Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon el tudják fogadni,...

Vajon el tudják fogadni, beletörődni, belenyugodni?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja szakítottam a párommal, hosszú évek után, hogy miért tartott eddig, legfőképp azért mert nem mertünk váltani, sokmindent együtt éltünk át, s sok közös dolog volt, de sosem volt felhőtlen a kapcsolatunk. Évek során többször volt úgy, hogy vége lesz, de aztán, az elvárásoknak, s a saját félszegségünk miatt nem léptük meg. 1 éve kezdek rátalálni önmagamra, kigyógyultam a pánikbetegségből, önerőből. S kezdek nyitni mások és a világ fele, merek küzdeni magamért és az álmaimért.Ezért én mondtam ki, szakítsunk, mert ennek így nem lesz jövője, nem vagyok így boldog. Szakításunk nagy port kavart, családom egy önző dögnek és miegymásnak tart, mert miért nem elégszem meg azzal, hogy egy jó ember, dolgos stb. Nem tudják elfogadni, hogy én mélyebb érzésekre vágyok, s vágytam a kapcsolat alatt is, s próbáltam ezt megteremteni vele, de nem ment. Így hát én vagyok a rossz, bár már 100 féle módon elmondtam nekik, hogy mit érzek, s miért akarnak egy boldogtalan kapcsolatba kényszeríteni, s csak látszat boldogságot fenntartani. 3 éve ismertem meg egy férfit, akihez csak a közös érdekődési kör kötött, mindemellett tökéletesen megérjük egymást, egyforma a világszemléletünk. S a sors mindig mindig összehoz minket, családom nagy bánatára. Szerintük csak szédít, át akar vágni, rossz hatással van rám. Rossz hatással van rám, szerintük, mert merek kiállni magamért, és nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, nem érdekelnek mások elvárásai. Unszimpátiájuk annak is betudható, hogy az illető sötétebb bőrű embertársaink közétartozik, tehát nagy az előítélet. Én úgy érzem, hogy ezzel a személlyel nem csak baráti a viszonyunk... viszont ezt beadagolni a családnak... ha ő is komolyan gondolja (elmondásai alapján igen),

2013. okt. 1. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Bár nem tudhatom, de szerintem az a szitu, hogy ilyen kis visszahúzódó emberke voltál, aztán jött ez a srác, aki meg akar fektetni, ezért szépen növelte az önbizalmadat, addig, amíg nem szakítottál a barátoddal.

Párszor meg fog izélni, aztán ennyi.

Lefogadom, hogy így lesz.

Tipikus eset lenne, a nőket baromi könnyű átvágni. Aztán majd otthagy, te meg rimánkodsz, hogy milyen idióta voltál, hogy otthagytad érte a volt palidat.

2013. okt. 1. 10:53
 2/13 A kérdező kommentje:
A volt páromat soha nem fogom visszasírni, ezt már rég letisztáztam magamban, inkább vagyok egyedül, mint egy boldogtalan kapcsolatban. Hogy csak ez volt e a célja, nem tudom, majd kiderül, mindenesetre az önbizalmam nem általa nőtt, hanem saját erőmből. :)
2013. okt. 1. 11:01
 3/13 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván nem azt fogod írni, hogy igazam van, tényleg basszus.

Így gondolod, hogy magadtól nőtt, persze. Pedig csak attól nőtt, hogy legyeskedett körülötted valaki, aki addig dicsért, míg elhitted neki, jól esett, ezáltal tettél szert egy kis önbizalomra. És most azt hiszed, hogy önerőből tetted.

Hidd el, nem egyszer fektettem meg már így meg nőt, iszonyatosan könnyű megvezetni az önbizalomhiányos nőket. Egy kis udvarlás, szép szavak, ennyi.

2013. okt. 1. 11:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Nos, amiért tudom, hogy nem ő az oka az önbizalmamnak, annyi, hogy az alatt nőtt meg, mialatt nem tartottuk a kapcsolatot, ő is el volt foglalva, akkoriban párja volt, illetve én sem értem rá, így a köztünk lévő kommunikáció 0 volt. Az önbizalmamnak az oka azt, hogy abbanaz időben senkire sem számíthattam, csak saját magamra, és nem a depressziót választottam, hanem, hogy megerősödök. Neked pedig szívből gratulálok, leleményes fifikádért. :)
2013. okt. 1. 11:11
 5/13 Je Veux ***** válasza:
68%

Nézd, megértem a családod álláspontját annyiban, hogy gondolhatják azt, amit az első leírt. Elvakultak, elfogultak, biztos nagyon szerették az exedet és most nem hajlandóak mást látni csak azt, amit előttem leírtak.

Ez persze nem menti fel őket azalól, hogy nagyon is szomorú, hogy téged inkább boldogtalannak látnának, csak jajj jöjjön már vissza az a jó gyerek..

Ez a te életed, a te döntéseid, a családod pedig nem szólhat bele a párválasztásodba.

Ha te úgy érzed, hogy az a férfi boldoggá tesz és úgy gondolod, hogy nem csak játszik veled, akkor próbáljátok meg. Hovatartozástól függetlenül mindenhol akadnak jó és rossz emberek, az előítélet egy természetes emberi reakció, kitörölni nem igazán lehet az emberekből és ha ez az ember más lenne, akkor se fogadná el a családod. Ez most csak ráerősít, hogy mégannyira se.

Én egy ideig még nem számolnék be a fejleményekről a helyedben. Próbáljátok meg, legyetek rendben és ha tényleg ezekután is komolynak tűnik a dolog, kitartotok egymás mellett, akkor álljatok a család elé.

Elképzelhető, hogy nem fogadják el, ebben az esetben én ott helyben elköszönnék és ha majd látni akarnak, akkor kénytelenek lesznek megbékélni.

Nem tudom milyen kapcsolatban vagy a családoddal, nálunk nagyon szoros a kötelék, nem csak felszínes dolog, ezért nekem nehéz lenne. Ugyanakkor mivel ilyen kapcsolatom van velük, nekik az a fontos, hogy én boldog legyek, mindegy ki mellett.

A te családod nem épp ilyennek tűnik, így én ezt a megoldást választanám, de tényleg csak akkor ha megéri.

Ezért gondolom, hogy várj egy kicsit a bemutatással.

2013. okt. 1. 11:14
 6/13 anonim ***** válasza:

Néha én is gondolok arra, hogy a családnak mindig igaza van,és hallgassunk anyáink, nagyanyáink mondásaira stb. De inkább tegyünk azt,amit a belső megérzésünk súg.

Kérdező,én is voltam ilyen boldogtalan kapcsolatban.Mások,a családom és a saját elvárásaim próbáltam csak megerősíteni egy olyan személy mellett,aki végülis nem volt számomra az igazi.Már félév után ezt éreztem,mégis vele voltam majd 2 évig. Közben nekem is volt egy ismerősöm,akivel régóta tartottam a kapcsolatot.Ha annak idején mertünk volna lépni egymás felé,talán az ő élete sem siklott volna rossz vágányra,és az enyém is jobb lett volna.Miután mindketten egyedülállóak lettünk,elkezdtük mélyíteni a kapcsolatunkat. Nem könnyű. Sokszor nem látom a közös jövőt, és mélyül a dolog, jól érzem vele magam!

A kihasználásról meg csak annyit, hogy felnőtt emberek között a testiség alap dolog,és úgyis érezni fogod, hogy lesz-e folytatás, vagy sem!Ha nem lesz,hát tovább lépsz, ahogy eddig is :-)

Hajrá!

2013. okt. 1. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Keress egy harmadikat, és akkor mindenki boldog lesz... főleg Te! :)
2013. okt. 1. 11:40
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én kettéválasztanám a dolgokat. Ha boldogtalan volt a kapcsolatod, akkor annak véget kellett vetni, ezt soha ne bánd. A kívülállók nem látnak teljesen bele, ha nem értik meg, ne magyarázd. A te döntésed volt, jó döntés volt, és ennyi.

Az új pasiról nem tudok nyilatkozni. Bármi lehet ebből, akár jó is, akár az is, hogy az első válaszadónak van igaza.

A rossz vagy jó hatás nézőpont kérdése. Az, hogy ki mersz állni magadért, teljesen jó. A "nem érdekel mit gondolnak mások" dolog azért visszaüthet. A rossz indulatú emberekkel ezután sem kell foglalkozni, és első a magad véleménye, és érdeke, de ha ennyire így állsz hozzá a dologhoz, lehet, hogy a jószándékot sem fogod meghallani. Valahol az arany középutat kellene megtalálnod a pánikbetegség, megfelelési kényszer és a senki véleménye nem érdekel dolog között.

Éld az életedet, próbáld minél jobban, a realitások talaján maradva megismerni a pasidat, az idő meg úgyis eldönti. Ha nincs igaza a családodnak, idővel belátják.

Ha igazuk volt, akkor szükséged lesz az újonnan szerzett önbizalmadra, hogy újra felállj, de ha egyszer megtanultál/mertél nagyot váltani, akkor utána egyre könnyebb lesz.

A pasidat meg soha ne az elmondásai alapján ítéld meg, hanem a tettei, viselkedése alapján, és próbáld meg észrevenni a különféle apró jeleket. (megegyeznek-e azzal, amit mondd).

2013. okt. 1. 11:47
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos a legtöbb család olyan mint a tiéd, ha valaki együtt van a párjával évekig és nincs valami látványos probléma (alkoholizmus, agresszió, stb.) akkor nem igazán értik meg miért nem működik a kapcsolat. Nagymamám mondogatta anno, hogy ha üvegből lennének a falak akkor nem kívánnánk senki más életét. Ha te boldogtalan voltál abban a kapcsolatban akkor nagyon bátor és helyes döntés volt a váltás. És ha nem is pont ez a pasi jön be, de biztosan találsz majd olyat akivel boldog leszel. :)
2013. okt. 1. 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez a te életed, a te döntéseid. Neked kell boldognak lenned. Azt válaszd, akit szeretsz. Ha hibázol, majd tanulsz belőle.
2013. okt. 1. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!