Te se bírnál elviselni ha egy házban kellene velem élned?
Mert én nem bírom elviselni, hogy vastagon áll a por, koszos cipővel végig menjek a házon, főleg a szőnyegen!
És a tesómat, meg apámat nem érdekli, és mindig szólok hozzá nekik, hogy egész dél előtt takarítottam, eree végig mennek cipővel a felmosott padlón!
Meg apám lesöpri a kenyér morzsát a konyha padlórs!
És mondják, hogy ne nyavogjak már, nem vagyok lány, ne legyek tisztaság mániás!
Amikor a haverokkal nyaralni voltam, akkor is én söpörtem össze a házban, szedtem össze az asztalon álló boros üvegeket, és erre is nem tetszett nekik, hogy szólok, hogy tiszteljenek már meg, hogy ne dobálják szét megint a cigit, szemetet...
Te de tűrnél meg engem ha egy házban laknánk, és szólnék, hogy ne menj vissza utcai cipővel az előszobán túl, ne szórd le a morzsát, ne fogd össze koszos kézzel a távirányítót?
18f
Komoly.. :D
Kicsit lányos beütésed van, az biztos.
Ezzel a tisztaság mániával nincs baj önmagával, mert igényes vagy és szereted a tisztaságot.
Jó nyilván ha ezt szóvá teszed idegesítő tud enni, mert bevallom nekem is van tisztaság mániám, igaz engem részben így is neveltek meg a barátnőm is ilyen, de engem megtanítottak a rugalmasságra is hogy nem baj ha van egy pici por egy ideig vagy a sima padlón nem a szőnyegen végig rongyolunk cipővel. Nálunk ezért van mindenhol járólap meg parketta hogy takarítani könnyebb legyen, mivel én elég sokat ugrok haza munka közben mert anyagbeszerző vagyok és ugye a főút mellett lakunk a szüleim házában a párommal. Igaz hogy a tetőtéri rész a miénk és teljesen külön hely de sokat ugrok haza ha épp van egy hosszabb fél órás szabadidőm meg ebédelni is mindig hazajárok és van hogy ha csak a konyháig megyek el nem veszem le a bakancsomat meg semmit. Persze nap végén amikor már itthon vagyunk és jön a pihenő akkor gyorsan feltöröljük azért 10-15 perc, de rugalmasak vagyunk.
Neked is picit rugalmasabbnak kellene lenned. Ha itthon a kertben dolgozgatok és beugrok wc-re vagy épp kajálni vagy más egyébért és széthordom a mocskot, a barátnőm sem szól érte különösebben, jó húzza a száját de tudja jól hogy úgy is feltakarítom este.
Na most a szüleid ezt nagyon elhanyagolják mert az nekem is az allergiám ha morzsa van a padlón. Jó néha néha megesik hogy ott marad pár órán keresztül de amint odajutok feltakarítom. A mosogatni valót sem szeretem gyűjteni ha befejezem a kajálást egyből elmosom és ennyi. Főzésnél van hogy összeszokott gyűlni, de amint megvagyunk már mosogatunk is el.
Abban igazuk van hogy tényleg nem kell nyavalyogni. Tudom hogy idegesítő hogy a frissen takarított hely egy idő után mocskos lesz, mert én dolgoztam takarítóként is és tudom is jól hogy ez ezzel jár mert ez nem 100% os munka de mégis jobb időnként takarítani mint várni heteket hogy gyűljön a kosz és utána egész napot eltölteni azzal hogy minden tiszta legyen. Ha 4-5 naponta csinálsz egy keveset takarításilag törölgetsz, felmosol, felsöpörsz, porszívózol az úgy oké is szerintem. Túlzásba sem kell vinni.
Én elbírnék veled éldegélni, mivel pl. mikor belépek a házba leveszem a cipőm, és a helyére teszem, stb. Szóval én lehetőséget sem adnék neked, hogy szólj, hogy ezt meg azt ne úgy csináljam. :D Sajnálom :)
17/L
Az nem baj, hogy pakolgatsz.
De ezekkel a beszólásokkal, amik lehet rinyálósak, kikészítenél úgy, mint anyám...
Én szívesen laknék veled. Eddig nem hittem, hogy vannak még igényes srácok.
Barátom soha nem takarít, mindig mindent mocskosan hagy maga után. Már nagyon elegem van belőle, hogy a takarítónő vagyok otthon, és nem értékeli a rendet, hanem újra összepiszkolja. 20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!