Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te se bírnál elviselni ha egy...

Te se bírnál elviselni ha egy házban kellene velem élned?

Figyelt kérdés

Mert én nem bírom elviselni, hogy vastagon áll a por, koszos cipővel végig menjek a házon, főleg a szőnyegen!

És a tesómat, meg apámat nem érdekli, és mindig szólok hozzá nekik, hogy egész dél előtt takarítottam, eree végig mennek cipővel a felmosott padlón!

Meg apám lesöpri a kenyér morzsát a konyha padlórs!

És mondják, hogy ne nyavogjak már, nem vagyok lány, ne legyek tisztaság mániás!

Amikor a haverokkal nyaralni voltam, akkor is én söpörtem össze a házban, szedtem össze az asztalon álló boros üvegeket, és erre is nem tetszett nekik, hogy szólok, hogy tiszteljenek már meg, hogy ne dobálják szét megint a cigit, szemetet...

Te de tűrnél meg engem ha egy házban laknánk, és szólnék, hogy ne menj vissza utcai cipővel az előszobán túl, ne szórd le a morzsát, ne fogd össze koszos kézzel a távirányítót?

18f

2014. jún. 21. 11:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Miért lenne lányos beütésed basszus? Attól, hogy igényes vagy férfi létedre a környezetedre, nem értem, miért lennél lányos? Viszont szerintem a buliba, haverokkal tényleg ne törődj vele, mert szerintem az tényleg ciki. Esetleg a buli végén. Hidd el, később a párod imádni fog! :)
2014. jún. 21. 14:33
 22/31 anonim ***** válasza:
91%

20: "csak azt mondom nem kell túlzásokba esni, túl lehet ezen lendülni ha a párod megérdemli!"

A kérdező amit leír, az szerintem nem túlzás.

A mi esetünkben pedig úgy láttam, hogy nem érdemli meg, mert az nem normális, hogy hulla fáradtan arra kellett hazamennem, hogy rendeltek pizzát, engedte őket gyurmázni, játszani, ezekkel semmi gond nem lenne, csak a kajamaradékok a szőnyegen és az asztalon keveredtek a gyurmadarabokkal, szanaszét dobálva a plüssök a szőnyegen a gyurmadarabok és a kaja között, a falnál meg ledobálva gyűrötten a levetett kabát és pulcsi.

Majd drága apuka közölte, hogy eddig ő vigyázott a gyerekekre, most jövök én, majd bevonult számítógépezni, én meg takarítani a fárasztó munkanapom után.

Úgyhogy én a trehányságra elég háklis lettem, nem kell mindennek ragyognia, most is van a mosogatóban mosatlan, este fel kell porszívózni és van pár elpakolni való, de azért mindennek megvan a határa.

2014. jún. 21. 14:42
 23/31 anonim ***** válasza:
Szerintem ez abszolút nem kényszeresség, nem tisztaságmánia, hanem ez az alap! Még szép, hogy nem megyünk be kinti cipővel, és a morzsáknak ott a kuka, nem pedig magunk alá dobáljuk. Nekem az a furcsa, hogy van ahol ez nem természetes?! És teljesen mindegy férfitól vagy nőtől..a férfiak sem disznók, nem? Az, hogy egymást tiszteljük, egymás munkáját is, ugyancsak alap.
2014. jún. 21. 15:17
 24/31 anonim ***** válasza:
20-as, szerintem ez nem tisztaságmánia, hanem egyszerűen csak mindenkinek egy élete van, és az igenis megterhelő főleg gyerekek és munka mellett ha mindent csak az egyik fél csinál. Amíg az ember egyedülálló vagy csak ketten vannak nem annyira szembetűnő, de amint van gyerek, főleg amíg kicsi igenis számít mennyit kell az egyik félnem még otthon is dolgoznia. Mert nem mindegy, hogy reggel hattól este kilencig öt percre sem tud leülni az ember és minden nap ezt kell csinálnia. Egy két-három éves gyerek mellett pedig egész nap pakolni kell szinte (mindent) mert legközelebb vagy elesik abban amit széthagy, vagy magára rántja a poharat (amit a nem takarító fél hagy elöl) vagy a serpenyőt vagy a nagy kést húzza ki a mosogatóból...
2014. jún. 22. 13:31
 25/31 anonim ***** válasza:

Na, ma is megtudtam valamit.

Tehát, ha én igényes vagyok a környezetemre férfi létemre, akkor "lányos" vagyok.

Éltem lányokkal albérletben. Mindig én takarítottam utánuk.

Véres tampon a vécében hagyva, stb.

Félreértés ne essék, nem általánosítani akarok.

2014. jún. 24. 09:56
 26/31 anonim ***** válasza:

Az exem tisztasag manias volt de szornyuen.... ha nem ugy allt a polcan a dolog ahogy kell mar idegbajt kapott.. :D

de en is az vagyok de anyam es a tesom leszarja.... szoszerint kinyalom a hazat erre tesom fogja szetmorzsal,beleba...a a tanyert a mosogatoba es nem mosogat el csak fekszik -.- en laknek veled .... azaz nekem nem lennel elviselhetetlen.. inkabb a rendet szeresd mint a dzsuvat

2014. jún. 24. 10:27
 27/31 anonim ***** válasza:

Kicsit furcsa.

főleg az a mondatod, hogy amikor nyaralni voltál akkor tiszteljenek meg téged...de miért is? Te nem ugyanúgy nyaraltál és boroztál? Vagy előre kijelentetted, hogy takarítani fogsz és ez irányított a nyaralás alatt is? PErsze, hogy nem érezted jól magad.

Jó dolog a rend és az igényesség de ez nem az.

Ez egy belső pszichés késztetés, tényleg nem ártana ha elmennél egy pszichológushoz hogy mi okozza ezt nálad..

Mert itt sokan mondják, hogy feleségül mennének hozzád, de aztán sikítva menekülnének, az fix.

Az én férjem is ugyanilyen volt. Tökre örültem, hogy tiszta rendes igényes. Mosogat, felmos porszívóz, vigyáz a rendre.

Csak amikor már a vacsora közben kiszedte volna a tányért a kezemből, hogy elmosogasson, akkor rájöttem, hogy ez beteges nála. Most válunk. :)

2014. jún. 24. 11:23
 28/31 anonim ***** válasza:
Ha ezeket nevezed kosznak, az tényleg tisztaságmánia.
2014. júl. 5. 15:28
 29/31 anonim ***** válasza:
Szerintem ez normális, én is szeretem a rendet magam körül. Habár egy nyaralás alkalmával inkább engedd el magad és élvezd, hogy a takarító nő megcsinálja helyetted. Takarítás után még az ember közérzete is jobb, mikor látja a rendet.
2014. júl. 5. 15:51
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem, nem kóros. Az lenne kóros, ha hazaérkezés után levetkőztetné a családját, az utcai ruha menne a szennyesbe, az alany a zuhany alá, és tiszta, otthoni ruhába átöltözve jönne ki a fürdőből. Ilyet is láttunk már. Na, az kóros. A kérdező rendszeretete nem az.
2014. júl. 5. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!