Itt a Gyakorin, főleg ebben a kategóriában, mi ez az "irigységmánia"?
Bárki bármilyen helyzetet vázol fel, az első tíz válasz holtbiztosan ez: irigykednek rád! Példák:
- 19 éves vagyok, van egy gazdag negyvenes párom és a barátaim próbálnak lebeszélni róla, miért?
- Irigyek rád.
- Minden nap a melóhelyen beszélem meg az aznapi szexet és vacsit az asszonnyal és a munkatársaim fintorognak, miért?
- Irigyek rád.
- Huszonéves vagyok, a párom nős, nincs pénzem, de terhes vagyok és a családom szerint ne tartsam meg a babát, miért mondják ezt?
- Irigyek rád.
Számomra felfoghatatlan helyzetekre is az az első válasz, hogy bizti irigyek, holott a legtöbb itt vázolt helyzet inkább szánalomraméltó, mint irigylendő. Nem lehetne abból kiindulni, hogy a másik nem akar rosszat, nem irigy és ha szól valamiért, az a mi érdekünk?
Én ilyeneket nem láttam még.
Viszont olyat igen, hogy pl. nagyobb korkülönbséggel boldogan élő párokat, vagy olyanokat, akik nem akarnak gyereket, vagy más, nem éppen a legmegszokottabb módon élő, de egymást szerető, megértő párokat, házaspárokat megszóltak savanyú, rossz kapcsolatban élő, vagy csúnyán elvált emberek.
Ott azért tényleg megfordul néha a fejemben, hogy nem-e van ebben egy kis irigység is.
Minden nap a melóhelyen beszélem meg az aznapi szexet és vacsit az asszonnyal és a munkatársaim fintorognak, miért?
- Irigyek rád.
én is fintorognék, nem irigységből, hanem mert kur*ára nem vagyok kíváncsi más szexuális életére. mikor az én munkatársnőm mesélte az előző esti szexes dolgokat. hát voltak benne olyan dolgok, amire sokan szintén fintorognának.
Azért a kérdező igen erősen torzít itt.
A 2. esetben a kérdés feltevője egy szót sem ejtett a szexről, csak arról, hogy ebédnél 1-2 percet beszél telefonon naponta a feleségével, és néha szóbakerül az aznapi vacsora is, valamint szeretlekkel köszönnek el egymástól. A munkatársai pedig 13 éves módjára cukkolják érte.
Ezt félretéve abban igaza van a jelenlegi kérdésfeltevőnek, hogy itt szinte minden oldalon akad 8 olyan kérdés, ahol "irigyek" az emberek egyesek szerint. Az oka általában az, hogy ennél megalapozottabb/összeszedettebb ellenérvet nem tudnak megfogalmazni arra, hogy miért nekik van igazuk, így ehhez az óvodás módszerhez folyamodnak.
ez már nekem is feltünt...mindenki ezzel az irigységgel jön.
én is, ha irtam valamit, az jött rá válasznak, hogy mert én -irigy, csoro, megkeresedett, vén kisasszony vagyok... :-O (holott nem is Magyarországon élek, 29 éves vagyok, férjem és gyerekem van...)
Kérdező, jegyezd meg:
ha valamiről mást gondolsz,mint a másik fél és más a véleményed=IRIGY VAGY
ha valaki nem tetszik, nem szimpatikus=IRIGY VAGY
ha nem ájuldozol valamitől, amitől mások igen (példának okáért valami nagyon menő elektronikai eszköz, ruhamárka, stb.)=IRIGY VAGY
Gyakorlatilag mindenki jól menő bankár/mérnök/jegybankelnök/szupermodell/agysebész/sztárügyvéd (különösen a gyk-n), csak TE VAGY IRIGY PROLI, ha te nem ezek valamelyike vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!