"A gyerekemmel csak mi vagyunk egymásnak, barátaim sincsenek. " Miért?
"de én sem tudtam új barátságokat kötni"
Felületes ismeretségek sincsenek? Mert itt pl. néhány anyuka összefogott, egyedül vannak a gyerekkel, és egyik nap az egyik hozza el a gyerekeket oviból/suliból, másik nap a másik. Nem mondom hogy nagy barátságok lennének, de legalább valami.
Azért, mert a nők hajlamosak a családjuk érdekében minden mást feladni (ami végtére is nem megvetendő).
Így van ez a fiatal lányokkal is: összejön a pasi, és hirtelen abbamaradnak a bulizások, a barátnőket le sem kaksizzák. Minden csak a pasi körül forog.
Nehez kisgyerekes anyukaval baratkozni. Mindig a gyerekhez kell igazitani minden programot.
Nem tudom athivni egy spontan dumas kavera, mert a pici most eppen eszik/alszik/furdik.
A masik, hogy keptelenek masrol beszelni, csak a gyerekrol.
Persze, az anyuka szmszogebol mindez ertheto, de o is fogadja el, hogy ehhez a fajta baratsaghoz nincs mindenkinek kedve.
Volt, ahol olyat olvastam, hogy azért nem akar valaki kilépni egy rossz kapcsolatból, mert akkor nem lenne senkije.
Tehát inkább marad élete végéig a rossz kapcsolatban, minthogy nyisson mások felé.
Ilyen esetben is inkább nyugodjon bele az esetleges zárkózottságába?
Ez rengeteg mindentől függ.
- gyereke alá rendelte az életét (ami nem feltétlen negatív dolog), hozzá igazította a programokat ezért lemaradoztak az addigi barátok
- egyébként sem volt barátja, max kollégája vagy haverja
- ha nem is dolgozott olyan helyen, ahol barátságot kötött volna, suliból meg nem maradt, akkor kisgyerekesként nem könnyű barátkozni
- lehet ismerkedni kisgyerekes anyukákkal, de ez nem jelenti azt, hogy barátság lesz beőle. Ugyanis ezek a kapcsolatok sokszor kimerülnek a "És a tiéd mikor kezdett fogazni?" valamint "Ti mikor altatjátok?" - jellegű kapcsolatban. EZ nem jelent sokmindent, az ilyen kapcsolat nem barátság, hanem időtöltés....
- zárkózott az anyuka, már fiatalon is az volt, ezért nehezen barátkozik
- nincs a környéken olyan, akivel igazi kapcsolatot teremthetne
Nálunk például olyan az anyuka-kör a környéken, hogy nagyon aranyosak, meg minden, de szó nincs igazi barátkozásról. Ugyanis nem kötődnek egymáshoz annyira, hanem hiába vagy beszélgetőviszonyban párral, a "kapcsolat" kimerül ennyiben. Taliztok a játszón, aztán ott dumcsiztok. De ha Te nem mész le a gyerekeddel,őt nem érdekli, hiszen van lent más, akivel szintén beszélgethet a pisis pelusokról vagy a gyedkompenzációról.....ez nem barátság. Ez unaloműzés. És a legtöbb gyeses "barátság" ilyen. (tisztelet persze a kivételnek, mert mindig van kivétel, de ritkább, mint ezek az időtöltés-kapcsolatok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!