Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, hogy a volt...

Mit tudok tenni, hogy a volt férjem többet engedje hozzám a fiamat?

Figyelt kérdés
Van három közös fiunk, 10, 8 és 7 évesek. Mikor elváltunk a két kisebb nála, a nagy nálam maradt. Gyerektartás nem volt. Márciusban gondolt egyet a voltférjem és elvitte a nagyot is. Pedig nem akart menni. Kicsit kezelhetetlen gyerek, az apja engem hibáztat. Kéthetente engedi ide a fiamat. A kisebbek is így járnak elvileg, de nem mindig, mert ellenem vannak hangolva. Bár mostanában legalább jönnek ők is a naggyal, aminek örülök! Emellett havi 20 ezret kér. Én a szüleimmel élek, kevés a keresetem. Tudom, hogy ö nyerne a bíróságon, neki ítélnék sa nagyot is. És több pénzt fognának le, ami számomra nélkülözhetetlen. Ezzel zsarol. Igaza van, vagy csak ijesztget? Maradjon nála a gyerek, de minden hétvégén jöjjön. Ezt elérhetem, úgy hogy ne emeltessen gyerektartást?

2014. ápr. 23. 10:44
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Le van papírozva, hogy kinél melyik gyerek van. De azzal fenyeget, hogy új elhelyezést kér, és rendes gyerektartást. Iskolában is vannak gondolk a gyerek viselkedésével, félek ezt a nyakamba verné. Mert persze, hogy egy férfinek jobban szót fogad egy gyerek, tehát hivatkozhat arra, hogy azóta jobb magaviseletű. De közben a gyerek panaszkodik, hogy az apja mindenért bünteti, volt hogy kezet is emelt rá. De ezt is kimagyarázná, hogy a másik gyereket védte. Szerintem normális, ha két fiú kicsit bunyózik. Mindenhol előfordul. Mindegy is ez, de egy ilyen eset miatt vitte el
2014. ápr. 23. 11:05
 12/36 A kérdező kommentje:

Igen az én kérdésem.

Nem a pénzen rugózok, de a 8as jól írta! Nem tudok többet nélkülözni és ezt kihasználja!! Adnék én a másik két gyerekre is szívesen százezret, de miből?? Aki nem élt még egy keresetből gyerekkel az ne irja már, hogy nekem csak a pénz számit. Ha így lenne, nem lenne ez a kérdés!

2014. ápr. 23. 11:09
 13/36 anonim ***** válasza:
66%
ha annyira szereted a gyerekeidet akkor miért nem hagyod békén őket? mit kezdenél 3 gyerekkel ha enni nincs mit, nevelni kell, etetni ruhàztatni stb... vagy majd elvàrod apádtól hogy ő nevelje helyetted őket? örülj annak hogy láthatod őket felnöni, normális körülmények között, miért nem elég ennyi? önző vagy csak a saját lelkiismeretedet akarod tisztára mosni de ezzel nem fog menni hidd el.
2014. ápr. 23. 11:14
 14/36 A kérdező kommentje:
Aha, ne is lássam őket, mert nem keresek többet? És én vagyok a rossz anya?
2014. ápr. 23. 11:18
 15/36 Andizsuzsi ***** válasza:
72%

"Le van papírozva, hogy kinél melyik gyerek van. De azzal fenyeget, hogy új elhelyezést kér, és rendes gyerektartást."

Most mész be az illetékes hivatalba, és feljelented, mert önkényesen elvitte a gyereket. Fenyegetőzni lehet, és te szemlátomást félsz is tőle. Eddig is rendesen nevelted a gyereket, semmi nem indokolja, hogy a bíróság ezúttal másként döntsön, mint a váláskor. Az, hogy a gyereknek milyen a magatartása az iskolában, semmilyen módon sem befolyásolja a bíróságot a gyerekelhelyezés tekintetében. Állj a sarkadra, és állj ki az érvényben lévő bírósági határozat mellett. Hiába fenyeget a férjed, hacsak bizonyítani nem tudja, hogy veszélyeztetted a gyereket, nem fog a bíróság másként dönteni, mint a váláskor.

2014. ápr. 23. 11:20
 16/36 A kérdező kommentje:
De tényleg magyarázd el: Miért ne láthatnám többet? Amikor eddig velem volt nagyon sokat. Miért gond hogy hiányzik
 17/36 anonim ***** válasza:
Kérdező fordított esetben Te mennyi gyerektartást kérnél volt férjedtől? Azt mondod egy fillért sem?
 18/36 anonim ***** válasza:
14-es.Sztem nem csak a pénz kérdés miatt írta,hogy nem jó anya.Olvasd már el mit írt a kérdező...sztem gyereknevelésből is megbukott.
2014. ápr. 23. 11:22
 19/36 anonim ***** válasza:
19-es ébredj, reggel van.
 20/36 anonim ***** válasza:

Olvasd vissza itt azokat a kerdeseket amiket hasonlo helyzetben levo apukak irnak ki, es nem teszed zsebre amit kapsz...

igen, sok esetben az apukanak is a letfenntartasa kerul veszelybe a gyerektartas miatt, de ez nem szamit, a gyt-t annak kockazatara is fizetni kell.

a torveny pedig igen helyesen (ami sajnos sok bironore mar nem igaz) nem tesz kulonbseget apuka/anyuka kozott.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!