Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tettem a gyerekemmel,...

Mit tettem a gyerekemmel, hogy lehet ebbe beletörődni?

Figyelt kérdés
4 éves lesz. Egy hónapja váltam el az apjától. Mindkettőnk hibás volt és már nem lehet visszacsinálni, ezt nem akarom. De! Azt tudni kell rólam, hogy 35 éves vagyok és elégg unalmas személyiség, ezért barátaim sincsenek. Van anyukám, aki már öreg és van egy tesóm, aki szintén befordult, mert nemrég halt meg a férje, és már lehet, hogy nem is lesz párja, meg gyereke, mert ő is túl van a 30-on, jócskán. Ő Pesten lakik. Hozzánk senki nem jár. Van egy két anyuka, akikkel beszélgetünk a játszótéren, de ha tél van, senki nem keres minket, mindenki elvan a saját kis családjával. A kislányom meg eléggé magányos. Testvére nem lesz, rokonok is kevés és nagyon ritkán járnak. Apuka elviszi vasárnap 10-re jön és d.u. 5-re vissza is hozza. Ilyenkor kiviszi az anyukájához, aki pont ezen a napon megy a gyülekezetbe, ahová hát akkor is menni kell, ha a kisunoka is ott van. Szóval eléggé sivár lesz igy az élete, de nem akartam egy rossz kapcsolatban bennemaradni. Marcangolom magam, hogy még kellett volna szülni még egy gyermeket ettől az embertől, hogy legyen testvére a kicsimnek éshát én is szeretnék még egy kisgyermeket, de igy hogyan? A pasik csak dugni akarnak, én túl öreg vagyok már egy új kapcsolathoz, ráadásul el sem tudok járni sehová, mert nekem a pihenésem csak vasárnap 10-től este 5-ig van és akkor is takaritanom kell. Barátom a melőhelyen sincs, mert csak leülünk szépen a kis fenekünkre és nyomjuk az Enter, Enter F10-et, látástól vakulásig. Minden kolléganőm eljár egymással, csak velem nem, mert tudják, hogy a gyerek miatt ugysem tudok elmenni. Unalmas vagyok, befordult és rettegek, hogy akislányom igy előbb utóbb felköti magát, mert nagyon magányos élete lesz igy. Én meg ebbe a tudtaba, hogy mit műveltem az éetével, azzal, hogy nem lett testvére és nem az apukájával nevelem, nincs családja, beleőrülök!!! Segitsetek, mert sokszor azt érzem, hogy nem jó hogy élünk sem a kislánynak, sem nekem. MEg kéne halnunk együtt...
2012. dec. 2. 11:31
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
90%

Az agyad már meghalt ahogy látom, mert gondolkodni nem tudsz ép ésszel. Te idióta... milyen fogyatékos anya vagy te hogy azt hiszed a halál megoldás a saját elképzelt nyomorodra? A gyerekedben remélem több értelem van, neki még barátai is lesznek, hiszen gondolom jár oviba... ott ha akarja, ha nem, akkor is van kivel szórakoznia. Neked meg pszichológus kéne sürgősen.

Más is nőtt fel ilyen környezetben, gond nélkül. Mellesleg nem arra kéne várni hogy téged hívjanak, hanem menjél te és keresd mások társaságát, főleg azokét akiknek van gyereke, játszótéren, munkahelyen, stb.

2012. dec. 2. 11:41
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az lett volna hülyeség, ha csak azért szülsz még egy gyereket egy olyan férfinak, egy olyan kapcsolatba, akivel és amiben nem vagy boldog.

Nekem hiába vannak testvéreim, de anyukám első házasságából születtek, így 10, illetve 11 évvel idősebbek tőlem. Tehát nem tudtunk együtt játszani, viszont felnőttként nagyon-nagyon jó a kapcsolat, de gyerekként nem volt az.

Viszont az óvodában és az iskolában igaz barátokra találtam, az egyik legjobb barátnőmmel kiscsoportos óvodás korunk óta vagyunk jóban, ennek már 22 éve.:)

Majd ha nagyobb lesz a kislányod és nyitott, barátságos a másik gyerekek felé, akkor hidd el, hogy lesznek barátai és nem lesz magányos!:)

Te pedig ne veszítsd el a reményt, nem igaz, hogy mindegyik férfi csak azt akarja, csak meg kell a sok férfi közül azt, akivel boldog lehetsz. Ha nem vagy nyitott, nem is fogod megtalálni!

2012. dec. 2. 11:41
 3/37 anonim ***** válasza:
95%
Menj el pszichiáterhez,egy ideig jó társaság lesz,és segít sok mindenben.
2012. dec. 2. 11:42
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hasonló helyzetben voltam, mint ti. Bennem anyósom tartotta a lelket, hogy nem szabad ilyen rossz dolgokra gondolni. Az utolsó mondatodat pedig végképp felejtsd el. A kislánynak szüksége van rád és ha kikerülsz ebből a lelki mélypontból meg fogod látni, hogy milyen jó, hogy kitartottál és nem adtad fel.
2012. dec. 2. 11:44
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Jóóóóég.. állj már talpra! A kislányodnak nem ilyen anyukára van szüksége! Más gyereknek is elváltak a szülei. Más gyerek is nőtt már fel testvér nélkül. Ez nem a világvége! Van családja, apja, anyja, nagyanyja.

Az apuka máskor is elvihetné a gyereket nemcsak vasárnap.. esetleg vasárnap helyett másik napon, amikor nincs gyülekezeti napja a mamának.

Te meg szedd össze magad, és szervezz programokat magatoknak, magadnak. Ha pénzkérdés.. Vannak olyan rendezvények is, amik ingyenesek. Járjatok el oda, és barátkozz, legyél nyitott!

Ha meg nem, otthon is tudtok játszani, amitől a gyerek nem azt fogja érezni, hogy jajjdeszar otthon anyával lenni.

A neten is lehet ismerkedni fórumokon.. pl. egyedülálló szülők fóruma, vagy ilyesmi. Biztos vannak olyanok, akiknek kellenél egy gyerekkel is!

A depressziót meg felejtsd el, mert átragad a gyerekre!

2012. dec. 2. 11:44
 6/37 A kérdező kommentje:
A kislányom most eléggé nyitott még, de ha soha nincs nálunk senki, nem fog megtanulni beszélgetni, kommunikálni, hiába lesz niytott. MOst is az és ha kérdezi a kis társát, hogy mikor jöttök fel hozzánk, akkor ezt a választ kapja: "Most nem, mert ide megyünk, oda megyünk, most ezért nem, azért nem" Nem sokáig lesz nyitott szegénykém, már most is sirt, hogy nem jön fel a Réka, pedig kedvesen hivta. Ezt végignézni és végigéletni nem akarom a gyerekkel. Nem tenném meg vele, amit irtam, de jobb lenne mindkettőnknek, ha nem élnénk. Elszúrtam a saját és az ő kis életét is.
2012. dec. 2. 11:45
 7/37 anonim ***** válasza:
72%
Ok, mielőbb fordulj pszichológushoz, a gyereket meg add oda az apjának ha te ilyen depressziós roncs vagy. Inkább éljen vele. A gyerekeddel semmi baj, veled viszont bőven van.
2012. dec. 2. 11:51
 8/37 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam rá, hogy az apja elhozhatná őt a héten, hétköznap is az oviből, mondtam is neki, de azt mondta, hogy mostmár ne akarjam őt beszabályozni, mert elege van belőlem és jobb a gyereknek, ha rendszer van az életében. IGen, jobb neki a rendszer, belátom, de nekem furcsa, hogy mennyire csak egy héten egyszer akarja látni. Mondjuk ez azért jó, mert vannak apukák, akik nem is látogatják a gyermeküket, itt nem ez a helyzet. Csak furcsa, hogy Vasárnap minél később viszi el, és minél korábban hozza vissza. A héten egyszer sem hivja fel, hogy mi van vele. Nem tudta, hogy beteg volt, nem tudta, hogy szólői értekezlet volt, nem tudja, hogy hánykor kezdődik a Mikulás ünnepség, sőt azt sem tudja, hogy lesz. NEkem csak ezek furcsák... A mam meg pont akkor megy gyülibe, amikor a kislány ottvan? Én nem mennék olyankor vagy néh-néha kihagynám. Mondtam az apjának, de kiröhögött. Azt mondta, hogy a kislány majd igy szokja meg a mamát...
2012. dec. 2. 11:51
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom írták-e, de esetleg a láthatást áttehetnétek szombatra. Úgy nem kellene templomba menni szegény gyereknek mikor egész héten amúgy is magányos és unatkozik.

A nyitottságot magadnak kell megoldanod.

2012. dec. 2. 11:53
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Ne a múlton rágódj! Aki azt hajtogatja, hogy unalmas, öreg, beteg, nyomi,stb. az előbb-utóbb az is lesz. És akkor tényleg menekülni fognak előled az emberek. Őreg az, aki túl van a 30-on? Nooormális? Szedd össze magad már csak azért is, mert annak a gyereknek te vagy a legfontosabb társasága. Keress magadnak társaságot minél előbb. És igen, talán egy lélekgyógyász is hasznos lenne.
2012. dec. 2. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!