Szerintetek normális, hogy nem hajlandó felköszönteni névnapon?
Párom nem magyar. Nem ünneplik a névnapot, amivel természetesen nincs semmi probléma. Viszont mi "ünnepeljük" nem bált csinálunk de egy cserepes virág és egy boldog névnapot címmel felköszöntjük egymást.
Tegnap volt anyukám névnapja. Fél órát könyörögtem, hogy mondjon annyit neki, hogy boldog névnapot.
Én megértem, hogy nem ünneplik de most két szóba nem hal bele...
Én értem, hogy nem ünneplik, de ha már ott vagytok anyukádéknál, akkor semmiből sem állna annyit mondania, hogy boldog névnapot, vagy gratulálok vagy valami.
De ha nem így volt, hanem csak ezért fel kellett volna hívnia, akkor értem, hogy nem akarta.
Sajnálom, ha ilyen egyszerű dolgokban nem tudtok közös nevezőre jutni :(
itt szerintem nem azon van a hangsúly, hogy névnap... nem névnap... hanem azon, hogy egyáltalán nem akar alkalmazkodni.
pl nálunk a névnap egyenértékű a szülinappal, sőt, fontosabb, van akikkel csak névnapozunk (munkahely) szülinapot nem köszöntünk
engem baromira bántana, ha tudná a párom, hogy nálunk ennek nagy jelentősége van, és nem venné figyelembe..
de ez lehet egy sokkal egyszerűbb dolog is, pl minden hónap 2. szombatján viszik a gyerekeket a nagymamához és vasárnap mindig 2kor ebédelnek az ismerősömé, mindenki a családból, utána viszik haza a gyerekeket, ez egy szokás, mihez mindenki alkalmazkodik, ők is így voltak, kb 13 éves koráig, tehát több generációs szokás.
de mondhatunk egész piti példát
a lényeg az, hogy a Kérdezőnek fontos lenne, a párja pedig ezt nem veszi figyelembe
1.
Hát ha már most ilyen sokat tesztek egymásért, ezt értsd oda vissza alapon némi iróniával, akkor mit vártok a jövőben?
Te nem vagy hajlandó lemondani arról, hogy a rokonaidat felköszöntse, ő meg nem hajlandó a kedvedért kinyögni egy mondatot. Hát azt hiszem egy kapcsolatban ennél súlyosabb gondok is elő szoktak fordulni, főleg hosszú távon. Azokkal hogy fogtok meg birkózni?
A kérdező, amikor párt választott, azzal is tisztában KELLETT VOLNA LENNIE, hogy más kúltúra, más szokások!
Mindazonáltal irigylem kérdezőt a gondjaiért!
Személyesen voltunk ott. Nem telefonon kellett beszélni vele.
Azt elfelejtettem írni, hogy az édesanyja magyar.
Nem volt ebből veszekedés köszönöm az aggódó kommenteket .. :))) megvagyunk egyébként. Ez sem volt nagy probléma csak kíváncsi voltam más véleményére.
szoval akkor muszlim ha jol ertem ? :) ( csak a bojtbol kiindulva..)
Naluk nem szokas. pl szuletesnap...
tavaly azt nem mondta hogy isteneltessen a szivem majd meg szakadt de aztan elmagyarazta hogy miert elvileg:
ugye 1 evvel oregebb vagy 1 evvel hamarabb halsz meg ebben mi az orom?!.. :) valamilyen szinten igaz.. en megleptem a szulinapjan elsirta magat ferfi lettere mert hogy "eddig sosem volt tortaja".... :-) naluk szinte nincs unnep csak a nawroz az is tanc meg kajalas egy par napig :DDDDDD
naluk ez a szokas sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!