Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt Édesapám és nem tudok...

Meghalt Édesapám és nem tudok belenyugodni?!

Figyelt kérdés
Kb 10 hónapja motoros túrára indult A nővérem(19), Anyukám, Apukám, én itthon maradtam.Indulás reggel 9 kor volt,olyan délután 3 óra lehetett amikor hallom hogy egy autó parkol le a házunk előtt.Mint kiderült Kereszt szüleim és Nővérem volt.Furcsáltam a helyzetet. Leszaladtam az emeletről és ajtót nyitottam erre nővérem nyakamba zuhan és zokog. és csak Édesapám ki lyukasztott személyiét adta a kezembe.Mint kiderült Édesapám meghalt,Anyukám gerincsérüléssel kórházban. Összepakoltunk és kereszt szüleimnél töltöttünk 4 napot, minden nap meglátogattuk Anyukámat.Mostanában nagyon sokat emlékezek vissza Édesapámmal töltött időkre. Életerős,vidám ember volt.De a tegnapi nap azt álmodtam hogy: Én ülök az asztalnál reggelizek és bejön Apukám és elcsen egy kis kenyérdarabot és felmosolyog, Én elkezdek örömömben zokogni,de mélyen tudtam hogy egy álom. Mint kiderült nem csak álmomban zokogtam. A "kérdésem" ezért írtam mert megijedtem. Szeretném tudni hogy ez normális?,és mikor fogok végre belenyugodni ?Tudom elég keszekusza az egész de ezt megfogalmazni nagyon nehéz volt .
2014. jan. 30. 23:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Részvétem. Nem is kell belenyugodni.Teljesen normális az álom is és az életedben még hosszú ideig nagy űrt hagy maga után,telhetnek évtizedek is.Gondolj a jó dolgokra vele kapcsolatban és arra,hogy senki nem tehet arról,hogy így alakult,mivel emléke örökre a szívedben van,a görcsöt és fájdalmat próbáld elengedni. Engem a nagyanyám nevelt fel és sokáig én is szenvedtem a hiánya miatt,de mindig ara gondolok milyen sok emberi dolgot kaptam tőle és most ezt a gyermekeimnek át tudom adni és valahol mindig arra gondolok,hogy ő ezt érzi és büszke rám.Szomorúság van bennem,de a görcsös fájdalom megszűnt.
2014. jan. 30. 23:41
 2/4 anonim ***** válasza:

18 éves volt a barátnőm, akivel gyakorlatilag együtt nőttünk fel (bár messze lakott, sokat láttam), amikor meghalt autóbalesetben több mint egy éve. Még most is előfordul, hogy sírok miatta, vagy álmodom arról, hogy feltámad vagy hasonló, és utána borzasztó felébredni, kiver a veríték. Szerintem teljesen normális, hogy ez nyomot hagy, de ha úgy érzed, nyugodtan keress fel szakembert, talán tud tanácsot adni, ahogy enyhülhet a fájdalmad. Idővel biztosan könnyebb lesz.

Részvétem és kitartás kívánok! Ha szeretnél, írj privátot! :)

2014. jan. 30. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem a nagypapám halt meg december közepén. A karácsony és a szilveszterünk úgy telt, hogy nem tudtuk jól érezni magunkat, de megpróbáltunk nem sírni. A temetés januárra csúszott át. :(

Sokat gondolok rá. Mindig úgy beszélünk róla, mintha még élne. Kicsit könnyebb így a lelkünknek.

2014. jan. 31. 00:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, drága kisember? Lány vagy fiú vagy?

Teljesen nomrális, amit érzel, ez a gyászhoz tartozik. Mindenféle gondjaid lehetnek a gyász miiatt, az ámodban zokogás is teljesen normális.

Azt javaslom neked, hogy menj el a háziorvoshoz, kérj egy beutalót és menj el anyával vagy a nővéreddel vagy egyedül (ha nem vagy 18, akkor egy darabig kell kísérő is) a legközelebbi Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Gondozóba, és keress meg egy pszichiátert. Nagyon jó volna, mert bár a 10 hónap az még benne van normális gyászévben, de az apa hirtelen halála, az anya sérülése, a rád szakadt sokk és a nagyon fiatal életkor mind-mind erős rizikófaktorok. Azt jelenti, hogy nagyon erős stressznek van kitéve. Ez az iskolát és az iskolai teljesítményt nagyon hátraveti és ez az egész további életedet befolyásolhatja. Jobb volna, ha időben segítene valaki, aki profi szakember és csak rád figyel.

Sok erőt és kitartást! :)

2014. jan. 31. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!