Ha egy közeli hozzátartozó (mikor már az akaratával nem tud manipulálni) a szeretetével próbál meggyőzni téged valamiről, ami igazából csak neki jó, ti is kizárjátok magatokból az érzéseket, és csak józan ésszel döntetek?
Ez a dolog sajnos erősen a helyzettől függ.Ugyanis ha mondjuk az "apám"(aki alkoholista és szerencsére nem a biológiai) azt mondja majd 80 évesen,hogy nem szeretne bevonulni idősek otthonába,akkor biztos,hogy akkor is beraknám,hiába akarna bárhogy is meggyőzni vagy manipulálni..ugyanis az én életemet egy ilyen ember nem fogja se tönkretenni,se hátráltatni.
De abban az esetben,ha anya(ő sem a biológiai) mondaná azt szintén 80 évesen,hogy nem szeretne öregek otthonába bevonulni,akkor tuti azt mondanám neki,hogy anya,akkor költözz hozzánk.:)
Úgy érted, hogy megpróbál rávenni valamire, amit te nem szeretnél, de fondorlatos módon ezt nem erőszakosan, hanem hízelegve, "én neked akarok jót!" módon teszi?
32/N
Eddig sajnos nem zärtam ki magambol az ilyen erzeseket, ezrt b..tam mindig rä. De ezentul nem fogok engedni neki.
Nekem is azt probälja bemagyaräzni:-ez neked is joooo....es blabla
az ilyen embereknek nem szabad engedni, mert tönkretsznek
Leírod, hogy miről van szó pontosan?
Egyébként pedig az a véleményenm, hogy nem szabad engedni az érzelmi manipulációnak, zsarolásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!