Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet jó szándékkal...

Hogyan lehet jó szándékkal meggyőzni a mennyét az anyósnak?

Figyelt kérdés

Nem bántom a kis menyemet de rossz hogy nem dolgozik.

Az anyjával él, a fiam külföldön.

Jár egy esti gimnáziumba de csak hetente kétszer és délután. E mellett mindenki dolgozhat.

Viszont autót tart fenn ha lehet ezt mondani, de természetesen a fiam pénzéből nagyzol. Már leszokott a műkörömről, ez egy jó jel. Viszont jár tornázni, és barna is. Szóval ha dolgozna akkor ezeket tudná finanszírozni: torna, szolárium, benzin, ruha, telefon és internet előfizetések. A fiam pénze meg maradna tisztán és tudnának építkezni. Viszont azzal takarózik hogy nem talál, fiatal és tapasztalatlan. Viszont szerintem neki ez így kényelmes.

Egyébként kereskedő a szakmája. Már nem akarom mondani mert félek hogy elveszítem a bizalmát felém, és azt hiszi rossz anyós vagyok.

2014. ápr. 14. 21:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Szülj magadnak gyereket, ha babucikázni akarsz.
2014. ápr. 14. 23:03
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

2. Vagyok..mlepontozhatsz, de akkor sem lesz hozzá közöd.. Maximuma iadnak..de ha neki is megfelel így...

Addig úgysem fognak vátoztatni..

Az unokát pedig maguknak vallalják, nem neked szüli, szülné...

Viszont vigyazz, mert ha ebbe beleszolsz, ha esz sem bizos, ogy láhatod..

Ha pedig nincs itthon a fiad hogy fgannjon meg a gyerek, plusz ha nincs itthon a férje minek szülne?

Mit mond a fiad a helyzetről?

2014. ápr. 14. 23:10
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Anyósként írom, ne szólj bele, még célzást se tegyél.

Ha nekik így jó, ám legyen. A végén hiába a jó szándékod, mert azt nem kérdőjelezem meg, Te maradsz a gonosz anyós.

Tudom, nehéz megállni, hogy ne szóljunk, de nem érünk el vele semmit, csak megharagszanak ránk.

Ha visszaemlékszel, nekünk sem esett jól anyósunk megjegyzése, még akkor sem, ha jó szándékú volt.

2014. ápr. 15. 05:30
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Jó szándékkal se szólj bele mások életébe. Akkor leszel jó anyós és jó ember.
2014. ápr. 15. 06:35
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Foglald el magad valamivel. Olvass, kirándulj, másokat pedig hagyj élni különben sok ellenséget szerzel magadnak.
2014. ápr. 15. 07:09
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Gyereket nem anyósnak szülünk..

Még egy kattant "nagyi".

2014. ápr. 15. 08:31
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Tornázik, szoláriumba jár!! Biztos a pokolra jut!! De te majd megmented a lelkét ügye. Nagyon jó anyós vagy. Aranyba kéne mártani.
2014. ápr. 15. 09:02
 18/29 anonim ***** válasza:
84%

Sehogy, kedves anyuka.

Ez csak kettejukre tartozik, ha a fianak nem tetszik a helyzet, majd szol.

Jelzem, en egyetertek azzal, hogy egy fiatal no ne uljon otthon feleslegesen, inkabb keressen penzt.

De a csaladi beke erdekeben inkabb ne szoljon ebbe bele tobbet.

2014. ápr. 15. 09:12
 19/29 anonim ***** válasza:
78%
Ez kamu... összeollózta a korábbi anyóskérdésekből a "problémákat" és részben a stílust is, de időnként kiesik a szerepéből. Unatkozol, kérdező? Nincs suli?
2014. ápr. 15. 09:25
 20/29 anonim ***** válasza:
71%

Mint meny:

Szerintem nem lenne rossz ötlet, ha pl. megmozgatnád az ismerősi körödet, hátha tud valaki valahol munkát.

Ma már az esetek többségében így, ismerősök által a legkönnyebb állást találni, sok esetben pedig csak így lehet.

Minél többen tudnak róla, annál jobb.

Lehetne kérni a hölgyikétől pár önéletrajzot is. Ha erre húzza a száját, akkor meg tényleg jobb lenne beszélni a fiaddal, hogy te hogy látod a helyzetet.

Most még könnyű nagy lábon élni, de mi lesz később???????

Mint feleség: a helyében vagy ezerrel tanulnék nyelvet, hogy minél hamarabb a férjem után menjek, vagy már ott is lennék. Erre pl. lehetne költeni, és baromira rá is ér.

Gimnáziumi érettségit szerezhet később is, ill. egy jó nyelvtudással és szakmai tapasztalattal többet ér el, mint egy sza.r érettségivel, aminek a mai értéke nulla, mert fenék törléshez kemény, másra nem jó.

Ezért kár itthon maradni, ha közben kettészakad a család.

Mint anya:

Kisgyereket ilyen helyzetben vállalni nem szerencsés.

A menyecske nem tudom, mennyire érezné magát jól az új helyzetben. Lehet, hogy átpattintaná a gyereket a nagyiknak, hogy tovább járjon tornázni, szolizni, stb. OK, hogy a gyerekszülés után se hagyja el magát az ember, de ne menjen a gyereknevelés rovására. Nem tudom, mennyire találná meg az egyensúlyt.

A fiadnak viszont nem lenne jó: nem éli át az első gyerek érkezését, nem alszik a kerekedő pocakhoz simulva, nehogy lemaradjon a rúgásokról. Nem biztos, hogy ott lehet a szülésnél, (már ha akar), nem lehet otthon az első hetekben. Nem fogja a kezét, mikor lépegetni kezd, nem köpi szembe tejbepapival, stb. Megy, robotol, tolja haza a pénzt, időnként beugrik, aztán megy vissza. Nem élheti át az apaságot, nem lehet része a gyerek mindennapjainak, nem alakul ki a szoros kötődés.

Ketten külföldön gyorsan összekaparnának egy házra valót, lenne a lánynak szakmai tapasztalta, lenne miből költeni, és együtt lenne a házaspár. Aztán még mindig lehet továbbtanulni, gyereket szülni, állást keresni idehaza, vagy maradnak külföldön.

Ha egyszer sikerül megvetniük a lábukat, bolondok lennének hazajönni.

2014. ápr. 15. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!