Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti támogatjátok, hogy a...

Ti támogatjátok, hogy a gyereknek saját kocsit venni 17-18 évesen, és fizetni minden költségét?

Figyelt kérdés

A szülők vesznek a gyereknek saját kocsit, akár használtat, ők fizetik a benzint, az adókat, a javíttatást.

Ti támogatjátok ezt? Azért kérdem, mert ha megkapja a fiatal a kocsit, az nem fogja annyira nagyon értékelni, mintha 2025 évesen tudott volna venni egy kocsit a saját pénzéből?

Szóval nagy az esély arra, hogy aki a jogsi megszerzése után kap egy autót akár 10 milliósat, akár fél milliósat, nem fog nagyon vigyázni rá, és széthajtja, lerepül vele az árokba, nem vigyáz rá?

Szerinted jó ötlet egy fiatalnak venni saját kocsit, úgy hogy nem kell semmit tenie érte?

2013. szept. 17. 17:53
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
77%
Ez a tipikus hülye pedagógus felfogás.. Mert ha valaki vesz/kap autót a szüleitől fiatalon az vagy újgazdag hülye vagy nem normális és a gyerek biztos az árokba köt ki.. Ez baromság.. 18éves vagyok én is meg kaptam az első autómat 17 évesen 18 évesen pedig a másodikat a cégtől ahol suli mellet dolgozok.. Vigyázok rá és nem hajtom szarrá.Nem kell állandóan következtetését levonni mert egy két gyökér belehajt az árokba.. csak hozzá teszem inkább az idősek szokták szét hajtani az autólat (szerelő ismerős mondta. Igen is kell az autó fiataloknak is ha saját pénz ha szülő vette.. legyen csak önálló stb. Az pedig ha az árokba köt szarrá hatja az a szülő hibája engem faterom amint elértem a gázpedált tanított vezetni.. amikor nagyobb lettem meg tanította hogy mikor milyen esetben lehet gyorsabban menni stb.. Megtanított arra hogyan kell JÓL vezetni és nem ugy mint ha a kresz könyvel a seggembe születtem volna... Baromira fel megy bennem a pumpa amikor az idősebb emberek blamálják a fiatalokat minek neki autó stb de rá jöttem hogy csak az irigység beszél belőlük. Ha ők lettek volna fiatalok és lett volna módjuk arra akkor ők is éltek volna a lehetőséggel.
2013. okt. 8. 12:07
 22/29 anonim ***** válasza:
72%
Egy olcsó, kis fogyasztású autót vennék neki tanulóautónak. A használt autó esetében megtanulná, hogy időnként karban kell tartani. Mert a koros használt autók már karbantartás igényesebbek és mindezt magadnak kell intézned, magad kell észleld ha valami baja van, magad javítod, vagy elviszed a szerelőhöz. Mivel nem lenne erős autó, ezért nem is nagyon száguldozna vele, egyszerűen nem lenne élmény, nem csábítaná az autó esztelenségekre. Így idővel biztonságban szerezne némi rutint. Az üzemanyagot se fizetném, mert tanulja meg, hogy ha használni akarja, akkor arra is félre kell tenni a pénzt. Mindezzel kapna egy közlekedési eszközt. Ha meg később többre vágyik, akkor küzdjön meg érte, keresse meg rá a pénzt és akkor a drága autót is nagyon meg fogja becsülni, vigyázni fog rá.
2013. okt. 8. 12:29
 23/29 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem pedagógus felfogás. Az, hogy van néhány rendes gyerek még nem jelenti azt, hogy a többire ne férne rá néhány korlátozás.

Én is kaptam volna akkor autót, az apám vett volna másikat és nekem adta volna a régit. Mondtam, hogy nem kell, majd én veszek ha lesz rá pénzem. Ilyen is van. Sokat jártam a régebbi autóval még így is, és sokat tanultam vele. Egy fapados, egyszerű volt szoci autó volt. Se ESP, ABS, ESR, xyz. Se szervó. Akkoriban még sok ilyen autó szaladgált az utakon. Ezek ellenére akkoriban télen nem fosta mindenki össze magát, amint lehullott egy kis hó. 20 centis friss hóban csapattunk a Ladával és nem sokalltunk be, nem törtük össze, mert megtanultuk kezelni a nyers vasat. Nem voltak olyan gumik, mint ma. Akkor elterjedtek voltak a 4 évszakosak. Szóval a gyerek még az is lehet, hogy vigyázni akar rá, de mi van, ha ez nem sikerül? Inkább egy olcsó egyszerűbb, lassabb vason tanuljon, amiért nem kár, ha néha koccan vele, vagy nekicsúszik a padkának.

2013. okt. 8. 12:40
 24/29 anonim ***** válasza:
77%

Egyértelműen nem!

Megkell tanulni bánni a pénzzel és felelőséggel lennie a tetteiért.

Nekem senki se fizette ki jogsimat, én kapargattam össze magamnak és az autóra is azóta állandóan gyüjtögetek. Sajnos kölcsönkérték tőlem...de hát szükséghelyzet volt. Így aztán várok az autómra, amikor majd lesz pénzem megveszem. Csak így tudja majd igazán értékelni a helyzet súlyát. 23/L

2013. okt. 8. 13:13
 25/29 tomacsika89 válasza:
24%

Nem hogy saját autót, de még a jogosítványt sem!

Legalább 20 éves korig fel kellene emelni a B" kat jogosítványt, hisz akkor már tán "Érettebb" az ember arra hogy felelősség tudata legyen.

Sok suhanc azért töri össze magát meg az autót, mert hát 17-18 évesen alá tolták a jogsit + az autót és hát a haveroknak megmutatjuk milyen is gyorsan hangos zenével fütyülő gumikkal az úton frenkizni, miközben azt se tudja hogy mi az a közlekedés, hiába a sok levezetett óra + kresz vizsga, az csak pillanatnyi állapot a vezetés tudományáról..

én tavaly tettem le a jogosítványt mert akkor éreztem azt hogy ideje lesz, pedig már 17évesen elkezdtem csak félbe hagytam mivel nem lett volna semmi értelme olyan fiatalon már összetörni magamat,, Elhiszem én azt hogy sok takony tud vezetni meg betart minden szabályt, de benne van még a gyerek, és sajnos olyankor nagy hibákat követnek el. Még gyalog is meghalhat az ember nem hogy kocsival.

Az meg sosem jó ha a szülő vesz neki kocsit, mert így sosem tanulja meg mi az hogy felelősség.

Majd ha eljut oda hogy vehessen magának autót és tudja hogy sok pénzében van , akkor majd elgondolkodik rajta hogy vigyázni kell rá és megbecsülni amit a saját pénéből rakott össze...

2014. jan. 1. 12:49
 26/29 anonim válasza:
100%
Ez sok mindentől függ hogy a gyereknek autot vegyen az ember . Én Amerikában elek 16 vagyok 4 hónapja kb raktam le a jogsim rá 2 hónapra vettem meg az első autóm 2004 es bmw 528 i saját keresetből amit iskola mellet dolgoztam. De mar azóta vezettem autot amióta párnáról kiláttam az ablakon 7-8 évesen . 11 éves koromban kaptam 125cm Honda Orion cross motort . És igen azt én se úgy becsültem meg mint a mostani saját pénzemből vett autot . De ez a gyereken is múlik hogy milyen ezt meg már a szülő tudja. Én is ellenzem 1 olyannak autot venni aki sosem vezetett csak a vizsga közben. Én sokáig mező földeken vezettem a családi autóval aztán csendesebb utakon jogsi nélkül . Sok kommentelőt láttam Amúgy akik egyből nem nem nem kell venni !. Ez amint említettem fent a gyerektől függ.
2014. júl. 16. 03:53
 27/29 anonim válasza:
100%
Jézusom mennyi szegény ember van itt...
2019. jún. 17. 23:05
 28/29 anonim ***** válasza:
82%
18 evesen.... Nekem 25 eves koromig jogsim se volt. Megis hogy a jo eletemben kaptam volna autot. Ez max a Meszaros klanban mukodik.
2020. szept. 19. 00:49
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

#27 itt csak azok :D

Én támogatom, mivel jobb az ha vesz valaki egy leharcolt szart?!

Nem biztonságos egy 15 éves autóval menni, nagyobb balesetnél esélyed sincs kb, viszont ha egy normális modern autód van akkor megúszod.

Aki ezt nem képes kifizetni az valamilyen szinten “részese” lesz ha meghal a gyereke egy balesetben..

Ez a “nem becsüli meg mert nem ő vette” meg úgy ahogy van egy f.szság amit a csórók mondanak hogy ők milyen felelősségteljes szülők.

Nem ezen múlik, van aki eszetlenül közlekedik, van aki ésszel megy.

Gondolod, hogy Amerikában vagy gazdagabb országokban nem veszik meg az autót…

Csak a magyarok ennyire szegények, nem képesek örömet okozni a saját gyereküknek…..

Nézzetek magatokba kedves szülők akik magukra ismertek…

2022. aug. 4. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!