Miért nem elégedett velem az anyósom?
24 évesek vagyunk a férjemmel, 2 évesek az ikreink. Anyósom itt lakik nálunk, illetve a sógornőm is. Bármit teszek az nekik nem jó. Lehet korán szültem, de van végzettségem (jelenleg gyesen vagyok), férjem jól keres, próbálunk minden szükséges körülményt megteremteni számunkra. Anyós és a sógornőm fél éve költöztek ide (a megbeszéltek szerint max. 6 hónapra), "állítólag" segíteni, de gyakorlatilag pénzhiány miatt. (Ha segítség kellett volna megtettünk volna mindent, de inkább a dolgozószobát választották.) Azóta bármit teszünk a férjemmel rosszak vagyunk. Neki még csak-csak elnézik a dolgokat, de amikor a párom dolgozik minden szavamba, tettembe beleszólnak, kötekednek velem. Már leültünk velük beszélni, azt mondták tolerálják magukat. Pár hétig így is volt, nemrég visszaállt a helyzet.
A nagyobb probléma, hogy közölték a héten, eladták anyósék lakását, a pénzt már lekötötték, egyelőre még maradnak. Osztottunk szoroztunk a férjemmel, de négyen sem könnyű az élet, férjem anyja nyugdíjas, sógornőm 1 éve munkanélküli. Elkezdtünk munkát keresni neki, kiadó 1,5 szobás albikat, mondtuk segítünk, csak mi is hadd éljük az életünket. Reakciójuk annyi volt, hogy köszönik, de majd megoldják. (Anyós havi 30-cal beszáll.)
A kérdés, hogy jogi útra terelés nélkül, békés megoldással hogyan tudnánk őket elköltöztetni, milyen variációk vannak rá. Vagy mit tudnánk "felajánlani" alternatívaként. Persze jó a segítség, de 1,5 évig megoldottuk a gyerekek gondjait, felügyeleteiket is.
Köszi, hogy elolvastad! :)
Na, hogy alakultak a dolgok?
ne hagyd magad,kedves erdezö- hiaba anyos-sogornö, nincs helyuk ott. rakd ki oket es kesz. Nektek is kell elet.
Ha nincs hova menniük,kivennék nekik egy olcsó garzont,1 hónapot kifizetnék,és hivnék költöztetőt,aki átvinné minden cuccuk,és mire hazaérnek,addigra mehetnek az albérletbe.
Ne hagyd magad, az a ti otthonotok,nehogy már neked kelljen ott rosszul érezned magad.
másodszor boltok bele ebbe a kérdésbe, de most is durva..
Mi a fejlemény?
azt a pofátlan mindenit.....
Nekem az a legdurvább, hogy szívességből lakik valahol, és amikor van pénze, hogy megoldja, akkor "leköti", - a nélkül, hogy a befogadóival ezt tisztázná.
Az egyetlen pozitívum, hogy Te és a férjed egységben álltok.
Az anyóst még csak megértem (már, hogy miként kerül oda) de hát a sógornő????
Lejárt a hat hónap, amit kértek, - nem a híd alá kell menniük: menjenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!