Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyosom nem engedi el a...

Anyosom nem engedi el a férjem "kezét" Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Anyósomtól már kb 3 éve külön élünk, a férjemmel és a gyerekekkel! Egy hülyeség miatt össze kaptunk, és lassan 1 éve hogy nem beszélünk! (Ami nem is nagyon zavar) A férjem tartja velük a kapcsolatot (ami persze szíve joga)Állandoan "bemocskol" a gyerekek és a férjem előtt.Nem hagy békén!A gyerekek is gyakran látogatják főleg a nagyobbik és sokszor ott alszik főleg hétvégén amikor nincs suli! Tele beszéli a gyerek fejét hogy miket mondjon nekem! Mindig üzenget hogy mivel a gyerek szeret ott lenni adjam oda neki a gyerek pénzét mert ö majd "felneveli" (csp)De én úgy gondolom ha a nagymama szereti az unokáját azt ne a pénzért szeresse!!!vagy bennem van a hiba? Nem értem !Már nem bírom!Én csak azt akarom hogy haggyon békén minket de főleg a gyerekeket!Én egy kicsit furának tartom hogy egy 8 éves kisfiú tudja hogy mennyi a (csp)ELEGEM van ebböl!!!
2010. jan. 4. 08:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én bizony nem engedném ott aludni a gyereket, ha nem úgy bánik és beszél vele, ami nekem is tetszik!!!

A férjem menjen nyugodtan, neki nem tilthatom meg, de közölném, hogy a gyereket csak akkor láthatja, ha eljön és én is ott vagyok és ha nem tetszik nekem valami, amit mond, akkor többet nem kell látni!

Ennyi.

Miért alsuzik ott a gyerek rendszeresen? Inkább töltsétek ti vele azt az időt, amikor végre hétvége van!

2010. jan. 4. 08:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem írtál, hogy a férjed erre mit reagál.Pedig érdekelne, hogy kiáll-e melleted?! Mert ez egy idő után ki fog hatni a ti kapcsolatotokra is!

A gyereket én sem engedném oda egyedül, csak össze fogja zavarni és ha kamaszodni kezd akkor meg kifogja használni ezt az ellentétet és az még rosszabb lesz. Le kellene ülnötök (te-férjed-anyósod) és megbeszélni, hogy mi ennek az ellenségeskedésnek az oka és milyen megoldása lehet .Nem jó így hagyni! Ez felemészti az egész családot!

2010. jan. 4. 08:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a másodiknak: az érdekes az, hogy a férjed mit szól ehhez: az anyja mellé áll, vagy a családja mellé. Ha az anyja mellé, akkor rossz híreim vannak: ez nem fog változni, csak rosszabb lesz.

Onnan tudom, hogy ebben nőttem fel, pontosan ebben, amit leírtál. Nagyanyám folyton anyám ellen hangolt engem gyerekkoromban, mocskolta anyámat a hátam mögött, apámnak is mindennek elmondta őt, apám pedig volt olyan nyámnyila, hogy nem állt ki anyám mellett, inkább őrlődött és alkoholista lett.

Könyvet is írhatnék erről, de nem fogok. A lényeg: a férjednek kell helyreraknia az anyját, neki kell a családja mellé állnia, és le kell válnia az anyjáról. "Mert elhagyja a férfi az anyját és apját, ragaszkodik a feleségéhez, és lesznek ketten egy testté."

2010. jan. 4. 09:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Hogy a férjem hogy reagál? hát mindig mondja hogy nem érdekli mit mond az anyja és azt is hogy ne is foglalkozzak én sem ezekkel az "aproságokkal" De én úgy gondolom hogy ami neki aproság az nekem bántó! Én ugy vettem észre hogy a férjem is be folyásolható mint egy gyerek!!!
2010. jan. 4. 09:09
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Írjatok még!!!

2010. jan. 4. 09:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, h (csp) ?
2010. jan. 4. 09:11
 7/13 anonim ***** válasza:
23%

1 éve te sem vagy képes arra,hogy rendezd a konfliktusotokat. Nyilván anyósodnak is sz@rul esik, az,hogy ő közben téged piszkál a hátad mögött, nem korrekt megoldás, de azért nem csodálkozhatsz rajta. Egyébként saját magad ellen beszélsz, ha a mamának a pénz miatt kéne a gyerek, gondolod, hogy az szívesen lenne ott és nem érezné azt,hogy ő csak eszköz?

Szerintem magadba is nézhetnél, itt siránkozol,de vajon mennyit teszel azért, hogy rendbe jöjjenek a dolgok?

2010. jan. 4. 09:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A csp: családi pótlék. Ezt a problémát gyorsan orvosolni kell, mert a gyermek fejlődésére nagyon rossz hatással lesz. A férjednek valószinü már gyermekkorában is volt gondja az anyjával, de azzal, hogy nem vesz tudomást róla, nem old meg semmit. Ezt neki kellene letisztázni az anyjával, nem pedig hagyni, hogy te harcolj vele. Ez előbb-utóbb nagyon elmérgesedhet. Ha a férjed nem teremt rendet, adjál neki ultimátumot, mert tényleg rámegy a kapcsolatotok. A gyermeket meg addig tényleg nem kell engedni a mamához, amig nem javul a helyzet.
2010. jan. 4. 09:23
 9/13 anonim ***** válasza:
Erre ajánlom Csernus könyvét, A nő-t.
2010. jan. 4. 09:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ti családban éltek, nem értem, hogy hogyan jöhet egyáltalán szóba, hogy ő nevelje a gyerekedet? Milyen alapon? Van anyja, apja aki nevelje. Nem szabad hagyni, hogy a gyereknek ilyeneket mondjon. Ezt nagyon meg kellene beszélnetek. Nem jó dolog, ha a gyereket használja az anyós ellened. Mond meg a gyereknek, hogy az természetes, hogy te neveled fel, hiszen azért szülted. Felelősséggel tartozol érte, szereted, a gyerekedről semmiért nem mondanál le. Hihetetlen ötletei vannak a mamának.
2010. jan. 4. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!