A párom meghívta hozzánk a 4 napos hétvégére a gyermekeit, erről viszont csak most szólt. Jogosan akadtam ki, hogy kész tények elé állított?
A hétvégén anyák napi összejövetel lesz, jönnek a tesóim is családostól, így is csak alig-alig férünk el, erre a párom reggel benyögi, hogy a gyerekei is jönnek a hosszú hétvégére. Én megmondtam neki, hogy ezt azért előbb kellett volna megemlítenie, ő is tudta, hogy mi lesz a hétvégén, erre most megsértődött, hogy én biztos nem is szeretem a gyerekeit stb.
Tényleg túl nagy kérés, hogy egyeztessen velem/velünk ilyenekről?
Először szeretnék tisztázni egy félreértést! A gyerekekkel semmi bajom sincs, egész jó a kapcsolatunk (7 és 5 évesek). Ha az én házamba vagy közös lakásba hívná őket, akkor természetes, hogy jöhetnének amikor akarnak, de most nem erről van szó!
Nem mondhatom nekik, hogy menjenek el a hétvégére máshová, mert az albérletébe alapból nem is hívhat vendéget se (4-en vannak 1 szobában), tehát oda se mehetnének. Hozzám sem mehetnek, mert nem szeretné a volt férjemmel tölteni a hétvégét (amíg nem tudjuk eladni a házat, addig együtt élünk).
Azért ez nem egészen így van, hogy akkor jönnek, amikor akarnak. A ház jogilag a testvéreimé és az enyém, de a haszonélvezet a szüleinké, ők pedig elvárják, hogy mindenki előre jelentkezzen be, hogy mikor megy és meddig marad (nekünk is be kellett). Szerintem ehhez joguk van.
Szerintem eleg rideg a csaladod, ha ket gyereket csak elore bejelentve lehet fogadni... de akkor tenyleg, a parod menjen a gyerekeivel valahova hetvegen, ti pedig sznoboskodjatok a bejelentkezesi listaval a kezetekben :)
Bocs, de annyira nonszesz, nem ket vadidegen emberrol van szo, hanem a te pasid gyerekeirol. Ugy csinal a csaladod, mintha valami panzio lennetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!