Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem? Hogyan...

Mit kellene tennem? Hogyan változhatnék meg? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Úgy érzem nagyon lemaradtam tanulásban is és emberi kapcsolatokban is a kortársaimhoz képest. Idén végeztem a gimnáziummal, 18 éves lány vagyok. Az érettségieim közepesek lettek, mindenki jobbat várt tőlem(tanárok,család,barátok)és én is magamtól.Főtantárgyak közül egyedül a magyar lett jó. Pedig viszonylag sokat tanultam. Nem fognak felvenni egyetemre, pedig mindenképp szeretnék tobább tanulni. Akár halasztok 1 évet és újraérettségizem, vagy inkább 1 tárgyból emeltezem. De vajon ez jó ötlet?

Másik probléma: nincs testvérem, kevés barátom van és kevés rokonom. A rokonaimmal sem valami jó a kapcsolatom. Ritkán vannak programjaim, sokat vagyok egyedül. Nem jött össze párkapcsolat a fiúval, aki nekem tetszett, mással viszont nem szeretnék. Úgy érzem megrekedtem. A legtöbb osztálytársam ugyanonnan indult mint én, és 11. osztályban is ugyanott tartott. Erre most... nagyon jól leérettségiztek és bulizgatnak a széles baráti körükkel. Szomorú vagyok, ha arra gondolok,hogy én is itt tarthatnék. Helyette nem tudom mit kezdjek magammal nyáron, fáradt vagyok és kimerült. Ősztől pedig... inkább bele se gondolok.

2014. jún. 20. 10:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Van két barátnőd meg egy pár haverod...Mire vágysz?Hogy ahová belibbensz mindenki körbetapsoljon és a kívánságodat lesse?

Soha ne azt nézd hogy hány haverod meg hány barátod van!

Amúgy igen javíts gyorsan pótérettségin!Olyat lehet hogy csak bizonyos tantárgyakból javítani mert akkor egyszerűbb volna rákészülnöd is és akkor nem vesztenél egy évet sem.Ennek az érettséginek nézz jobban utána,kérdezd meg a tanáraid hogy mit lehetne csinálni!Ne legyél magatehetetlen! :)

2014. jún. 20. 12:15
 12/15 A kérdező kommentje:

Nincs pótérettségi.

Újra le lehet érettségizni pénzért minden évben októberben és májusban. 1 tárgyból is elég lesz, hiszen már leírtam, hogy számolják majd a pontokat és így csak 1-ből kell újra. Akár októberben, akár jövő májusban fogok, csak jövő szeptembertől tudok leghamarabb egyetemre járni.

2014. jún. 20. 13:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is pihenj. Aztán célozd meg az októberi érettségit. Mivel így nem olyan nagy a nyomás, legrosszabb esetben nekifutsz májusban újra, hogy tuti fölvegyenek.

A haveri kapcsolatok miatt ne bánkódj. Teljesen mindegy, hány ivócimborád van, hosszútávon úgyis csak a barátok maradnak az ember mellett. Abból pedig senkinek sem jut 1-2-nél több, nem is lehet sok emberrel mély kapcsolatot ápolni.

A fiú miatt szintén ne aggódj. A jövő olyan meglepetéseket tartogat, amikről álmodni sem mernél. Vele például megesett, hogy volt egy srác, akinek régebben tetszettem, csak én halálosan szerelmes voltam másba. Elsodort minket egymástól az élet - 5 év után találkoztunk, és akkor viszont már kapcsolat is lett belőle. Korábban egyikünk se gondolta volna!

A jövőben az a jó, hogy sose tudhatod, mi fog történni. Persze ez egyúttal ijesztő is, de próbáld meg a jó oldalát nézni.

És azért készíts tervet. Beszélj a szüleiddel is, kérd ki a véleményüket. Lehet, hogy ők kívülállóként látják, mi lehetett a gond. Ugyanezért a tanáraid is érdemes lehet megkeresni, hiszen ők látták, hogy teljesítettél végig a gimiben és ehhez képest hogy az érettségin. Lehet, hogy elsősorban nem is a tanulásra, hanem a vizsgadrukk kezelésére kell helyezned a hangsúlyt.

Közhely, de az élet megy tovább. Ne aggódj. Ha tudsz, menj el nyaralni a szüleiddel vagy barátnőiddel. Aztán vesd bele magad a feladatokba. Ha nem hagyod elúszni ezt az éved, akkor nagyon sokat nyerhetsz is ezzel a helyzettel!

2014. jún. 20. 19:46
 14/15 A kérdező kommentje:

köszönöm utolsó!

mindenkinek köszönöm!

2014. jún. 21. 09:40
 15/15 anonim ***** válasza:
nem látom a problémát. A legnagyobb talán az hogy nem vagy nyitott. A többivel nincs igazán probléma. AZ embernek annyi rokona van amennyi. Ha úgy érzed hogy mindent megtettél a tanulmányaidban akkor az rendben van. Barátja senkinek sincs túl sok. 2-3 barát épp elég. Ha változtatni akarsz arra minden lehetőséged megvan. Van időd, értelmes vagy Vannak elképzeléseid. EZ a lényeg. Ha van 1 éved találd ki mit szeretnél
2014. jún. 21. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!