Meghalt Édesapám és nem tudok belenyugodni?!
18 éves volt a barátnőm, akivel gyakorlatilag együtt nőttünk fel (bár messze lakott, sokat láttam), amikor meghalt autóbalesetben több mint egy éve. Még most is előfordul, hogy sírok miatta, vagy álmodom arról, hogy feltámad vagy hasonló, és utána borzasztó felébredni, kiver a veríték. Szerintem teljesen normális, hogy ez nyomot hagy, de ha úgy érzed, nyugodtan keress fel szakembert, talán tud tanácsot adni, ahogy enyhülhet a fájdalmad. Idővel biztosan könnyebb lesz.
Részvétem és kitartás kívánok! Ha szeretnél, írj privátot! :)
Nekem a nagypapám halt meg december közepén. A karácsony és a szilveszterünk úgy telt, hogy nem tudtuk jól érezni magunkat, de megpróbáltunk nem sírni. A temetés januárra csúszott át. :(
Sokat gondolok rá. Mindig úgy beszélünk róla, mintha még élne. Kicsit könnyebb így a lelkünknek.
Hány éves vagy, drága kisember? Lány vagy fiú vagy?
Teljesen nomrális, amit érzel, ez a gyászhoz tartozik. Mindenféle gondjaid lehetnek a gyász miiatt, az ámodban zokogás is teljesen normális.
Azt javaslom neked, hogy menj el a háziorvoshoz, kérj egy beutalót és menj el anyával vagy a nővéreddel vagy egyedül (ha nem vagy 18, akkor egy darabig kell kísérő is) a legközelebbi Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Gondozóba, és keress meg egy pszichiátert. Nagyon jó volna, mert bár a 10 hónap az még benne van normális gyászévben, de az apa hirtelen halála, az anya sérülése, a rád szakadt sokk és a nagyon fiatal életkor mind-mind erős rizikófaktorok. Azt jelenti, hogy nagyon erős stressznek van kitéve. Ez az iskolát és az iskolai teljesítményt nagyon hátraveti és ez az egész további életedet befolyásolhatja. Jobb volna, ha időben segítene valaki, aki profi szakember és csak rád figyel.
Sok erőt és kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!