Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tettem a gyerekemmel,...

Mit tettem a gyerekemmel, hogy lehet ebbe beletörődni?

Figyelt kérdés
4 éves lesz. Egy hónapja váltam el az apjától. Mindkettőnk hibás volt és már nem lehet visszacsinálni, ezt nem akarom. De! Azt tudni kell rólam, hogy 35 éves vagyok és elégg unalmas személyiség, ezért barátaim sincsenek. Van anyukám, aki már öreg és van egy tesóm, aki szintén befordult, mert nemrég halt meg a férje, és már lehet, hogy nem is lesz párja, meg gyereke, mert ő is túl van a 30-on, jócskán. Ő Pesten lakik. Hozzánk senki nem jár. Van egy két anyuka, akikkel beszélgetünk a játszótéren, de ha tél van, senki nem keres minket, mindenki elvan a saját kis családjával. A kislányom meg eléggé magányos. Testvére nem lesz, rokonok is kevés és nagyon ritkán járnak. Apuka elviszi vasárnap 10-re jön és d.u. 5-re vissza is hozza. Ilyenkor kiviszi az anyukájához, aki pont ezen a napon megy a gyülekezetbe, ahová hát akkor is menni kell, ha a kisunoka is ott van. Szóval eléggé sivár lesz igy az élete, de nem akartam egy rossz kapcsolatban bennemaradni. Marcangolom magam, hogy még kellett volna szülni még egy gyermeket ettől az embertől, hogy legyen testvére a kicsimnek éshát én is szeretnék még egy kisgyermeket, de igy hogyan? A pasik csak dugni akarnak, én túl öreg vagyok már egy új kapcsolathoz, ráadásul el sem tudok járni sehová, mert nekem a pihenésem csak vasárnap 10-től este 5-ig van és akkor is takaritanom kell. Barátom a melőhelyen sincs, mert csak leülünk szépen a kis fenekünkre és nyomjuk az Enter, Enter F10-et, látástól vakulásig. Minden kolléganőm eljár egymással, csak velem nem, mert tudják, hogy a gyerek miatt ugysem tudok elmenni. Unalmas vagyok, befordult és rettegek, hogy akislányom igy előbb utóbb felköti magát, mert nagyon magányos élete lesz igy. Én meg ebbe a tudtaba, hogy mit műveltem az éetével, azzal, hogy nem lett testvére és nem az apukájával nevelem, nincs családja, beleőrülök!!! Segitsetek, mert sokszor azt érzem, hogy nem jó hogy élünk sem a kislánynak, sem nekem. MEg kéne halnunk együtt...
2012. dec. 2. 11:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
78%
Hogy kívánhatod a gyereked halálát? Te szülted meg, azzal a felelősséggel, hogy boldog életed biztosítasz neki bármilyen körülmények közt, nem úgy, hogy ha a dolgok nehezebbre fordulnak, megölöd.
2012. dec. 2. 12:45
 22/37 anonim ***** válasza:
38%
megdugatod magad valami szakadt csövivel akit nem zavar hogy borjas tehén vagy aztán egyből jobb kedved lesz
2012. dec. 2. 12:48
 23/37 A kérdező kommentje:
utolsó, mekkor egy hülye vagy! : ))) Legalább most tényleg egy jót nevettem. Köszi! : ))
2012. dec. 2. 13:03
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Add nekem a gyereket. Vagy kérj segítséget mondjuk a háziorvosodtól... Ő majd elirányít valami pszichiáterhez, vagy pszichológushoz.

35 évesen nem vagy öreg egy 2. babához..

2012. dec. 2. 13:26
 25/37 anonim ***** válasza:
92%

Mennyi rossz indulatú szemét ember van a világon.hogy lehet egy elkeseredett nőnek ilyet mondani hogy majd viszünk virágot,meg biztos benne lesznek a tvben.lehet szegény azért nem barátkozik mert ilyen jó indulatú"emberek"veszik körül.

Igazi magyar stilus!!!!

2012. dec. 2. 13:30
 26/37 A kérdező kommentje:

De mire pasit találok hozzá, addigra már öreg leszek hozzá....

Egyébként elmennék moziba is szivesen, mert le fogok maradni az újdonságokról, hogy mik mennek, lassan meg nem fogok tudni beszélgetni semmiről, senkivel. Egyedül kellene mennem, mert nincs senki, aki eljönne velem.

2012. dec. 2. 13:31
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkel is el lehet menni moziba mesét nézni. A kislányod délben hazajön az oviból, vagy délután is ott van? Mert ha az utóbbi az igaz, akkor nem értem a problémádat a gyerekkel kapcsolatban. Ha kb. 8-tól 5-ig oviban van, akkor igenis van társasága. Vasárnap meg az apjával van, akkor is van társasága, egyedül szombaton nincs, akkor meg foglalkozz vele te. Ha esetleg korán hazajön az oviból, akkor ezen változtass, maradjon ott tovább. Te meg addig törődj magaddal, neten is ismerkedhetsz, csak ne légy ennyire negatív. A gyerekkel biztos, hogy nem lesz később se gond. Meg amúgy is, a kislánynak miért kellene felnőttek között lennie, arra a társaságra TE vágysz, NEM ő. Az a legnagyobb gond, hogy neked nincsenek barátaid, pasid. Amúgy furcsa, de volt osztálytársaiddal nem tartod a kapcsolatot? Vagy sosem voltak barátaid?
2012. dec. 2. 13:37
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat,hogy ezt mondom,de ne legyél már ennyire szerencsétlen,mulya!Nem láttad a híradót a múlt héten?Debrecen mellett vannak olyan kis falvak,ahol az emberek 40 éve orvosnál sem voltak,azt se tudják mi az,hogy bevásárlóközpont,a kutya melegíti őket,mégis mosolyognak!Ne kreálj magadnak problémát,mert NINCS RÁ OKOD.Jó munkahelyed van,szépen keresel,van egy csodálatos kislányod.A kislányod nem lesz magányos,nemsokára első osztályos lesz,új barátok,új lehetőségek.Találj ki te programot,menjetek el karácsonyi vásárra/nehogy azt mondod nekem,hogy "ketten unalmas"/,nézzetek karácsonyi koncerteket,menjetek korizni,moziba,sétálni,szánkózni.Otthon gyurmázzatok,főzzetek stb. Ne görcsölj rá a dolgokra!Aki a mai világban nem tudja lekötni magát elég begyepesedett...

Ne haragudj,hogy kissé undok a szövegem,de remélem felébredsz egy kicsit végre!

2012. dec. 2. 13:43
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Menjetek játszóházba,sétálni.Most kezdődik a karácsonyi vásár menj emberek közé,ha nem is vásárolni csak nézelődni ez legalább eltereli a sok hülyeséget a fejedből!!!

Én is 35 vagyok egy gyerekkel és nem úgy néz ki,hogy lesz még egy.Az én életemet is a munka teszi ki és nem azért nem megyünk sehova mert nincs kivel hanem mert időm nem nagyon van,de akkor is próbálok mindent megtenni annak érdekében,hogy a gyerek ne érezzen semmi hátrányt azért mert egyedül vagyunk.

Otthon is tudsz vele játszani és neked meg ott a net az ismerkedésre...bár én nem hiszek benne,de ha már valakivel beszélgetsz bármi történhet.Csak légy nyitott,ne légy besavanyodott,próbálj egy kicsit magaddal is törődni!

Hidd el eljön a mi időnk is!:):)

Csak adj esélyt neki!:)

2012. dec. 2. 13:46
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, hidd el a kislányod nem érzi problémának azt, amit te annak érzel. A kis társa nem miattad nem jön fel hozzátok, csak most annyira rossz passzban vagy, hogy mindent a saját hibádnak érzel. Igyekezz programokat csinálni neki, pláne hogy most jön a karácsony, lehet együtt sütni, festeni, karácsonyfadíszeket készíteni. Hidd el, a kislányod élvezni fogja és nem azt fogja érzeni, hogy jaj de rossz, hogy Anyuval csinálom ezeket és nem a Rékával. A kisgyerekek örülnek minden elfoglaltságnak, amivel lefoglalod a kis lelküket. Akár azt is megteheted, hogy beszélsz a Réka anyukájával, hogy ha a kislánynak van kedve, akkor szívesen látod őt nálatok, akár valami program keretében: együtt sütni valamit. Ha csinálsz a lányodnak programokat és nem vetíted ki rá a saját problémáidat, nem fogja érezni, hogy lehetne ez másképp is, pláne ha sikerül kialakítani vele egy nagyon bensőséges kapcsolatot. Sok kisgyerek él ennél jóval rosszabb körülmények között, főleg hogy azt írod, hogy el tudod őt tartani. Máshol is előfordul, hogy az apuka passzív a gyerekkel szemben. A lényeg hogy járasd gyerekek közé: táncra, tornára, játszótérre, egyéb gyerekes programokra, játszóházba (ha megengedheted magadnak néhanapján). Ezzel párhuzamosan pedig kezdj el magaddal foglalkozni. Nem késő még változtatni magadon és az élethez való hozzáállásodon. Lehet, hogy nehéz lesz és lassú, de te és a kislányod profitálni fog belőle. Próbáld összeszedni az okokat, hogy miért nincsenek barátaid, nézz magadba, hogy min lehetne változtatni, nem vagy abban a korban, hogy ne lehetne megváltozni. Akár először kezdheted a külsőségekkel: új frizura, néhány, az eddigiektől eltérő stílusú ruha, új szokások: pl esténként amíg a kislányod játszik, szánj magadra 10-20 percet, rakj fel arcpakolást, fesd ki a körmöd... bármit ami kicsit kiragad a megszokott dolgok közül. Oszd be másképp a napjaid, amikor a kislányod nincs nálad, akkor ne a takarítással foglalkozz, próbáld azt elosztva a héten megoldani, és menj el mozogni (ha megteheted), ott is lehet ismerkedni. És gondolkodj pozitívan, meríts erőt a kislányodból és gondolj arra, hogy csak rajtad múlik, hogy boldog legyél, csak te tehetsz érte. Nem mondom, hogy könnyű vagy gyors lesz, de nem megéri?
2012. dec. 2. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!