Anyukák, veletek előfordult ilyesmi? Ez felelőtlen magatartásnak számít?
A férjem óvodás kislányának harmadik hete viszkető, ekcéma-szerű kiütés van mindkét könyökhajlatában. Mi a férjemmel már két és fél hete mondtuk a gyerek anyukájának, hogy elvisszük orvoshoz a kiscsajt, ha ő nem ér rá. Azt mondta, hogy majd ő elviszi, de eddig még nem vitte.
Tegnap átjött hétvégére a kislány, anyukája küldött vele valami krémet, hogy azzal kenjük a kezét. Ma néztem meg alaposabban, és a cucc szavatossága tavaly júniusban lejárt.
Én személy szerint nagyon dühös vagyok az anyukára, én ezt komoly felelőtlenségnek tartom a részéről.
Túlreagálom, és ilyesmi bárkivel előfordulhat, vagy pedig tényleg akkora probléma ez, mint amekkorának én látom?
Tegnap átjött hétvégére a kislány, anyukája küldött vele valami krémet, hogy azzal kenjük a kezét. Ma néztem meg alaposabban, és a cucc szavatossága tavaly júniusban lejárt.
Én személy szerint nagyon dühös vagyok az anyukára, én ezt komoly felelőtlenségnek tartom a részéről.
Túlreagálom, és ilyesmi bárkivel előfordulhat, vagy pedig tényleg akkora probléma ez, mint amekkorának én látom?
Nem hiszem ,hogy velem lenne a probléma...:D
Nem tartom felelőtlen magatartásnak, főleg nem ilyen kevés infó ismeretében.
Az ekcéma szerű az nem ekcéma ugye? Lehet sima napallergia is, a fiaim minden évben küzdöttek vele kb 8 éves korukig, majd kinőtték. Viszket, ezért kenni kellett. A szavidőt el lehet nézni, sőt egy krémnél igazán én se szoktam nézegetni. Előfordul.
Amúgy mielőtt anyukára ennyire elkezdenél haragudni, egy két kérdésre válaszolj még, csak a tisztánlátás kedvéért.
- Anyuka azért nem vitte bőrgyógyászatra a kicsit, mert nemérdekli, vagy azért nem vitte, mert nem tudott szabit kivenni, viszont nem akarta rátok bízni ezt a dolgot, és később intézte volna. Néhány kiütés nem a világ, minden kisgyereken van olykor - olykor. Van amikor az immunrendszer magától megoldja a dolgot, és nem kell gyógyszer. Gondolom ha anyuka nem ijedt meg, akkor már találkozott ezzel.
- Csak kéthetente hétvégén vagy új anyu, vagy esetleg van saját gyereked is, aki által tudod, hogy milyen 24 órás anyunak lenni a nevelés felügyelet stb. minden gondjával.
Vigyétek el maszekba, ott kap valami fehér viszketés elleni lötyit, aztán majd mártírkodhattok, és veregethetitek a melleteket, hogy mennyi áldozatot hoztok anyuka meg mekkora sz.r.
#23,
kikérem magamnak ezt a hangnemet. Egy büdös szóval sem szodtam az anyukát, annyit mondtam, hogy szerintem felelőtlen, és megkérdeztem, hogy igazam van-e szerintetek. Frankón elegem van ebből az oldalból, azért jártok ide, hogy kötözködhessetek.
Kérdésedre a válasz: nem, nincs saját gyerekem, ha lenne, nyilván tudnám, hogyan kell egy anyukának hasonló helyzetben viselkednie, és nem itt kérdezgetném.
Nem vetted észre ,hogy szinte mindenki a szavatossági idő lejárásáről nyilatkozik?
Sz@rok rá ,hogy sokaknak "feljelentgetés" a védőnő megkeresése,( akikről azért tudnék véleményt írni ,mennyire kompetensek)de mint mondtam ill., írtam 2 nap alatt nem váltod meg a világot. Ehhez orvos kell aki ki fogja állítani a receptet,tudtommal hétvégén csak ügyelet van.
És még valami.
"Az ekcéma szerű az nem ekcéma ugye?"
Honnan tudjam? Nem vagyok bőrgyógyász, és anyuka sem az. Épp ezért kellene megmutatni orvosnak, ha nem múlik el. Nem a mi feladatunk diagnosztizálni.
A könyökhajlatban a legjellemzőbb ,szerintem beletrafáltál.
Nyugodj meg,igen az anyuka roppant felelőtlen . És te szeretnél segíteni ,de értsd meg ez egy nagyon komoly probléma,nem 2 nap alatt oldódik meg.Írtam ,körömvirágos babakrém .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!