Utálom ha felébresztenek és ő azt csinálta. Én kérjek bocsánatot?
Szép szerelem a tietek.
Akárhogy ébreszt a párom, eszembe sem jutna rugdosni őt, meg kiabálni vele. Mikor ébresztett? Hajnali egykor?
Ha meg reggel volt már, akkor illik tudni felkelni.
"amúgy én szakítanék veled..nem csak a rugdosás miatt, amúgy sem túl felemelő olyannal együtt lakni akivel reggel nem lehet mit kezdeni.Volt egy ilyen barátok 1-1.5 óra volt amíg felkelt reggelente, 3 bögre kávét szürcsölgetve, addig ne szóljak hozzá, ne zörögjek stb.Mostani párom hálistennek egész könnyen kel, reggel még beszélgetünk, együtt reggelizünk, ilyesmi ^^ ez felbecsülhetetlen dolog nekem egy hosszú munkanap előtt
"
Az ilyen embereket én sem kedvelem, szerencsére egyik párom sem volt ilyen, akihez még szólni sem lehetett reggel. Milyen hülyeség ez már egyébként? Mintha valami tragédia történt volna, hogy fel kellett kelnie...
Én bocsánatot kérnék a rugdosásért, DE elvárnám ugyanezt a felesleges felkeltésért.
Tudom milyen ez... Én szó szerint egy agresszor vagyok ha felkapcsolják a villanyt. Az nem zavar, ha csendben felkeltenek, simogatva, nyugodtan, de nagyon kiakadok, ha hirtelen zajra/fényre kelek és megesett, hogy mondtam már rosszat valakinek emiatt.
Én megbeszélném, hogy ilyen ne legyen többé, de azért sajnálod a reagálásod.
Figyelj 73%, minden ember más. Az alvás egy más tudatállapot, az alvás utáni lelkiállapotot nagyban befolyásolja pl. az álom, illetve ha az ember nem kipihent, akkor bizony frusztrált lesz.
Ha veled szót lehet érteni reggelente, gratulálok, de kicsit lehetnél megértőbb mások igényeivel.
En ezert vagyok szingli es igy is maradok mert reggel , ahogy irta valaki, nincs mit kezdeni velem es tudom h ezt egy ferfi se türne el.
Nagyon SZEGYELLEM ezt a tulajdonsagomat, de ha eröltetem magam es huzamosabb ideig hajnalban kelek, fizikai rosszulletet erzek, hanyinger, émelygés!
Egyszeruen igy muködök, ezert sosem lehet senkim!!!
Párom is hasonló, bár kénytelen volt már ezen-azon változtatni.
Ott kezdem, hogy nincs olyan kevés alvás, ami után úgy kelne, hogy rugdos meg ordít. Olyan, van, hogy morcos, de hát kinek nincs? Az ordítozás sem elfogadható, nem csak az odarúgás.
Ez a "nincs ok felkelni" volt nálunk is pár beszélgetés témája.
Azért, mert nem megyünk sehová, nem jön hozzánk senki, nem állunk neki hétkor átépíteni a lakást, még van oka felkelni. Pl. nekem is 24 órából áll egy nap, nem csak neki. Ha nekem belefér, hogy munka előtt és után kigányolom a lakást, mosok, megfőzök, virágot kapálok, meg jó pár éve ugye ellátom a gyerekeket is, akkor neki is férjen már bele. Azért keljen én 6-kor, hogy MÉG a füvet is le tudjam nyírni, amíg ő alszik?!
Neki is úgy lenne kényelmes, ha este hazajön, még gép előtt van egykor, és majd délben kel, betolja az ebédet, és söpör dolgozni délutánosba. Vagy hazajön délelőttösből, ledől aludni, este kel, akkor meg "már nem lehet csinálni semmit", leül tévézni, eszik, és megy aludni. Eszik, alszik, megy melózni.
Felnőtt ember vagy te is, gondolom.... akkor van dolgod otthon is, gondolom....
A másik oldalról:
Lehet, hogy neked sz.ar korán kelni.
Nekünk meg sza.r ébreszteni.
Amikor tudja az ember, hogy minden reggel plusz fél óra, mire az első puszilgatástól kikecmereg az ágyból. Megyek egy kört a gyerekeknél, megyek őt kelteni. Adok a gyereknek ruhát, amíg öltözik, őt keltem. Adok a kutyának, macskának enni, aztán vissza hozzá, hogy keljen már. A gyerekeknek megcsinálom a reggelit, és megyek kelteni, hogy még két perc, és elkésünk.
Aztán kényelmesen kimászik az ágyból, iszik egy kávét, stb.
Ilyenkor jön a tévedések vígjátéka, mert én azt gondolom, végre én is készülhetek, ő meg segít a gyerekeknek. Francokat... Még ébredezik, csak a szeme van nyitva. Aztán ott toporog, hogy nem igaz, hogy hatkor kelek, és még nem vagyok kész.
Annyit tehetek, hogy ÉN kelek korábban, előbb elkészülök én, felöltözök, smink, frizura, gyerekeknek kaja bekészítve, aztán kezdődik a bolhacirkusz. Ez nem azt jelenti, hogy ha hétkor indulunk, nekem nem esne jól néha háromnegyed hétkor kelni, felvenni a ruhám, és indulni. Nekem is jó lenne, ha nem ötkor kéne azért kelnem, hogy ő tovább tudjon aludni, meg nehezen kel.
Ha egyszer elválunk, akkor ezért, az biztos. Egyszerűen minden reggelem pokollá teszi, mert nem elég, hogy csinálni kell a dolgomat (amit ő is meg tudna oldani, tehát segíthetne), de még plusz fél órákat kell rászánni, mire felkeltem.
Legjobb: váltott szakban járunk. Én még aludnék, vagy szabadnapos vagyok, és ha ő délelőttös, akkor ÉN kelek fel az óracsörgésre kora hajnalok hajnalán, és keltegetem, mert különben addig nyomkodja a szundi gombot, amíg elalszik.
Egyszer kirúgják miatta.
Ő még pihikélt, én meg aludtam kemény 3-4 órát.
Inkább alszom egy pihentetőt. Én pl. azokat nézem le, akiknek még ki sem nyílt a szemük, máris kávé, kávé, kávé.
A másik meg: vannak olyan emberek is, akik csak 43 fokos szögben kinyitott ablaknál, duruzsoló tévénél a jobb oldalukon tudnak elaludni. Ez mennyivel jobb?
Rettenetesen nehez es fontos ez a téma, erdekes!
Nekem a volt ferjem volt korankelö, aki folyton kritizalt, es csinalta a hangulatot, pedig mindennap föztem, takaritottam, mostam vasaltam, ragyogott minden DE az en ritmusomban csinaltam
Ezert ö lenezett es cikizett pedig otthon egy ujjat se kellett mozditsa!
Mindig ugraltatott , lesett h eppen mit csinalok, mint egy börtönör!
Igy nem lehet élni!
Es nem is kell
Szamomra ez ELVISELHETETLEN volt , ugy ereztem nem tiszteli az igenyeimet, a szemelyemet es lenez!
Pedig iszonyu sokat tettem a közös eletunkert!
2 eve elvaltunk, a lakasom patyolat tiszta , de ha olyanom van csak masnap reggel mosogatok el vagy kesö este
Szerintem ha nem tudjuk elfogadni egymast akkor jobb kulön
Engem zavarna, ha a társam költögetne, mert hat miert aludj alapon, hat foglalja le magat , vagy talaljon egy korankelöt!
Nincs ezen mit vitatkozni, hogyha ok nélkül felébresztett, akkor bunkó. Ha mennetek kellett volna valahová vagy ég a ház akkor persze, de csak úgy mert ő pl unatkozik amíg alszol? Foglalja el magát mással.
Nálunk barátom később fekszik mint én, és hónapokig szokása volt jóéjszakát kívánni akkor is amikor már két órája aludtam, hát nem volt könnyű leszoktatni. Többször elmagyaráztam hogy akkor kívángatunk jóéjszakát meg puszi puszi amikor a korábban fekvő lefekszik. Számomra érthetetlen volt hogy miért kell ezért felébreszteni.
A helyedben ezt mondanám "Elnézést hogy kiabáltam, de remélem végig gondolod hogy mit miért csinálsz és miért ébresztesz fel ok nélkül, máskor ilyet ne csinálj, mert nyilvánvalóan bárkit dühítene."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!