Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Velem van a baj? Hogy tegyem...

Velem van a baj? Hogy tegyem egyszerűbbé ezt?

Figyelt kérdés

A szüleim nem akarják engedni, hogy a párommal legyek egy albérletben egyetemi idő alatt, merthogy 20 évesen ne tartsak élettársat.

Eredetileg kollégiumban kéne laknom, de egyrészt csótányokkal van tele, másrészt meg kicsit messzire tőle, és nehéz ingázni az albérlete és ő közte, így az ösztöndíjamból kifizetem az albérleti rezsi negyedét, meg a kolesz díjat is, mert inkább nála lennék. Most kiderült és áll a bál. És nem tudom, hogyan tovább.

2009. dec. 28. 12:10
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
20 éves vagy, nagykorú. Azt csinálsz, amit akarsz, a szüleid már nem dönthetik el, kivel legyél.
2009. dec. 28. 12:16
 2/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha fent tudjátok tartani az albérletet szülői támogatás nélkül, akkor senkinek semmi köze hozzá.
2009. dec. 28. 12:18
 3/24 A kérdező kommentje:
a párommal nincs bajuk, csak hogy hol lakom, az zavarja őket, merthogy élettársat ne tartsak... más kérdés, hogy emellett csoportelső vagyok az egyetemen
2009. dec. 28. 12:18
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi nincs abban,hogy együtt éltek Ha továbbra is ilyen jó eredménnyel végzed az egyetemet,akkor még büszke is lehetsz.Próbáld nekik megmagyarázni,hogy nagyon szeretitek egymást,több időd van így tanulni ha vele vagy,mert nem kell annyit utazni.
2009. dec. 28. 12:21
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Akár férjhez is mehetsz, akkor sem tilthatják meg. Még ilyet!
2009. dec. 28. 12:23
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg a szüleidnek elmondani az érzéseidet és az érveidet. Mondd el, hogy miért célszerűbb albérletben lakni, mondd azt, hogy kollégiumban szinte lehetetlenség normálisan tanulni és hogy szereted a párod stb.El kell, hogy fogadják a döntésedet, ha nagyon tiltakoznak akkor is tedd azt amit te jónak tartasz, már felnőtt nő vagy! Előbb-utóbb úgyis megbékélnek. Ha látják,hogy jók a tanulmányaid és szeretitek egymást a barátoddal, akkor meg fognak enyhülni.

Ez a Te életed, de élj mások elvárásai és kívánságai szerint.

2009. dec. 28. 12:24
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Azaz: NE ÉLJ MÁSOK ELVÁRÁSA SZERINT:)
2009. dec. 28. 12:25
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Hiába vagy 20 éves, amíg a szüleid tartanak el, van beleszólásuk azért a dolgokba. Ha ketten a barátoddal fizetnétek az albérletet,meg a rezsit,akkor más.Végül is régebben volt, aki már 20 évesen férjhez ment.Pl.én:) Mondjuk akkor már mind a ketten kerestünk,állásunk volt. 41/ nő UI: Pont ennyi idős a fiam ,mint Te!
2009. dec. 28. 12:37
 9/24 A kérdező kommentje:
Igaz van beleszólásuk a dolgokba de 36000 Ft ösztöndíjból általában még a koleszdíj is kijön ami 10000 Ft, és a rezsi negyede is, (anyukám is 41 éves). Emellett mindent amit kell elmászkálok nekik, meg megveszek mindent stb, csak ezt kérem tőlük, de ők nem akarják
2009. dec. 28. 13:14
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

20 éves tanult nő vagy, aki el tudja dönteni hogy jó neki.Ha meg tévedtél a saját hibádból tanulsz.Mond el nekik.Sok szerencsét

Amidala

2009. dec. 28. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!