Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tettem a gyerekemmel,...

Mit tettem a gyerekemmel, hogy lehet ebbe beletörődni?

Figyelt kérdés
4 éves lesz. Egy hónapja váltam el az apjától. Mindkettőnk hibás volt és már nem lehet visszacsinálni, ezt nem akarom. De! Azt tudni kell rólam, hogy 35 éves vagyok és elégg unalmas személyiség, ezért barátaim sincsenek. Van anyukám, aki már öreg és van egy tesóm, aki szintén befordult, mert nemrég halt meg a férje, és már lehet, hogy nem is lesz párja, meg gyereke, mert ő is túl van a 30-on, jócskán. Ő Pesten lakik. Hozzánk senki nem jár. Van egy két anyuka, akikkel beszélgetünk a játszótéren, de ha tél van, senki nem keres minket, mindenki elvan a saját kis családjával. A kislányom meg eléggé magányos. Testvére nem lesz, rokonok is kevés és nagyon ritkán járnak. Apuka elviszi vasárnap 10-re jön és d.u. 5-re vissza is hozza. Ilyenkor kiviszi az anyukájához, aki pont ezen a napon megy a gyülekezetbe, ahová hát akkor is menni kell, ha a kisunoka is ott van. Szóval eléggé sivár lesz igy az élete, de nem akartam egy rossz kapcsolatban bennemaradni. Marcangolom magam, hogy még kellett volna szülni még egy gyermeket ettől az embertől, hogy legyen testvére a kicsimnek éshát én is szeretnék még egy kisgyermeket, de igy hogyan? A pasik csak dugni akarnak, én túl öreg vagyok már egy új kapcsolathoz, ráadásul el sem tudok járni sehová, mert nekem a pihenésem csak vasárnap 10-től este 5-ig van és akkor is takaritanom kell. Barátom a melőhelyen sincs, mert csak leülünk szépen a kis fenekünkre és nyomjuk az Enter, Enter F10-et, látástól vakulásig. Minden kolléganőm eljár egymással, csak velem nem, mert tudják, hogy a gyerek miatt ugysem tudok elmenni. Unalmas vagyok, befordult és rettegek, hogy akislányom igy előbb utóbb felköti magát, mert nagyon magányos élete lesz igy. Én meg ebbe a tudtaba, hogy mit műveltem az éetével, azzal, hogy nem lett testvére és nem az apukájával nevelem, nincs családja, beleőrülök!!! Segitsetek, mert sokszor azt érzem, hogy nem jó hogy élünk sem a kislánynak, sem nekem. MEg kéne halnunk együtt...
2012. dec. 2. 11:31
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Én ezt nem mutatom a gyermekemnek és szervezek is neki programokat, csak nagyon nehéz és ezeket csak magamban érzem igy. Neki SOHA nem mondom, előtte sosem sirok, előtte mindig happy próbálok lenni és a kis lényéből fakad, hogy tudok is a lenni vele. Viszont, amikor nincs itt, akkor eléggé elborulok. Járok dokihoz, de nem sok szart mond. Ő javasolta a válást, aztán meg járjak csak hozzá másfél havonta az semmit sem ér.
2012. dec. 2. 11:56
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Te miért nem szervezel neki valami programot? Jön a mikulás, a karácsony, lehet készülődni, együtt barkácsolgatni, díszíteni. Mindjárt nem aggódna a gyerek, hogy miért nem jön át a Réka.

Gondolom ők is készülnek, ráadásul ma már advent első vasárnapja van. Ez nagy élménnyé válhat a kislánynak. Ezért küzdj!

Hogy minden napját széppé tedd!

A többi majd jön magától.

Ráadásul Neked kéne barátkoznod. Szomszédokkal, kollégákkal kikapcsolódni, hiszen a Te depressziód ráül a gyerekre is. Érezni fogja, hogy anyával valami nincs rendben.

Egy éjszakát ellehet a mamánál vagy hívd meg a testvéredet. Szegény, most szintén levert lehet, neki sem árt ha kimozdul.

Nem kell így elkeseredni, mert az

2012. dec. 2. 11:57
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Szóval..

Nem kell így elkeseredni mert az nem old meg semmit. Küzdeni kell! Sokkal rosszabb helyzetben is vannak emberek, mégis tudnak boldogok lenni.

2012. dec. 2. 11:57
 14/37 A kérdező kommentje:
Szoktam én hivni, de senki nem ér rá. Azt meg megértem. Mindenkinek sok gyereke van, meg látszik is rajtam a dinkaság sajnos.
2012. dec. 2. 11:59
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

A gyereked jár óvodába, az bőven elég neki a társaságból... nem kell hogy egész nap más gyerekek közt legyen, erre semmi szükség. Nem is értelek, hogy mi a bajod, gondolom magadnak generálod a gondokat, pedig nincs is. Legalábbis amiket leírtál mindenhol megesik. Nem egy nagy probléma, ha magányos vagy pasizz be basszus... legyél nő. Ha a 48 éves anyámnak sikerült neked is fog.

De... milyen sz*r ember gondol már olyasmire, hogy jobb lenne ha a gyereke meghalna... te ebbe belegondoltál egyáltalán??

2012. dec. 2. 12:00
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Megértelek,hogy el vagy keseredve, de sokkal sötétebben látod most a világot, mint amilyen igazából! A te életed tényleg sivárnak tűnik így ahogy leírtad, mert nem szereted a munkádat és nincsenek barátnőid. De! Ezt a kislányod nem így fogja fel! Miért vetíted ki rá a saját problémaidat? Ő nyilván jár óvodába, ott foglalkoznak vele, társaságban van, majd ha iskolába megy, ott is lesz egy csomó barátja. Miért kéne már felkötnie magát?? Csak azért, mert nincs testvére?? Elég sok egyke barátom van, köszönik jól vannak... Vagy azért, mert nem viheti fel a barátnőjét? Hát ez se tűnik tragédiának...

Tényleg depressziós vagy és emiatt szorongsz képzelt problémák miatt. A kislányod teljesen rendben lesz, felesleges miatta gyötörnöd magad. A saját életedet tedd rendbe! Nyilván azért váltál el a férjedtől, mert nem volt jó úgy az életed, hát most a válással kinyílt egy másik ajtó.

Még csak egy hónapja vagy "szabad", minden kezdet nehéz, nyilván még furcsa, hogy férj nélkül vagy, de bele fogsz rázódni. Felejtsd el a bűntudatot! Semmi rosszat nem tettél, hogy nem szültél még egy gyereket. Csak ÉLJ és szeresd a kislányodat, ennyi dolgod van. És ha lehet, próbálj egy érdekesebb munka után nézni, amit jobban élvezel. Bár ezt csak zárójelben teszem hozzá, mert tudom, hogy manapság az ember örülhet, ha nem munkanélküli.

2012. dec. 2. 12:03
 17/37 anonim ***** válasza:
74%

"A pasik csak dugni akarnak"

abból lesz a gyerek

2012. dec. 2. 12:08
 18/37 A kérdező kommentje:
Hát igen, a munkával kezdeném, mert eléggé sivár. De ebből tényleg el tudom tartani a kislányomat. Csak emiatt maradnék meg benne. Sehol máshol nem kapnék ennyi pénzt (ez sem sok, de pont elég). Vannak terveim: Szeretnék jövőre egy használta autót venni, amivel már könnyebben el tudunk járni táncra neki, vagy tornázni. Én is járnék tornázni, de nem tudok elmenni, mert akkor ki vigyázna a kicsire? Anyu dolgozik, sokszor éjszakás. Szóval akarok én jófej, aktiv, nyitott lenni, ha nem tudok elmenni sehová és ami a fő, SENKIVEL!! : ((
2012. dec. 2. 12:08
 19/37 Quorra ***** válasza:
0%
Lehet jövőhéten benne lesznek a híradóban!
2012. dec. 2. 12:09
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Nőnek fel gyerekek sokkal nehezebb körülmények között is. Ha igyekszel mindent megtenni az bőven elég.
2012. dec. 2. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!