.

Én, 28 évesen, hamarosan le fogom tenni a jogosítványt és autót is fogok vásárolni, viszont ezzel úgy vagyok, hogy én teszek félre pénzt rá. Emiatt, nagyon meg kell néznem, hogy mit veszek és mennyiért.

2013. szept. 17. 19:42
 15/29 anonim ***** válasza:
83%
Én 16 éves vagyok most és már eléggé várom hogy meglegyen a jogsi persze gyűjtök is rá, de lehet anyuék belefizetnek kicsit és ha meg lesz akkor meg kocsira fogok gyűjteni,és nem menőzni vele hanem mert vágyom rá kicsit szabadabbnak érezném magam, és komolyabbnak nem tekintenék magamra gyerekként
2013. szept. 17. 21:24
 16/29 anonim ***** válasza:
88%
Most nem akarok senkit sem piszkálni a hozzászólásommal, de szerintem a gond inkább a fiú gyerekekkel van. Én azt figyeltem meg, hogy ők azok, akik menőznek, akik gyorsan vezetnek még kritikus helyzetekben is, stb. Ez szerintem azért van, mert a fiúk későn erő típusok. De megint az egész neveltetés kérdése. Van egy ismerősöm, aki 18. szülinapjára egy Alfa Romeot kapott és soha nem menőzött, nem volt egyetlen balesete sem, pedig elég sokat vezetett külföldre is a sulija miatt. Ő fiú, szóval... De a lányok óvatosabban vezetnek. A legtöbbje nem hű de jó sofőr, de óvatos. Ez pedig szerintem nagyon fontos. Ami pedig a pénzt illeti, egy külföldi milliomos ismerősöm mondott egy okosat ezzel kapcsolatban. "Csak azért, mert az átlag használt Golfot vesz a gyerekének, nem kell hozzájuk alkalmazkodnom, ha én vehetek jobbat is az enyémnek. Nem is lenne igazságos tőle bármit is megvonni." Igy a lány egy Mercedes SLK-t vezet. De ő 22 évesen kapta ezt. Addig ő is az anyja kocsiját vezette, ami szintén elég nagy teljesítményű. Én nem kaptam kocsit a szüleimtől, nem is volt rá szükség, mert nekik is van külön, külön, úgyhogy választhattam, hogy melyiket vezetem. Ez szerintem igy jó. Apukám szeretett volna venni nekem is egy külön kocsit, de mondtam neki, hogy teljesen felesleges egy 3. autóra költeni, annyira nincsen rá szükségem. Szerintem nem ezen kellene gondolkozni, hogy kinek milyen kocsit, hanem megnevelni először is a gyereket és aztán jó sofőrt formálni belőle.
2013. szept. 18. 09:28
 17/29 anonim ***** válasza:
29%

A lányok/nők kb 70%-a nem tud NORMÁLISAN vezetni. Nem kell a fiukrol sem véleményt alkotni. A nők bizonytalanok és nem óvatosak, nem is folytatnám... A lényeg, hogy nem és nem nyomnám a pics***a alá senkinek az autót, se 150 ezreset, se 10 milliosat. Dolgozzon meg érte, nem ezzel kell segiteni meg őt meg, hogy sporoljon stb... hülyeség! Meg kell venni a gyereknek a ruhát,cipőt amit kell... de ezeket a nagy luxus dolgokat hagyjuk ki. Majd akkor megtanulják értékelni, hogy mi merre hány méter. Van B jogsim, és van A2 es jogositványom. Mind a kettő saját pénzből, nem anyuci, meg apuci finoszirozásából. Nem azért mondom el a véleményemet mert én nem kaphattam volna meg stb... Kocsit nekem is ajánlottak, egyhanguan mondtam, hogy nem! Én ugyanis motort fogok venni jövő nyárra, és megkeresem rá a pénzt, nem pedig az ölembe hullik. Sokkal jobb érzésnek tartom ha valamiért megdolgoztunk, és kijelenthetjük, hogy igen..ez az enyém.

További szép napot, ez az én véleményem, elnézést az esetleges hibákért!

19/ L

2013. szept. 21. 15:33
 18/29 anonim ***** válasza:
72%
Én 19/F vagyok, édesanyámmal élek, és kikönyörögtem tőle második autómnak egy 17 éves BMW-t, amit szeretek és fenntartok a fizetésemből. Kímélem az autót, mivel a benzin-, és minden egyéb költsége is rám hárul, DE: Az első autóm egy Mazda volt, amit anyám vett, tankolt, finanszírozott...És szó mi szó, így utólag visszagondolva picit sem vigyáztam rá, hidegen pörgettem, néhányszor figyelmetlenségből(na meg rutintalanságból) lepadkáztam, 1.5-ös motorral volt szerelve, de 10 literes fogyasztással hajtottam, egyszerűen nem spóroltam vele, tinifejjel gondolván: Anyuci úgyis megtankolja, megjavíttatja. Tehát az utólagos önkritikámnak egy régóta ismert tanulsága van, mégpedig: Amiért nem dolgozol meg, azt nem is becsülöd úgy.
2013. okt. 8. 10:01
 19/29 anonim ***** válasza:
83%

Először is leszögezem, hogy szerintem egy szülőnek lehetőségeihez képest alapvetően dolga a gyereke életkezdését anyagilag támogatni, tehát nem értek egyet azzal, hogy mindenért maga dolgozzon meg, mert különben jelentős hátrányba kerül a hozzá hasonló társadalmi szintről érkezőkkel szemben. Sőt, azt is meg kell tanulnia, hogy ezt majd ő is tovább adja a saját gyerekeinek.

Azonban vannak itt prioritások is, és az autó nincsen a legmagasabbak között. Ha egy szülő képes fizetni a gyerekének az egyetemi tanulmányait (már ha egyetemre akar menni), képes megvenni annak az első lakását, akkor utána lehet szó autóról is. Másik kérdés, hogy azt fenn is kell tartani, sőt egy használt autó esetében a fenntartás a nagyobb tétel, azt viszont én semmilyen anyagi helyzet esetében sem állnám a gyereknek, 17-18 évesen meg még nem valószínű, hogy van akkora keresete, hogy ez működjön. Éppen ezért én azt mondom, hogy a képlet az, hogy a tanulmányok és a lakás kifizetése után akkor vennék a gyerekemnek autót, ha már stabil jövedelme van és fenn tudja tartani, és persze szüksége is van rá. Ez nagyon ritka esetben lehetne 17-18 éves korában, inkább legalább 23-25.

Egyébként az nem csak életkor, hanem személyiség függő is, hogy mennyire akar vagizni az autóval. Nekem volt pár haverom, aki kapott kocsit 18-20 éves kora körül, és a kép vegyes, voltak ott autó törések, ittas vezetés, vagánykodás, éjszakai üldözés, stb., de volt jó példa is, aki vigyázott az autójára. Köztük vannak akik megkomolyodtak, vannak akik soha nem fognak. És ami a lényeges, a szülők simán levághatták volna a gyerek személyiségéből. Mondjuk persze az is jellemző, hogy a vagánykodó gyerek jobban harcol a szüleinél az autóért, mint egy visszafogottabb, nyugisabb fiatal. Talán az a legjobb megoldás, hogy a jó szülő akkor vesz a gyereknek autót, ha a fentebb említett feltételek anyagi feltételek teljesülnek, és ezen felül a gyerek nem követelőzik, viszont a szülő tudja, hogy szüksége van rá.

2013. okt. 8. 11:33
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
De ezt inkább a családi kapcsolatokba kellett volna..
2013. okt. 8. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!