Szerintetek normális, hogy nem hajlandó felköszönteni névnapon?
Párom nem magyar. Nem ünneplik a névnapot, amivel természetesen nincs semmi probléma. Viszont mi "ünnepeljük" nem bált csinálunk de egy cserepes virág és egy boldog névnapot címmel felköszöntjük egymást.
Tegnap volt anyukám névnapja. Fél órát könyörögtem, hogy mondjon annyit neki, hogy boldog névnapot.
Én megértem, hogy nem ünneplik de most két szóba nem hal bele...
Nem normális..
Te mennyire alkalmazkodsz az ő kultűrájához?
Szerintem ez a minimum, amit az ember megtesz azért akit szeret, ha különbözik a kutúra, akkor alkalmazkodunk, mindketten.
Nem fanatikusan tartja a szokásaikat de én elfogadom és segítem az "olyan napokon" (böjt stb.)
2. ez itt most nem az a hely.... köszi
az se normalis, hogy o nem hajlando felkoszonteni valakit, de az se, hogy te meg kotelezove teszed szamara...raadasul egy nevnap azert nem egy nagy unnep.
nekem is szombaton volt a nevnapom, de a fejem (kulfoldi) nem koszontott fel. na es? most ezert valjak el? nem kell mindent felfujni
Nem kötelezem. Engem sem köszönt fel, ez nem is érdekel. Nem szóltam érte soha. Az első névnapomon említettem neki, hogy névnapom volt ma.. elmondta, hogy ez náluk nem szokás ennyi. Megértettem.
De egy családtagomnál ami kb 3 fő szerintem nem akkora áldozat a két szó. Hamarabb túl van rajta mire elmeséli, hogy ő nem ünnepli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!