Az elmúlt évek statisztikái szerint egyre többen házasodnak újra, és a családok alapja ma még többnyire a házasság. Ezért is asszociál a legtöbb ember (nem csak nők) ebben a 'családi kapcsolatok', vagy 'házasság kategóriában arra, hogy a kérdező házas. Nekem mondjuk az sokkal furcsább, amikor az' anyós - após' kategóriába ír olyan, aki nem házas, hiszen hivatalosan annak nincs is anyósa - apósa, mégis használja a kifejezést.
2014. máj. 20. 20:52
32/48 anonim válasza:
A párom szóból nem derül ki, hogy kicsoda a kérdező (a legtöbb esetben).
Én mindig meg szoktam kérdezni, hogy házas-e, mert akkor férjem/feleségem. Ha pedig nem házas, akkor barátom/barátnőm. És máris tudjuk, hogy ki kicsoda :)
2014. máj. 20. 20:56
33/48 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy, ki hogy hívja vagy írja. Majd ha a kérdést feltevőnek nem tetszik, jelzi. Nekem semmi problémám a párom szóval sem, a férjem szóval sem. Ellenben pl. az élettársam szó maga nem tetszik, de persze ha valaki azt írja, azzal sincs semmi gond. Amúgy én erre szoktam figyelni, hogy ha nem írják, hogy férjem, akkor a válaszban én se írjam ezt. Épp valamelyik nap írtam egy választ és küldés előtt elolvasva feltűnt, hogy férjet írtam, pedig a kérdező nem említette sehol, így én is kijavítottam.
2014. máj. 20. 20:57
34/48 anonim válasza:
Engem az "élettársam" szótól ráz ki a hideg egyébként. A "Kékfény" műsorára emlékeztet, hogy "leszúrta élettársát".
2014. máj. 20. 21:01
35/48 anonim válasza:
34-es: nagyjából én is erre asszociálok, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.
2014. máj. 20. 21:14
36/48 anonim válasza:
Ugyanez a problémám az élettárs szóval, bár nekem nem bűntény, csak perek jutnak eszembe. Anyám családjogi bíró volt, ha nem válás volt, akkor többnyire apaság megállapítása... Úgyhogy az élettárs nekem roppant rideg és kissé pejoratív, pedig amúgy a 2 alapszó nagyon szép lenne. Én a párom szót szeretem használni, az direkt jó, hogy nem derül ki se az én, se a párom neme :D Ez androgünöknél előny, no :P De ha olyan a téma, le szoktam írni azt is. A faluban férjemnek nevezik a párom, engem nem zavar. Tulajdonképpen az, csak a papír hiányzik, de én nem vagyok fogékony az ilyen nüanszokra, főleg tizensok év és egy közös ház után.
2014. máj. 20. 22:08
37/48 anonim válasza:
"Tulajdonképpen az, csak a papír hiányzik, de én nem vagyok fogékony az ilyen nüanszokra, főleg tizensok év és egy közös ház után."
Ezzel nincsen semmi gond, te megelégedtél ennyivel, más pedig többet szeretne.
2014. máj. 20. 22:11
38/48 anonim válasza:
Én azért szoktam alapul venni hogy a férje, mert ez a család kategória, és a pasid nem a családod hanem a pasid. Az ő anyja nem az anyósod hanem a barátod anyukája. Ha a "párjukkal" van gond, akkor írjanak a párkapcsolat kategóriába.
Még feltételezhetném hogy bejegyzett élettársi kapcsolatban vannak, de el sem tudom képzelni, hogy van aki nem azt kérdezi hogy "leszel a feleségem?" hanem azt hogy "leszel a bejegyzett élettársam?" aztán ebben a mély szerelemben elmennek az anyakönyvvezetőhöz és bejegyzik magukat vagy nem tudom mit kell ott csinálni.
L21
2014. máj. 21. 09:26
39/48 anonim válasza:
38.
Nekem a párom a családom, a második babámat várom, 12 éve együtt vagyunk, közös a vagyonunk. Ki vagy te, hogy megállapítsd, hogy mennyire szeretjük egymást, ezt abból következtetve, hogy házasok vagyunk e? Szerintem ilyen családi háttérrel nem fogok tiniknek írni a párkapcsolati témában.Egyébként megnyugtatlak, mindenki családnak néz, sőt senki nem feltételezi, hogy nem szeretjük egymást, pedig tudják, hogy nem vagyunk házasok.
2014. máj. 21. 11:21
40/48 anonim válasza:
39. értem, de gondolj bele szerintem, hogy miért nem akar elvenni? valami oka csak van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!