Nem bírom ezt a terhet, amit a szüleim tesznek rám. Szerintetek nem sok ez egy kicsit?
Végzős gimnazista vagyok, orvosi egyetemre készülök. Nagyon félek az érettségiktől, jól kell, hogy sikerüljenek.
Viszont úgy érzem, elfáradtam, nem bírom tovább ezt a tempót, amit diktálnak a szüleim, de főleg apukám. 3 tantárgyból különórára kell járnom, ez heti 5 délutánt jelent. Nem elég, hogy reggeltől általában 2-3-ig suliban vagyok, folyton rohannom kell a különórákra, aztán pedig hajnalig tanulni azokra, illetve az egyéb tantárgyakra is persze. Minden délutánom foglalt, kikapcsolódni gyakorlatilag lehetőségem sincs, mindig tanulnom kell.
Nem bírom, rengeteget sírok, sokszor egész nap enni sincs időm, állandóan fáradt vagyok, hétvégén alig bírok kikelni az ágyból, teljesen kimerít egy-egy ilyen hét. Sokszor mondtam már apának, hogy ez túl sok, mégsem enged belőle, mert nem bízik bennem, hogy enélkül is sikerülhet a felvételi.Ha felhozom a témát, üvöltözni kezd, hogy akkor azt csinálok, amit akarok, őt nem érdeklem. Annyira elegem van az életemből, hogy élni sincs kedvem. Szerintetek hogyan segíthetnék magamon?
18/L
Ha orvosira mész,még ennyi életkedved se lesz.
Én nem orvosi egyetemre járok,mondhatni egy "büfészakra",de még itt is 200-300 oldalt kell tanulni egy zh-ra,és általában,ezt zh előtt jelentik be egy héttel. Na és abba gondolj bele,hogy mivan akkor ha egy héten nem egy zh van hanem mondjuk 2-3. A műkörmösön orvosi egyetemre jár és legutóbb azt mondta 700 (!!) oldalas könyvet kell kivülről belülről tudni.
Ha ennyire kibuktál az érettségitől,módosíts sorrendet szerintem.
Az 57%-osnak uzenem, h lassan en is beerem ot, pedig mar a harmadik diplomamat taposom. :)
A kerdesre csak annyit, h ha nem birod a tempot tenyleg erdemes elgondolkodni a palyamodositason. De egyebkent idonkent iktass be egy egy napot, amikor lelazulsz. Igyal, filmezz, menj el furdobe, masszazsra, futni, etterembe. Ezek jol feltoltenek.
az érettségitöl én is féltem, és hiába voltam 4-es 5-ös tanulo, nekem azért renegteget kellett tanulno és igen, különorára járnom.
bár nem orvosit, de 2 egyetemet elvégeztem, a diplomavédés, diplomamunka..zh-k, vizsgák.. nekem..sokkal könnyebbnek tüntek, mint az érettségi. (lehet akkora tanultam meg, hogyan is kell hatékonyan tanulni)
ha nem akarsz orvosira menni, ne menj. probálj meg a saját lábadra állni, és azt tanulni, amihez kedved van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!