Szerintetek normális, hogy nem hajlandó felköszönteni névnapon?
Párom nem magyar. Nem ünneplik a névnapot, amivel természetesen nincs semmi probléma. Viszont mi "ünnepeljük" nem bált csinálunk de egy cserepes virág és egy boldog névnapot címmel felköszöntjük egymást.
Tegnap volt anyukám névnapja. Fél órát könyörögtem, hogy mondjon annyit neki, hogy boldog névnapot.
Én megértem, hogy nem ünneplik de most két szóba nem hal bele...
Akárhogyan nézem, nem tudom képmutatásnak és nehéz dolognak tartani a "boldog névnapot" kimondását a párja anyjának, Magyarországon... Megértem, hogy nem köszönt fel senkit ajándékkal, virággal, de ez a pár szó... Nem látom, mi vele a gond, bizonyára megkérdezném, hátha van valami rejtett ok, gondolkodásmód...
Nekem nem ünnep a névnap, legfeljebb "boldog névnapot" szinten (tortám még születésnapon sincs), ezzel együtt gondolom ezt. Bár én fejlett vagyok "képmutatás" terén, simán végigállok és részben éneklek egy misét kórustagként, pedig elég erősen tudnám bírálni a katolikus egyházat :D Hozzám inkább a buddhizmus áll közel, s reformátusnak kereszteltek. De ugye, az ember találkozik, megismerkedik más kultúrákkal, szokásokkal s amíg adott esetben nem tépnek bele az ember saját dolgaiba, s akikkel személyesen találkozik, azok rendes emberek, addig miért ne lehetne tolerálni? Nem kötnék pl. egyházi esküvőt, s polgárit sem, az nekem képmutatás lenne, nem az én világom, számomra értelmetlen, de mások érzéseit figyelembe veszem. Nekem ez a természetes.
Huh megoszlanak a vélemények :)
Nem úgy volt a szituáció, hogy mi most mentünk nagy csokrokkal dísz vacsorára. Minden héten beugrunk egy két órára hozzájuk. Út közben vettem egy cserepes virágot ennyi volt a történet. Végül felköszöntötte nem vesztünk ezen össze. Vallást pedig nem veszi szigorúan, hogy esetleg sértő lenne a mi vallásunk. Egyébként nem vagyunk vallásosak kicsit sem. Pl karácsonnyal semmi baja nincs ugyan úgy díszít fát velem.
Talán inkább megszokás miatt nem akarta felköszönteni hisz náluk ez nem megszokott.
"Végül felköszöntötte nem vesztünk ezen össze"
" Fél órát könyörögtem, hogy mondjon annyit neki, hogy boldog névnapot."
Úgy látszik, kérdező, betojtál a válaszoktól. Megmásítottad a kérdésed.. Azért elég vacak, hogy ennyit nem tesz meg a kedvedért. A névünnepet nem tartja - ő. Anyukád, meg te viszont igen. Ezért neki változatlanul nem kell tartania a sajátját, de minimális illendőség megkívánná, hogy ez természetes legyen, hogy "boldog névünnepet" kíván. Pont.
Anyukádat meg Isten áldja névnapja alkalmából!
Utolsó. Igen fél órát könyörögtem de nem térdenállva hanem naaa légyszi két szó ne legyél már ilyen. Kb ilyen stílusban. Utána beadta a derekát.
Köszönöm anyukám nevében is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!