A családban most születik egy kislány, hagyományosan Anna lenne a nevem, de az anya cirkuszol?
Nálunk is az Anna a hagyományos név, generációnként egy lány Anna szokott lenni, én vagyok már az ötödik, igaz anyukám nem Anna, csak a második neve az. Ennek ellenére az anyukával vagyok. Nekem is vannak olyan nevek, amivel semmi baj sem lenne (pl zsófia, tímea) de mégis a hideg ráz tőle, mert olyan ismerősöket csatolok hozzá. Szerintem nem elvárható, hogy kötelező alapon kövessék a hagyományt. Ha akarják követni, akkor tök jó, de ha nem, akkor nem. A férjben meg lehetne több jó ízlés annál, hogy a volt szeretője nevét kényszeríti a feleségére...
(mondom ezt úgy, hogy én egy második név erejéig szeretném majd követni, ha lányom lesz...)
Joga van az anyának megtörni az ígéretét ha a saját gyereke nevéről van szó, vagy önző dolog lenne tőle és jobban tenné, ha beletörődne?
Ez most tényleg kérdés? Meg, hogy cirkuszol? Ti komolyan betegek vagytok. Kicsinyes vackokat erőltettek olyan szinten mintha legalábbis egy házassági eskü megtöréséről lenne szó. Egyszerűen félelmetes. A kérdésedre válaszolva joga van, nektek viszont nincs jogotok ilyen undorító módon zsarolni meg kiborítani szerencsétlent.
Nem tudom az miért lesz jobb ha az anya megundorodik a saját gyerekétől. Sajnos ez működik ilyen szinte, hogy "belelátja" a gyerekbe azokat a negatív dolgokat amiket a névhez társít. De hát nektek mindez nem fontos csak a kicsinyes hagyomány meg hogy anyósék megsértődnek.
Várjuk a fejleményeket! Hogyan döntött a nővéred. Itt a válaszolók nagyon nagy arányban hülyeségnek tartják ezt a hagyományt.
Írd meg nekünk, mi lett végül! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!