Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te se bírnál elviselni ha egy...

Te se bírnál elviselni ha egy házban kellene velem élned?

Figyelt kérdés

Mert én nem bírom elviselni, hogy vastagon áll a por, koszos cipővel végig menjek a házon, főleg a szőnyegen!

És a tesómat, meg apámat nem érdekli, és mindig szólok hozzá nekik, hogy egész dél előtt takarítottam, eree végig mennek cipővel a felmosott padlón!

Meg apám lesöpri a kenyér morzsát a konyha padlórs!

És mondják, hogy ne nyavogjak már, nem vagyok lány, ne legyek tisztaság mániás!

Amikor a haverokkal nyaralni voltam, akkor is én söpörtem össze a házban, szedtem össze az asztalon álló boros üvegeket, és erre is nem tetszett nekik, hogy szólok, hogy tiszteljenek már meg, hogy ne dobálják szét megint a cigit, szemetet...

Te de tűrnél meg engem ha egy házban laknánk, és szólnék, hogy ne menj vissza utcai cipővel az előszobán túl, ne szórd le a morzsát, ne fogd össze koszos kézzel a távirányítót?

18f

2014. jún. 21. 11:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

Csak egy kósza gondolat: miért is lenne lányos, ha valaki nem akar koszban élni? Vagy már ez az új trend? A férfiassághoz hozzá tartozik a kosz, meg az igénytelenség?

Igazából én az gondolom, hogy az arany középutat kellene megtalálnotok. Nem kell betegesen takarítani, egész nap csak felmosni, söpörni meg tisztogatni. Egy áltagos házban bőven elegendő hetente egyszer felmosni, meg 2-3 naponta felsöpörni.

Persze, az is igaz, hogy ez akkor tartható, ha az emberek nem disznó módjára élnek. NEm kell rettegni minden egyes mikrogramm kosztól, de mondjuk a frissen mosott padlót sem kéne végigmaszatolni sárral.

2014. jún. 21. 12:32
 12/31 anonim válasza:
Szerintem mi nagyon jól kijönnénk mint lakótársak, amiket leírtál ezek a dolgok nálam is alap, itthon ezt szoktam meg, szerintem ennyire illene egy embernek igényesnek lennie, hogy pl. a morzsát a szemetesbe söpri, meg a koszos cipővel nem mászkáljuk végig a lakást. Szerintem az ilyeneknek természetesnek kéne lennie, de aki máshogy szokta meg, máshogy gondolkozik, nehéz úgy együtt lakni, mert ők meg csesztetésnek veszik. Sok albérletben laktam már, így tudom, hogy sajnos nem mindenkinek ugyanazok az igényei a rend és tisztaság terén. Meg kell találni a közös hangot, mindenkinek kell egy kicsit kompromisszumra törekedni, hisz nem sokan tehetik meg, hogy egyedül éljenek, figyelembe kell venni a másikat is. Szerintem próbáld meg velük megbeszélni, hogy nem fogok állandóan cseszegetni őket, de akkor kicsit tartsák tiszteletben ők is, hogy te mennyit dolgozol, hogy szép tiszta legyen a lakás. :) 28n
2014. jún. 21. 12:40
 13/31 A kérdező kommentje:

Nwm takarítok állandóan, de Mikó már 2hete poros a szekrény, saras az előszoba, le van csöpögve a kávé akkor elkezdek takarítani, mert őket nwm zavarja, és feltaksritok, és látták, de fel óra múlva már cipővel mennek végig a házon...

Szerintem senkinek nem esne jól, ha dolgozna órákig és 5 perc alatt vissza koszolják!

2014. jún. 21. 12:45
 14/31 anonim ***** válasza:
Én pont ilyen vagyok mint te, és szerencsére a párom is ilyen. A családom meg kb. mint a te családod. Idegesítő lehet az is, ha valaki állandóan pampog, hogy "most takarítottam, mit járod össze..." meg az is, hogy felmosol, de 5 perc és már mennek végig rajta sáros cipővel. Különböző az igényszintetek, ezért ilyen szempontból nehéz együtt élni. A családját nem válogathatja meg az ember, de a párválasztás terén, majd figyelj rá, hogy hozzád hasonló értékrendű társat találj, és akkor nem lesz gond.
2014. jún. 21. 13:22
 15/31 anonim ***** válasza:
Tűrnélek, sőt ha fiatalabb lennék hozzád mennék feleségül!
2014. jún. 21. 13:39
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, hogy viccnek szánják akik hozzámennének feleségül, de komolyan ez számít egy emberben?

Szerintem is idegesítő lehetsz, ne haragudj meg.

2014. jún. 21. 13:49
 17/31 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy viccnek szánják akik hozzámennének feleségül, de komolyan ez számít egy emberben?

Szerintem is idegesítő lehetsz, ne haragudj meg."

Neked is számít, hisz téged is idegesítene.

És miért nem számítana? Ez is egy emberi tulajdonság.

2014. jún. 21. 13:59
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

16: Hosszabb távon pedig sokkal rosszabb az, ha valaki trehány.

Eleinte persze lehet mondani, hogy oké, eltűröd hogy az asztalon hagy ezt vagy azt, de ha mondjuk nő vagy, a párod ilyen, később lesz gyerek, akkor idegesítő, ha az apuka nagyobb kuplerájt csinál, mint a gyerek.

Nem mondom, hogy nálunk ez vezetett a váláshoz, de ez is egy pont volt, hogy nem küzdöttem azért, hogy együtt maradjunk, sőt inkább jobb volt, hogy végre vége lett. Amíg nem volt gyerek, fel sem tűnt, meg én sem szaladtam mindent azonnal elpakolni, bár mocsok nem volt nálunk és a cipővel se mentünk be a lakásba.

De onnantól kezdve, hogy gyerek lett és apuka megmaradt ugyanezen a szinten, el kellett neki magyarázni, hogy nagykést nem hagyunk elől, üvegpoharat nem hagyunk a kanapé mellett, főleg nem úgy, hogy innivaló is van benne, stb.

A leírás alapján még nem hisztis tisztaságmániás a kérdező, csak a mocskos kuplerájt nem bírja. Nem férfias az, ha valaki igénytelen.

Hozzám már fiatal, a lányomhoz öreg, de én örülnék, ha ilyen lenne a hozzáállása a jövendőbeli vejemnek, és a lányomnak nem kéne a belét húznia munka után, hogy egyedül kiganajozza a lakást, mert a párja egy igénytelen disznó.

2014. jún. 21. 13:59
 19/31 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok, és pont arra gondoltam amit a 18-as leírt. Sajnos most, hogy van egy gyerek is a belem kidolgozom itthon a rendetlen férj mellett! Ráadásul ott a munkahely is, a gyerek is a lakás karbantartása, bevásárlás, főzés, meg még egy mozgáskorlátozott nagymama is!
2014. jún. 21. 14:26
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

17-es válaszoló, én se költöznék össze olyannal, akinek a háza belül tiszta kosz, ugyanis ez az igénytelenség jele.

De! Nem ez a szempont ami alapján választok, ha kell inkább én takarítok.

18-as válaszolónak: szerintem a te párkapcsolatodban nem a trehányság okozta a fő problémát, hanem csak ez borította fel a bilit.. Azaz sok más dolog miatt összegyűlt bennetek a feszültség és a takaríás, rendkérdésen jött ki a dolog. Ami valljuk be, egy külsőség és például a tisztaságmánia lehet egy jele annak, hogy valakinek kezdődő mentális betegsége van. Természetesen neked nincs, csak azt mondom nem kell túlzásokba esni, túl lehet ezen lendülni ha a párod megérdemli!

2014. jún. 21. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!