Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állítsuk le a párom...

Hogyan állítsuk le a párom exét? Nem tud belenyugodni, hogy a párommal közös gyermekeket vállaltunk.

Figyelt kérdés

A párom nem keres valami sokat (netto 80000Ft körül), de a gyerektartás összegét mindig rendesen fizeti. 2 gyermek után ez 2*20% (2*16000Ft), ezen felül is adunk nekik ezt-azt, mikor mire van szükség.

Az ex folyamtosan azzal zaklat minket, hogy az ő gyerekeitől veszünk el minden forintot, amit a mi gyerekeinkre költünk, a gyerekeket is ellenünk hangolja, pedig alapból elég jó kapcsolatot tudtunk velük kialakítani.

Már a párom is próbált vele beszélni, én is, együtt is, semmi nem használt. Napi szinten megkapjuk, hogy tönkretesszük a gyerekeiket és nem veszi észre, hogy pont ő az aki miatt folyamatosan feszült a légkör.

tudunk tenni bármit is azért, hogy kicsit változtasson a hozzáállásán?

2014. máj. 27. 08:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%

Semmi koze hozza. Ilyen alapon meg a ti gyerekeitektol veszitek el azt amit az overe koltotok.

Mondd meg neki ha nem tetszik lehet menni a birosagra, ami jar azt megkapja, azonfelul kuss legyen.

2014. máj. 27. 09:28
 12/28 anonim ***** válasza:
30%

10: Csakhogy itt volt egy közös előéletük, és ha ezután viselkedik így valaki, akkor az abból ered, ahogyan a másik bánt vele. A férfi tartozik neki, valami érzelmi kárt csinált, és azt helyrehozva jön helyre a szitu. Ennyi.

Ha kizárod a konfliktust, amit Te hoztál létre, azzal csak tüzeled azt, hovatovább újra elég bukkan, a következő emberi kapcsolatodban. Osztódással szaporodik.

Egész addig, míg meg nem oldod a legelsőt és az összes többit a keletkezés helyén.

2014. máj. 27. 09:29
 13/28 anonim ***** válasza:
23%

pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz pénz

szegény gyerekek

2014. máj. 27. 09:32
 14/28 anonim ***** válasza:
17%

Mikor szokik mar le a sok okos arrol a hülyeségéről, hogy a gyereket nevelo szülőnek is ugyanannyi készpénzt kell a gyerekre költeni, mint a tartasdij???

Neki természetben kell gondoskodnia a gyerekrol. Főzni, mosni ra, tanulni vele, gondoskodni a lakhatasrol, tisztálkodásrol, stb.

2014. máj. 27. 09:36
 15/28 anonim ***** válasza:
76%
Vegyétek magatokhoz a két gyereket és hajtsátok be a nőn a gyerektartás összegét.
2014. máj. 27. 09:43
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Nem akarlak elkeseríteni, de közeli ismerőseim 10 éve szenvednek az extől! - a saját gyermekéből egy lelki roncsot csinált, többször kijelentette amíg hozza a pénzt, addig marad, utána viheti az apja ( az volt a válasza arra, hogy magukhoz akarták venni a gyermeket). ma a kisgyerek 13 éves, 5. osztályos, megint megbukik, depressziós , öngyilkosságot emleget.... most folyik a bírósági eljárás, talán most sikerül elérniük, hogy hozzájuk kerüljön... egyszerűen nem bírja elviselni az ex a boldogságukat, zaklatja őket, rájuk küldi a rendőrséget-gyámügyet... undorító, és eddig senki nem tett semmit a kisgyermekért, évek óta gyámügyre járnak, de semmi... szóval vannak ilyen elvetemült exek sajnos :(
2014. máj. 27. 09:45
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

Bocsánat az OFFért, de:

elég érdekes, hogy a többség azt írja, 32.000 forint nem kevés két gyerekre. (Mondjuk szerintem sem olyan vészesen kevés, de most nem ez a lényeg.) Viszont amikor én tettem fel egy olyan kérdést, hogy havi 100.000 egy gyerek után nem sok-e egy kicsit, még én lettem leugatva és elmondva mindenféle aljas szemétnek, aki sajnálja egy kisgyerektől a pénzt. Most akkor hogy is van ez?

2014. máj. 27. 09:46
 18/28 anonim ***** válasza:
23%

Ezt a helyzetet kizárólag a volt élettársaknak/házastársaknak, vagyis a szülőknek kell megoldaniuk.

Te a legbölcsebben szerintem akkor cselekszel, ha ebbe nem avatkozol bele túlságosan.

Arra érdemes természetesen figyelned, hogy a "párod" gyermekei nálatok jó érezzék magukat, szívesen fogadd őket stb.- a többi a szüleik dolga egymás között.

(azt cscak zárójelben kérdezem, hogy a "párod" gyermektartással csökkentett havi 48 eFt-os jövedelmével hány gyermeket tudtok még a saját háztartásoktokban nevelni?- nem lehet, hogy ez is feszülségforrás?)

2014. máj. 27. 09:46
 19/28 anonim ***** válasza:
47%
Már miért ne kéne a gyereket nevelő szülőnek is hozzátenni anyagilag úgy annyit? Ki találta ki azt a baromságot, hogy az összes költség autómatikusan a másik félé?
2014. máj. 27. 10:03
 20/28 anonim ***** válasza:
74%

# 14/18

A sok okos elvált nő amikor felfogja, hogy az elsősorban és a kizárólag szó között marha nagy különbség van. Attól, hogy elválok a gyerek tartása az én dolgom is nem csak az apáé. Szép lenne elválok gyereket eltartja a volt férj az újjal meg élhet az ember gyerektelenek életét. Na azért ez nem így működik.

2014. máj. 27. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!