Örökölhetem Édesapám vagyonát, ha meghal?
Nem tartod vele a kapcsolatot,de örökölnél????
Legalább most keresd ha már ennyire beteg.Az is lehet,hogy mindent az anyjára vagy valaki másra hagy.Attól függ van e rendelkezése.
2-es: nem örökölnék,csak most gondoltam erre.
amugy meg én tartanám vele a kapcsolatot,de eléggé piás és így inkább nem keresem.
(amugy a betegsége is az alkohol miatt van),szóval ő tehet róla,hogy beteg.
Ha lesz@ rod az apádat akkor is amikor beteg,
akkor biztosan lesz a közelben egy készséges ápolónő,
akire átíratja a vagyonát.
Ebben az esetben "köteles részt" sem kapsz!
Ha édesapád valakivel öröklési szerződést köt, akkor nem örökölhetsz belőle semmit.
Ha te vagy az egyetlen gyermeke és sem végrendelete nincs, sem pedig öröklési szerződés, eltartási szerződés, akkor te örökölsz mindent.
A végrendelet az esetek nagy részében semmis lesz, mert tele van formai hibával.
Te vagy az egyetlen örökös, hiszen lemenő ági öröklés van.
A köteles rész annak az örökségnek a fele, ami a törvény szerint illetne, ha nem lenne végrendelet.
A közjegyzőnél ki fog derülni, vannak e adósságai, mennyi a tényleges vagyona és akkor eldöntöd, hogy elfogadod e vagy visszautasítod.
Kitagadni gyermeket az örökségből nem lehet. Érdemtelennek bizonyulhat a gyermek, ha az a szülő életére tört, meglopta, bántalmazta és ez bizonyítható, a kapcsolat nem tartása nem ok erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!