Anyukák, veletek előfordult ilyesmi? Ez felelőtlen magatartásnak számít?
A férjem óvodás kislányának harmadik hete viszkető, ekcéma-szerű kiütés van mindkét könyökhajlatában. Mi a férjemmel már két és fél hete mondtuk a gyerek anyukájának, hogy elvisszük orvoshoz a kiscsajt, ha ő nem ér rá. Azt mondta, hogy majd ő elviszi, de eddig még nem vitte.
Tegnap átjött hétvégére a kislány, anyukája küldött vele valami krémet, hogy azzal kenjük a kezét. Ma néztem meg alaposabban, és a cucc szavatossága tavaly júniusban lejárt.
Én személy szerint nagyon dühös vagyok az anyukára, én ezt komoly felelőtlenségnek tartom a részéről.
Túlreagálom, és ilyesmi bárkivel előfordulhat, vagy pedig tényleg akkora probléma ez, mint amekkorának én látom?
Hát tudjátok rá kellett jönnöm, hogy egy semmitértő rossz anya vagyok.
Nem hurcolom a gyerekeimet orvoshoz. Az immunrendszerüket arravalónak gondolom, hogy legyőzze a betegségeket.
Köhögésnél, jelentéktelennek tűnő kis bőrfelületen elhelyezkedő kiütéseknél, egy-két napos láznál egyáltalán nem adok nekik semmit.
Kb két évente kapnak antibiotikumot, minden mást hanyagolunk. Azt is csak azért, mert a lázas állapot, ami házi praktikákkal esetleg lázcsillapítóval nem orvosolható, a harmadik nap is megmarad.
Voltak kiütésesek az én fiaim is, bőrgyógyász még nem látta őket. Az immunrendszerük viszont jó. Nem hiszem, hogy minden nyavajával azonnal kéne rohanni az orvoshoz.
Persze nem vagyunk egyformák. Van aki jobban fél a betegségektől, és túl aggódja a dolgokat, és van aki kevésbé. Egyik oldal sem elítélendő. Szerintem anyuka annyira nem parás, magától el se vinné, amíg úgy ítéli meg hogy nem veszélyes a helyzet. Hozzáteszem, bár a fentiek alapján ezt ki lehet találni, én se vittem volna el még csak azért, mert a könyökhajlatba két hete vannak pöttyei. Ha nem sárga, nem váladékozik, akkor nem fertőzött, így nincs miért aggódni. Majd legyőzi.
Nem olvastam el minden hozzászólást, de nálunk minimum egy hónap várakozási idő van a bőrgyógyászatra amennyiben az nem sűrgős eset. (az ekcéma nem az). Könnyen előfordulhat, hogy ezért nem volt még orvosnál a gyerekkel. Amíg orvos nem látta, addig gyógyszert sem tud rá venni (krémet), az is lehet, hogy valakitől kapta, akinek megmaradt, mert speciális krémet recept nélkül ne, adnak ki.
De sokkal egyszerűbb lenne megkérdezni az anyukát, mint itt köpködni rá.
Te mit gondolsz szándékosan ártani akart a saját gyerekének, ezért adott lejárt krémet?
Elvittük, középsúlyos ekcéma, szteroidos kérmet kapott rá, plusz az orvos azt mondta, hogy azonnal menni kellett volna.
A kötözködőknek: a tegnapi nap munkanap volt, már miért ne fogadhatott volna minket magánorvos, fogadott is. Ja, hogy aki Retekfalva alsón lakik, annak hihetetlen, hogy egy nagyvárosban igenis lehet keríteni orvost azonnal, ha szükséges, hát erről nem én tehetek.
Aki a férjemet szapulja, az kap.ja be, eddig háromszor írtam már le, hogy két és fél hete akarta már vinni a gyereket, de a gyerek anyja hisztizett, hogy majd ő elviszi. És nem vitte.
Aki meg azzal jön, hogy én szidom az anyukát, az is kap.ja be, egy rossz szót sem szóltam, annyit mondtam, hogy szerintem ez felelőtlenség.
És az is tutibiztos, hogy soha többet nem jövök erre az oldalra, mert a sok unatkozó, megkeseredett, elhízott, elvált anyuka azért jár ide, hogy kiélje másokon a frusztrációját a saját el.b@s.zott élete miatt. Nem az egész világra kéne haragudni, csak mert nem bírtok megtartani egy férfit se, meg mert menekül tőletek a pasitok/exférjetek, hanem talán először magatokban keressétek a hibát.
Mint irtam, a steroidos kremmel vigyazni kell, nem lehet sokat hasznalni. Ajanlom, hogy amikor mar rendbehozta a boret, vegyetek neki beba testapolot atopias borre es minden nap kenjetek. Igy megelozheto, hogy megint csunyan kijojjon az ekcema es nem kell azt a szteroidos kremet megegyszer hasznalni.
A megkeseredett nokkel ne foglalkozz, nem is ertem oket. Anya vagyok es igen, felelotlensegnek tartom, amit csinalt vagyis nem csinalt a kislany anyukaja. Egyebkent az ekcema nem annyi, hogy csuny es kesz, hanem ha kezeletlen marad, akkor mas problemak is fellephetnek.
"Aki a férjemet szapulja, az kap.ja be, eddig háromszor írtam már le, hogy két és fél hete akarta már vinni a gyereket, de a gyerek anyja hisztizett, hogy majd ő elviszi. És nem vitte.
Aki meg azzal jön, hogy én szidom az anyukát, az is kap.ja be, egy rossz szót sem szóltam, annyit mondtam, hogy szerintem ez felelőtlenség. "
Ezt kérned sem kell, nyugi valaki be fogja kapni. Aki egyszer pattan asszonyka mellől, az újra fog. Sok sikert ezzel a mentalitással az élethez.
Annyit mondtál, hogy szerinted felelőtlenség? Egész eddig azt hittem, hogy kérdezed hogy felelőtlenség-e. Ez az ami nekünk is lejött, hogy egy álszent kimosakodó hisztis p.a vagy. Ez van, nem baj ez csak ne verd ennyire nagy dobra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!