Miért nézik le az emberek azokat, akik nem érettségiztek?
A barátomnak nincs érettségije, pedig lenne esze hozzá, de abbahagyta a sulit, mert a szülei engedték neki. Az apja lelépett, az anyja és a nagyanyja neveli, akiknek hát, nincs túl sok céljuk az életben, és hagyják eltengődni. De dolgozik, és adja haza a pénzt, a maradékból meg a saját számláit fedezi.
Én közben egyetemista vagyok, és érzem, hogy mindenki "jobbat" akarna nekem, pedig nagyon aranyos. Ettől viszont én is elbizonytalanodom, és piszkálom, bántom, pedig nem érdemelné meg és ha kettesben vagyunk akkor az olyan jó, de az emberek elcseszik ezt az érzést. Amúgy "sikeresen" megromlott a kapcsolatunk, nem biztos, hogy ezek miatt, de szerintem közrejátszott benne. Megcsalt, (de szex nem volt) és nem tudom mi tévő legyek.
Ő volt az első pasim, mert annyira úgy éreztem, hogy nekünk muszáj összejönni, mintha minden úgy alakult volna, hogy összehozzon minket. Jó volt, és nem tudom mit csináljak, hogy ne hallgassak azokra, akik lenézik. Nem tehetek róla, ilyen vagyok, túl sokat adok az emberek véleményére. Nem tudom, tudtok-e tanácsot adni, csak jó volt kiírni magamból. Azért mégis köszi, ha tudsz valami épkézláb tanáccsal szolgálni.
Mindegy végülis, de a kérdésben szereplő srác nem azért nem érettségizik le, mert nem tudna, hanem mert nem akar, vagyis tudna, de mégse csinálja, pedig kellhet bármikor, ha érvényesülni akar, bármikor kérhetik (lassan a takarítónénitől is diplomát kérnek, mert lassan az is olyan lesz sajnos), szóval erre egy szó van: LUSTA!
Aki nem tudna leérettségizni, mert nincs hozzá képessége, mert valami betegség akadályozza, az nem ez a kategória.
Hogy a témához is hozzászóljak egyáltalán nem kell mindenkinek érettségizni,diplomázni. Viszont akkor tanuljon ki egy szakmát és legyen belőle JÓ szakember. Ha jó lesz abban amit csinál, akkor lehetőségei is jók lesznek, főleg hogy manapság a szakmunkásképzők ontják magukból a kontárokat. Viszont ha se szakma se érettségi se semmi, úgy nehéz lesz...
00:30 voltam
Leérettségizni nagyon könnyű, miután felvettek főiskolára, és megvoltak az első vizsgáim, megtapasztaltam, hogyan is zajlik, azóta úgy voltam vele, hogy inkább 10 érettségi, mint 1 főiskolai vizsga (nekem még volt szigorlat, hát azt kb. duplán számolva), munka mellett is le lehet érettségizni, és máris több a munkalehetőség, az érettséginek az alapvető lényege egy általános tudás a legfőbb (és 1-2 választott) ismeretekből (matematika - szóval tudj rendesen számolni, irodalom-nyelvtan - tudj helyesen írni, és értelmesen fogalmazni, és összefüggően beszélni egy témáról, történelem - legalább valamennyire általánosságban ismerd a múltat, talán kicsit segít a jelen értékelésében is...)
Az érettségi ingyen van, és tényleg nagyon könnyű, tudom, mindenki parázik előtte valamennyit, de utólag visszagondolva, életem legkönnyebb tanulmányi vizsgája volt (és eddig nem találkoztam olyannal, aki ne azt mondta volna utólag, hogy tényleg nem nehéz).
Jó, de akkor ennek alapján bárkire ráfogható lenne, h lusta, aki nem szerez akár több diplomát, amennyiben van erre lehetősége.Mindenkinek más céljai lehetnek, és mindenkinél más-más dolgokon van a hangsúly az életben, amíg az egyik főiskolára jár, addig egy másik ugyanolyan keményen dolgozhat egy másik pályán alacsonyabb képzettséggel, nem lehet egyértelműen azt kijelenteni, h akinek nincs ilyen-olyan végzettsége, az azért van mert lusta.
Viszont a megcsalásra sztem sincs bocsánat, ha ezt tette, akkor nem szeret eléggé, tehát sztem nyugodtan hagyd ezt a kapcsolatot, főleg ha ez volt az első, de ennek semmi köze az érettségihez stb.
Kedves kérdező, mi egy cipőben járunk. Egyetemista vagyok, a barátom az utolsó évében otthagyta a gimnáziumot, azóta dolgozik. Az én szüleim is állandóan noszogatnak, hogy beszéljem rá, hogy érettségizzen le. Néha beszélünk is erről a párommal, de nem bántom, én így szerettem meg, így fogadom el. Számomra nem fontos, hogy érettségije legyen, nem attól lesz valaki értelmes ember. Viszont könnyebben jutna feljebb a ranglétrán, ha lenne papírja, ezt ő is tudja, de még nem vevő a dologra, úgyhogy nem "zaklatom" ezzel.
Én azt mondom, hogy ha így szeretted meg, fogadd el így, és ne érdekeljen, mások mit mondanak. Az érettségi és az értelem nem mindig járnak együtt, lehet valakinek csak az egyik is a birtokában. Viszont ha nagyon zavar, néha előhozakodhatsz a témával, de éreztesd vele, hogy nem magad vagy mások miatt teszed, hanem észérvekkel bizonyítsd, miért lenne jobb neki.
Egyébként az emberek azért nézik le az érettségivel nem rendelkezőket, mert sokan azt hiszik, hogy aki nem érettségizett, az azért nem, mert buta hozzá.
Szia!
Nekem erről az a véleményem,hogy ha nagyon akart volna,akkor leérettségizett volna,vagy ha mást nem,hát letett volna valamilyen alapfokú szakmát.Szerintem a környezeted nem lenézi azért,mert nincs érettségije,hanem haragszik rá,azért,mert lusta volt tanulni.Aki pedig tanulni lusta,az ugye alapból lusta,mindegy,az élet mely' területét vesszük,ahogy azt az egyik válaszoló is írta már előttem,nagyon helyesen.Gondolom,senki nem tartott pisztolyt a fejéhez,hogy hagyja ott az iskolát.Gondolom,elsősorban a szüleid azok,akik rossz véleménnyel vannak róla.Megjegyzem,ez azért van,mert féltenek.Tudod,szerelemből nem veszel kenyeret a boltban!
A másik a becsületesség kérdése.A megcsalás az megcsalás,még akkor is,ah csókról van szó.Én úgy érzem,itt egy link,és csapodár emberről beszélünk.
Nagyon gondold meg,kivel akarod összekötni az életedet.Utólag két gyerekkel a nyakadon sírni nem túl szerencsés dolog.Ez az én véleményem.
Én azt mondom, hogy sajnos olyan világot élünk, amikor nem szabad válogatni a munkalehetőségek közül, mert sokaknak nem is adnak válogatási lehetőséget, azt kell elfogadni, ami van, csak a cégeknek is van egy elvárásuk, és jó, hogy a párodnak most van munkája, és örüljetek is neki, de ha bármi történne és álláskeresővé válna, akármilyen okból (leépítés, természeti katasztrófa, baleset miatt megváltozott munkaképesség - elég, ha rosszkor van rossz helyen, nem kell, hogy ő legyen hülye, ha más az, és pont arra jár, semmire nincs garancia), sok helyen érettségi nélkül szóba se állnának vele.
Ez szerintem nem lenézés a családotok részéről se, csak azt szeretnék, hogy csökkentsétek a rizikófaktort ebben az amúgy is nehéz világban, főleg, amióta "válság van".
Nem kell erőltetni, persze, csak én azért valahogy mégis bíztatnám, megpróbálnám rábírni, diploma nem fontos, de az érettségi sokat jelenthet. Valóban senkit nem érdekel, ha van, de ha nincs, az az önéletrajz az esetek 90%-ában a szemetesben landol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!