Párom ragaszkodik hozzá, hogy a gyerekünknek az ő nevét vagy az anyjáét adjuk. Mit gondoltok?
Náluk ez családi hagyomány. A párom neve még elmegy, de az anyósomé....
A nevek:
Pál és Amália
Azt gondolom, hogy ennek a szülők közös döntésének kell lennie.
Amennyiben az egyik fél nem ért vele egyet más alternatívát kell keresni. Nincs ilyen, hogy "de ez a hagyomány". A másik félnél meg"de nem ez a hagyomány". Ha nem értetek egyet, akkor nem jó, ennyi.
Egyébként ha nekem ezt így közölné a férjem, én meg közölném, hogy a gyermek nevét szerencsére tőlem fogják megkérdezni szülés után, így amennyiben nem hagy fel ezzel az ostobasággal és hajlandó kompromisszumra, olyat mondok be, amit én tartok jónak, szintén szarva a véleményére, ahogy ő is szarik az enyémre ebben az esetben...
A felhozott ötlet pedig már azért is sértene, mert a férfi feljogosítva érzi magát, hogy az ő szülei nevét kapja a gyermek, de a te szüleid nyilván nem számítanak. Magyarán különbséget tesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!