Hogyan állítsuk le a párom exét? Nem tud belenyugodni, hogy a párommal közös gyermekeket vállaltunk.
A párom nem keres valami sokat (netto 80000Ft körül), de a gyerektartás összegét mindig rendesen fizeti. 2 gyermek után ez 2*20% (2*16000Ft), ezen felül is adunk nekik ezt-azt, mikor mire van szükség.
Az ex folyamtosan azzal zaklat minket, hogy az ő gyerekeitől veszünk el minden forintot, amit a mi gyerekeinkre költünk, a gyerekeket is ellenünk hangolja, pedig alapból elég jó kapcsolatot tudtunk velük kialakítani.
Már a párom is próbált vele beszélni, én is, együtt is, semmi nem használt. Napi szinten megkapjuk, hogy tönkretesszük a gyerekeiket és nem veszi észre, hogy pont ő az aki miatt folyamatosan feszült a légkör.
tudunk tenni bármit is azért, hogy kicsit változtasson a hozzáállásán?
Miért lenne az összes költség a különello szuloe??? Áruld mar el, hogy 32ebol hogy lehetne ellátni ket gyereket? Csak az intezmenyi étkezésuk 20e körül van....
A torvény szerint a kulonelo szulo pénzben, míg a gondozó szulo természetben gondoskodik a gyerekrol. Tehat o az, aki biztosítja nekik a lakhatást, a megfelelő körülményeket, mos, főz rajuk, neveli őket, stb.
Nyugaton eleve ugy van, hogy a kulonelo szulo fizeti a gyerek költségeinek 60-70 százalékát.
Nem megy az értő olvasas, látom.
Mindket szulo dolga. Csak amig az egyik le tudja ezt X összeg átutalásával, addig a másiknál ez pl villanyszámla, iskolai ebéd, mosószer, iskolafelszereles, mosás, főzés, takarítás, stb.
Sok zsíros hajú elvált nő úgy képzeli, hogy kirúgjuk apát a lakásból, ja de a lóvéja továbbra is kell. Ő majd fizet mindent, hiszen az JÁR a gyerek miatt.
Amiről itt írnak, az nem kicsit burkolt asszonytartás.
Amelyik nő meg forintosítja hogy mennyit törődik a gyerekével, ne vállaljon gyereket, vagy inkább hagyja apukánál, jobb helyen lesz ott.
megoldas osztott felugyelet akkor a gyerek mindket helyen lakik es nincs semmi penzbeli vita.
Mi igy valtunk esy rendeztuk el.
A gyerekek p-sz-v-h egyik heten itthon masik heten apjuknal voltak.
Evekig ketlakiak voltak amig az exem varatlanul el nem hunyt.
Ez kultura kerdes mennyire tud valaki az exel beni a serelmeket fereteve es elvarasok nelkul.
Persze nem volt konnyu de a gyerekek erdeke a jo kapcsolat es az emberi szo irigyseg nelkul.
persze fajt mikor en ejjel nappal dolgoztam amig a gyerekek ott voltak ok meg franciaorszagba ruccantak el hosszu hetvegere.De hat a gyerekek elveztek a dolgot es ez szamit.
Lattak hogy en nem bantom se oket se az apkjukat es igy felzabadultan es szivessen voltak ott is itthon is.
Nem olvastam végig az összes választ, de azon a véleményen vagyok, hogy ha egy férfi családot alapított, és vannak gyerekei, ha el is vált, csak akkor vállaljon az új kapcsolatban újabb gyerekeket, ebben az esetben ha jól látom 4-et, ha mind a 4-nek ugyan azt meg tudja adni.
Mikor megismerkedtél a pároddal, hozzá mentél, szerintem tisztában voltál vele, hogy vannak gyerekei. Mit gondoltál? Hogy az anya fogja csak nevelni őket, hogy az apaság a gyerektartás feladásával be is fejeződik?
Mivel vannak gyerekeid, magad is tudhatod... bár lehet nálatok nem így van, de az én gyerekem havi tízóraija és ebédje kb. 15 ezer Ft-ot tesz ki. (Az iskolai ebéd 6000 Ft nálunk, a tízórai meg kb. kiszámolod, hogy mennyibe kerül pl. 2 kalács, és ebben a gyümölcs, nasi nincs is benne). Hol van még a ruha, a vacsi, az iskolai befizetések, cipő, kabát, csizma, táska, tanszer... Sorolhatnám. Én egy részből megértem az exet, hogy rinyál. Rossz érzés biztosan, mikor azt kell mondania a gyerekeknek, hogy NINCS, mert egyedül nem győzi. Rossz a gyereknek is, hogy szinte mindenkinek márkás cuccai vannak, telefonja, számítógépe, stb. nekik meg van nagy túró, csak mert apu elvált, és csinált máshol még két gyereket.
Le lehet pontozni, de lássunk már tisztán, más szemszögéből is.
Rossz a gyereknek is, hogy szinte mindenkinek márkás cuccai vannak, telefonja, számítógépe, stb
Ez meg megint egy hülye általánosítás,miért lenne szinte mindenkinek márkás cuccai. Kérdező párja ha nem válik el sem lenne több a fizetése. Ebből lejön a munkára mennél költsége, valamit ő is eszik rezsit fogyaszt aztán kiderül még 36 ezret sem tudna a gyerekeire költeni.
Azt nyíltan megmondta, hogy szerinte egy apának az a feladata, hogy a gyerekeiről és azok anyjáról gondoskodjon, még akkor is, ha elválnak. Ezt a párom "megszegte" azzal, hogy velem összejött és közös gyermekeink születtek.
3 közös gyermekünk van. Nekem elég jó a fizetésem és alpból úgy terveztük a gyerekeket, hogy az anyagiak előteremtése leginkább az én feladatom lesz.
A párom nagyon jó apa és szerencséra nem az a típus, aki a válás után a gyerekeket is elfelejti. A gyerekek sokat vannak nálunk, szerencsére ebbe nem mer beleszólni az ex. A gyerketartás összegét már próbálta növeltetni, de felhívták a figyelmét, hogy hivatalosan akkor már a közös gyermekeinket is beleszámítanák, így csak az eddigiek felét kapná. Ezután kicsit visszavett a támadásokból, de még most is napi szinten megy a beszólogatás.
Nem telefonon hív, hanem személyesen mondogatja ezeket. Egy utcában lakunk, nem túl nagy a távolság.
A közös időelosztással (fele idő anyánál, fele apánál) csak az a baj, hogy akkor nem lehetne gyet-en és a gyt. valamint a fél családi elvesztése is elég érzékenyen érintené.
Azért nem értem az ex vádaskodását, mert amíg nem volt közös gyermekünk, a párom addig sem tudott több gyerektartást fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!