Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Velem van a baj? Hogy tegyem...

Velem van a baj? Hogy tegyem egyszerűbbé ezt?

Figyelt kérdés

A szüleim nem akarják engedni, hogy a párommal legyek egy albérletben egyetemi idő alatt, merthogy 20 évesen ne tartsak élettársat.

Eredetileg kollégiumban kéne laknom, de egyrészt csótányokkal van tele, másrészt meg kicsit messzire tőle, és nehéz ingázni az albérlete és ő közte, így az ösztöndíjamból kifizetem az albérleti rezsi negyedét, meg a kolesz díjat is, mert inkább nála lennék. Most kiderült és áll a bál. És nem tudom, hogyan tovább.

2009. dec. 28. 12:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
most megmondtam, hogy maradok Nála, erre én vagyok a legszemetebb ember a világon
2010. jan. 1. 20:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én már 19 évesen elköltöztem otthonról az élettársamhoz, nem kértem anyámék engedélyét... Nem bántam meg!
2010. jan. 1. 20:38
 13/24 A kérdező kommentje:

én hétvégente családommal vagyok, nem költöztem el de az egyetem idejére igenis én akarom eldönteni, hogy hol vagyok, a szüleim, de felnőtt vagyok.

köszönöm a válaszokat

2010. jan. 1. 20:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
szia. Szerintem normális dolog, ha a szülők aggodnak a gyermekükért, még a Te korodban is. Én azt javaslom, hogy mutasd be a párodat otthon, ismerjék meg jobban, csináljatok közös vacsorákat. ha megszeretik biztosan enyhül majd a szigor. Beszélgess sokat négyszemközt Anyuddal, mondd el a terveidet, ugy mintha barátnők lennétek.ha jol látom ő sem volt idősebb nálad amikor te születtél, lehet csak ettől akar megkimélni, hogy még előtted a karrier, inkább épitsd a jövőd, minthogy előtte férjhez menj, és babád szülessen.
2010. jan. 1. 22:00
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorú vagy, ne ők döntsenek már az életed dolgaival kapcsolatban
2010. jan. 1. 22:29
 16/24 A kérdező kommentje:

Kedves 22:00!

Ismerik a Párom, szinte kezdettől fogva. Talán csak nehezen emésztik, hogy felnőtté válok/tam

2010. jan. 1. 22:37
 17/24 A kérdező kommentje:

anya azt mondta, hogy milyen szar nekem, hogy a Párom csak akkor szeret, ha vele alszom, mire én mondtam, hogy nem csak akkor, és én akarok ott lenni, erre a válasz: akkor magadtól vagy ilyen hülye.

áááááááááááááááááá

2010. jan. 2. 11:03
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el megenyhülnek majd. ha berendezkedtetek az uj lakásba, hivjátok át őket vacsorázni, beszélgetni. Nehéz dolog elengedni a gyerekeket, pláne a lányos anyukáknak:)
2010. jan. 2. 13:25
 19/24 anonim válasza:
100%
Mintha csak a saját anyukámat hallanám. Én is összeköltöztem annak idején a barátommal pedig anyukám nem helyeselte. Megpróbáltam az általa mondottakat nem meghallani, nehogy megmérgezze a kapcsolatunkat (eléggé leépíti az embert, ha állandóan azt hallgatja, hogy csak arra fogsz neki kelleni). Utólag kiderült, hogy tényleg nem illettünk össze a sráccal és szétmentünk, de ha nem éltem volna vele, akkor kevesebb vagyok ennyi tapasztalattal (és most talán egy rossz házasságban élnék) úgyhogy nem bántam meg.
2010. jan. 2. 15:53
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én dettó ebben a helyzetben voltam egy hónapja! 20 éves elsőéves egyetemista lány vagyok, párommal 4 éve vagyunk együtt. Szeptemberben koleszban kezdtem, mert albérlet nem jött volna ki a kereteimből, barátom veszprémtől 15 km-re lakik, saját lakásban. Mikor először felhoztam pár hónappal később anyuéknak, hogy költöznék, nagyon ellenezték, pedig amúgy imádják-szeretik páromat. Végül kis idő múlva megint felhoztam, amikor szép nyugodtan át tudtuk anyuval beszélni a dolgokat, és utána már apunak együtt "adagoltuk be" a kiköltözés - összeköltözés dolgot. Akkor már sokkal jobban fogadták, és most karácsonykor meg is látogattak minket.

Szóval, azt tudom tanácsolni, hogy ne erőltesd, hidd el, ők is gondolkodnak rajta, még ha neked nem is mondják! Aztán ki tudja, hátha kis idő múltán egy alkalmasabb pillanatban már ők is másképp látják majd. De addig is legyél türelemmel, bár próbálkozni néha nem árt :) sok sikert! Ha van kedved, írj emailt nyugodtan!

2010. jan. 2. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!