A családban most születik egy kislány, hagyományosan Anna lenne a nevem, de az anya cirkuszol?
Gyűlölöm az ilyen hagyományokat. Szánalmas kísérletek a halhatatlanságra.
A szülők döntsék el ketten.
Egyedül az anyának és az apának van joga nevet választani a születendő gyereknek. Másnak ebbe beleszólni, nos...
Ilyen esetben lényegtelen az egyesség, mert ha a gyerek neve a férje szeretőjére emlékezteti majd az anyát, akkor az meghatározó lesz a gyerekkel való kapcsolatában is. Az érzések logikátlanok, ilyen szintű undornál semmiképpen nem érdemes ráerőltetni arra a személyre a nevet, akitől a legjobban fog függni a gyerek.
Önzőségről akkor lehet majd beszélni, amikor az anyós és az após felháborodik és erőszakoskodik a dologgal kapcsolatban. Esetleg mi lenne, ha te vinnéd tovább a hagyományt!? (úgy tűnik számodra is fontos, kisebb módosítással megmaradhat a dolog...)
"Joga van"?? Nem is értem. A gyerek nevét két embernek kell eldönteni, az anyának és az apának. Mindenki más annyit tehet, hogy a választott nevet mosolyogva tudomásul veszi. Bárki bármikor meggondolhatja magát, még akkor is, ha először pillantja meg a gyerekét, és akkor jön rá, hogy egy másik név megfelelőbb lenne.
Azt gondolom, hogy ha a leendő anyának rossz érzései vannak a névvel kapcsolatban, akkor tilos azt választania. Hagy szólítsa már úgy a saját gyermekét, hogy az jó érzéssel töltse el! A nagyszülőknek bizonyára rosszul fog esni, de azt hiszem, hogy a jól induló anya-gyerek kapcsolat ennél sokkalta előrébb való. Remélhetőleg, megértik és megemésztik a dolgot.
Mivel pedig, ha jól értem, a férj egy régi szeretőjéről van szó, azt hiszem, ő igazán ne mondjon semmit, és legyen megértő az anya rossz érzéseivel kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, hogy ha a testvérednek lett volna Sándor nevű férfival "afférja", akkor is örülne, ha a fiúk Sándor lenne? Hát kétlem.
Akkor újra leülnek higgadtan, és a testvéred elmondja, hogy időközben történtek olyan dolgok, ami miatt már nem tud jó érzéssel erre a névre gondolni. Megkéri őket, hogy legyenek megértőek, és mondja el, hogy sajnálja, hogy így alakult.
Ha nagyon másképp nem megy, legyen a gyerek 2. neve Anna, amit úgyse fog soha senki használni, de a hivatalos irataiban benne lesz.
Most jól megmondtad, aki ilyen stílusban reagál az a tahó. :D
Nem foglaltam állást, mivel én se tudom mi a jó. Ha a hagyomány mellett állnátok, akkor nővérem mellett érvelnék.
De ha úgy tettem volna fel a kérdést, hogy az ígéret betartása vagy az emberi kényelem a fontosabb, akkor más válaszok születtek volna, hiába pamogsz...
Teljesen jogos amit az első öt válaszoló írt, a nővérem joga eldönteni a gyerek nevét, no de ő tett egy ígéretet és az apa az Annát szeretné. Azért apunak is van beleszólasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!